8+1 Darwin díjas laptop katasztrófa

Az emberek a legkülönbözőbb módon tudják tönkre tenni a laptopjaikat, és ezek között az esetek között akad jónéhány Darwin díjas, olyan egészen elképesztő eset, amelyik egyszerre ad okot a sajnálatra és a nevetésre is. Összegyűjtöttünk néhány hihetetlen és elképesztő „így ment tönkre a laptopom” esetet.

 

Az érett banántól a vízbe dobott laptopig

Ebben a pillanatban amikor ezt a mondatot olvasod megközelítőleg hétszáz millió laptop működik a világban: éppen dolgoznak rajta, filmet néznek, játszanak. Ezért valószínű az, hogy mire ezt a mondatot végigolvasod a világon éppen valahol tönkremegy egy laptop. De nem mindegy, hogyan és miért? Összegyűjtöttünk néhány – szilveszteri kabaréba illő – esetet.  Szórakoztató lesz ígérjük.

 

 1. Egy nyaralni induló ügyvédnő magával vitte a laptopját, amikor az apjával horgászni ment, mert azt hitte, hogy nyaralás közben az üzleti ügyeit is tudja majd intézni. Ez rossz ötlet volt, mert az apja egyik barátja – több vita után, feldühödve azon, hogy a lány magával vitte a csónakra a laptopját – egyszerűen bedobta a tengerbe. Az ügyvédnő utána ugrott. Megmagyarázhatatlan ki mire gondolt, de ilyet csak filmen láttunk eddig.
 2. Egy férfi úgy gondolta, hogy elrejti a laptopját a szabadnapján, nehogy a betörők el tudják vinni. Sokáig tanakodott, végül a konyhai sütőbe tette. Sajnos a felesége előbb ért haza, mint ő, és bekapcsolta előmelegíteni a sütőt, hogy finom vacsorát süssön. És otthagyta az egészet egy telefon erejéig: a laptop ennyi idő alatt menthetetlenül megsült.
 3. Mit tegyünk, ha nyikorog, fura hangokat ad ki a laptop merevlemeze? Biztosan nem azt, amit ez a brit „tudós” tett: lyukat fúrt a burkolaton, és olajat öntött bele. Nem sokkal később megszűnt a nyikorgás. És a merevlemeze is.
 4. Egy thaiföldi fotós észrevette, hogy a gépe tele lett hangyákkal. A problémára az volt a megoldása, hogy kinyitotta és befújta a belsejét rovarriasztóval. Egy csapásra sikerült elpusztítania a hangyákat és gépet is.
 5. Egy férfi egy banánt hagyott a laptopján, majd napokra elment otthonról. Ahogy a banán rothadt, a banánlé belefolyt a laptopba, és szépen tönkretette.

  A betörő elől a sütőben eldugott laptop esete
  A betörő elől a sütőben eldugott laptop esete
 6. Nem lehet tudni, hogy igaz-e, de állítólag Magyarországon történt, hogy valaki nyikorgó hangot hallott az új asztali számítógépéből. A megoldást abban látta, hogy kinyitotta és WD-40-el befújta a gépet. Többé nem nyikorgott, de bekapcsolni sem lehetett.
 7. Egy nőnek – az irodája átrendezése közben – sikerült egy ötkilós agyagedényt közvetlenül a laptopja merevlemezére ejteni. A merevlemezen egy olyan könyv volt, amin 5 éve dolgozott. Természetesen elveszett. Tanulság: ne tarts nehéz dolgokat a laptopod fölé, főleg akkor ne, ha nincs biztonsági mentésed, vagy nem felhőben dolgozol.
 8. Igazi Darwin díj: egy nagy irodaépület építése során egy acélgerenda pont egy laptopra esett, és összetörte azt. Ez eddig átlagos, önmagában belefér, de a gond az, hogy azon a laptopon volt a tervrajz. És csak azon.
 9. Végére hagytuk a legmegdöbbentőbbet: soha nem derült ki, hogyan mert nagyon homályosak az elmondások, de egyszer egy (az előző repülőből kiesett) laptopot egy következő felszálló repülő ütött el, azaz ment át rajta. Soha a történelemben nem akadt még egy olyan eset amikor egy repülő elüt egy laptopot.

Ha a te laptopod meghibásodott, vagy csak szeretnél venni egyet nem kell így kinyírnod, elég, ha kattintasz a képre és szétnézel a webshopban.

Laptop szerviz. BUDA: +36307734155 , PEST: +36307326750, Nyitva: H-P: 9-18, Sz: 9-13
Laptophardware laptop szervizek Budán és Pesten

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.