4 ok miért vidd magaddal nyaralásra a laptopot és 3 amiért ne

Két típusú ember van. Az egyik csoportba azok tartoznak, akik hallani sem akarnak arról, hogy a nyaralásukra elvigyék a laptopot is, a másik csoportba pedig azok, akik semmiképpen nem akarják otthon hagyni. Szerintünk mind a kettő oldalnak igaza lehet, ezért összeszedtünk érveket és ellenérveket a laptopnyaralás mellett és ellen.

Hedvig bagoly.

Nálunk minden Hedvig bagollyal történt. Hedvig a bagoly a Harry Potterből, egy nyunyóka, és a lányom kedvenc plüsse. Hedviget minden nap el kell vinni az oviba (ma reggel például a Duna parton hintázott), ahol aztán a fehér bagoly a táskában pihen. Szofi néha – amikor arra jár – rá-rá pillant, majd nyugodtan megy tovább, fontos dolga van, ovis. Az ovi után aztán Hedvig velünk jön újra a Duna partra, együtt vásárolunk és néha kap is valamit, itthon elvan (tévézik, vagy pihenget) de este megint Szofi mellett találja magát: együtt alszanak.

Van, akinek a laptop a Hedvig baglya, más akár az egész nyaralásra el tudja felejteni.  Éppen ez a döntés születik meg a „vigyem a laptopot / ne vigyem a laptopot” döntési helyzetben.

Felújított laptop 2 év garanciával
Felújított laptop 2 év garanciával

4 ok amiért mindenképpen vidd el a laptopot nyaralni.

Arra számítottunk, hogy könnyen találunk akár sokkal több mint 4 okot is arra, hogy miért vidd el a laptopodat nyaralni, de megdöbbenve vettük észre, hogy alig sikerült. De íme 4 indok, miért / mikor vidd el a laptopodat nyaralni-

1: Ha pótolhatatlan a munkád.

A pótolhatatlan nem azt jelenti, hogy rutinból minden reggel megnézed a céges e-mailodat, hogy vajon Levi mit írt, melyik beszállítóval mit sikerült betárgyalni, vagy hány darab – mondjuk biciklit – sikerült eladnotok a héten, hogy ezt konstatáld, és nyugodtan menj le a partra, csak gyorsan mindenkinek írsz egy választ. A pótolhatatlan azt jelenti, hogy valóban pótolhatatlan vagy. Akkor lehet mentség, ha valóban fontos döntéseket kell meghoznod.

2: Ha munkamániás vagy.

Ez hasonló indok, mint az első pont, de kicsit más mert ebben az esetben a „pótolhatatlan vagyok” érzés inkább „munkamániás vagyok”, ami azt jelenti, hogy saját elhatározásodból nem tudod elengedni a munkát, annyira, hogy még a tengerparton kávézva is azt figyeled mikor érkezik egy értesítés.

3: Vidd el az Insta miatt.

Oké, ez kicsit lazább indok és valószínűleg soha nem tennél ilyet, de a mai felszínes világban szinte megéri megnyaraltatni a laptopodat akár egy olyan tengerparti fotóért, ahol a laptop mellé feltett lábbal a tengert lefotózva kávét szürcsölgetsz. És ezt posztolod az Instára, valami olyan hashteggel, hogy myday, napom, ittdolgozok, azéletnemállmeg, esetleg imadomamunkamat. Igaz, ehhez elég a melletted ülő fontos lány/fiú laptopját kölcsönkérni.

4: Ha függő vagy.

Tudod úgy, mint az 5 évesünk és a Hedvig bagoly. A függőség egy állapot egyszer majdnem azért késtem le a gépemet, mert annyira be akartam fejezni egy évadot az egyik focimenedzseres játékban, hogy úgy éreztem, nem indulhatok el addig, le kellett játszanom az utolsó (néhány) meccset. Ha nem vagy függő nem érthető számodra, hogy valaki akár a görög tengerparton is képes ültetni a tanyáján, irányítani a csapatát. Egyszerűen azért, mert ez neki fontosabb.

Nyaralás laptoppal
Nyaralás laptoppal

3 ok amiért ne vidd a laptopot nyaralni

Oké, azt összegyűjteni, hogy miért ne vidd el magaddal a laptopot nyaralni sokkal könnyebb volt, mint azokat az indokokat, hogy miért vidd. Íme a szerintünk legfontosabb 3 ok.

1: Mert nyaralni mentél

Tulajdonképpen ennek az egy mondatnak elég kellene lennie ahhoz, hogy azonnal otthon hagyd a laptopodat, hisz valóban kikapcsolódni, nyaralni mentél. Lehet, hogy kemény, amit most írunk, de ha erre nem vagy képes, és a tengerparton is az otthoni dolgokkal akarsz (vagy kell) foglalkoznod, akkor változtatnod kell. Vagy egész egyszerűen semmi értelme elmenni nyaralnod.

2: Mert macera, és vicces is.

Az a helyzet, hogy te is megmosolyognál egy burkolót, ha egy csempevágóval menne nyaralni, vagy egy boltost, ha vinné magával a pénztárgépet. Te pont így festesz a laptopoddal: kicsit érthetetlenül és viccesen. Emellett macera is mert van egy plusz csomagod amire majd figyelned kell: repülős útnál ez külön gond, hova tedd.

3: Nyaralás sérült lehet

Minden évben több „nyaralás sérült” laptopot hoznak be hozzánk: beleömlött a kávé vagy a fagyi, tengeri homokkal lett tele a billentyűzete, leesett, vagy megütődött az utazás közben, betört a képernyője, de volt már olyan is amelyik majdnem kigyulladt, mert a 40 fokon napon használta valaki. Persze ez nem biztos, hogy megtörténik, de jobb félni, mint megijedni.

Rád bízzuk, hogy feltétlen fontos-e neked a laptop, viszont ha elromlik, vagy éppen szeretnél egyet akkor kattints: Kattints: https://www.laptophardware.hu/

Laptop szerviz. BUDA: +36307734155 , PEST: +36307326750, Nyitva: H-P: 9-18, Sz: 9-13
Laptophardware laptop szervizek Budán és Pesten

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.