kedd, október 10, 2023
KezdőlapLaptop billentyűzetA magyar nyelvű világító laptop billentyűzet hasznossága és lehetséges megvalósítása

A magyar nyelvű világító laptop billentyűzet hasznossága és lehetséges megvalósítása

A magyar nyelvű világító laptop billentyűzet elképesztően hasznos funkciónak számít abban az esetben, ha a készüléket úgymond sötétben is szeretnénk használni. A cikkben megmutatjuk, miként tudjuk be- és kikapcsolni ezt a roppant hasznos lehetőséget.

Egyúttal annak a módját is igyekszünk megvilágítani, hogy miként lehet alternatív megoldásokkal pótolni a készülékből esetleg hiányzó világító billentyűzet meglétét anélkül, hogy vagyonokat költenénk a pótlásra.

Miért lehet fontos felhasználói szempontból, hogy a laptop billentyűzet világítson?

A világító laptop billentyűzet hozzáadott értéke elsősorban sötétben tapasztalható, amikor nem áll rendelkezésre elegendő természetes fény. Hogyha nem szeretnénk felkapcsolni a helyiségben a lámpát, akkor a klaviatúrából eredő fény segítheti a laptop zökkenőmentes használatát.

Merthogy ezzel a megoldással minden egyes billentyű és gomb megtalálása könnyedén mehet még akkor is, hogyha nem is számítunk gyakorlott gépelőnek. Így az esti munkavégzés, online beszélgetés, email szövegezés vagy internetezés útjába sem állhat semmilyen akadály, és persze a szemünk sem fárad majd el idő előtt.

Mindegyik magyar nyelvű laptop esetében az alapfelszereltség része a világító billentyűzet?

Sajnos a világító billentyűzet lehetősége nem mindegyik laptop esetében számít úgymond az alapvető felszereltség elemének.

Fontos továbbá, hogy a világító laptop billentyűzet utólagos beszerzése, illetve szerelése nem megoldható. Vagyis laptop vásárláskor, illetve a meglévő készülék cseréjét megelőzően célszerű fontolóra venni, hogy ez a funkció is rendelkezésre álljon majd a beszerezni kívánt modell esetében.

Most pedig nézzük meg annak a módját, hogy a billentyűzet világításának a ki- és bekapcsolását miként tudjuk megvalósítani.

Így kapcsolható be a laptop billentyűzetén a világítás

Laptop café - Laptop billentyűzet
Billentyűzet világítás be-ki kapcsoló gomb egyik fajtája

A legtöbb készülék esetében a gyártók igyekeznek megkönnyíteni annak a módját, hogy a világító billentyűzet ki- és bekapcsolását könnyedén meg tudjuk oldani. Vagyis a billentyűzeten rendszerint helyet kap egy olyan gomb, amivel ezt az opciót tudjuk változtatni.

Vagy az F4, F5 vagy pedig az F6 billentyűk környékén célszerű keresni azt a jelet, ami a billentyűk kikapcsolását, valamint a bekapcsolását hivatott elősegíteni. Egyes típusoknál egyébként elképzelhető, hogy a kapcsoláshoz egyidőben az Fn gombot is nyomva kell majd tartani. Modernebb laptopok már egy tetszőleges gomb lenyomására automatikusan bekapcsolják a teljes világítást, és ha nem gépelünk, akkor pedig bizonyos idő után pedig ki.

Ha a funkciót kikapcsoljuk, akkor a készülék nem fog indokolatlanul sok energiát fogyasztani, így idő előtt lemeríteni az akkumulátort. Amikor pedig szükség van a világításra, egyetlen könnyed mozdulattal ismét bekapcsolható.

A világító laptop billentyűzet alternatív megoldásai

Amennyiben az általunk használt készüléken nem áll rendelkezésre a világító billentyűzet lehetősége, egyfajta alternatívaként lehetőségünk van a billentyűk megvilágítását elősegítő, kis méretű lámpák beszerzésére.

Ezek a korszerű és praktikus fényforrások fókuszált fényt juttatnak a klaviatúra irányába, ezáltal megkönnyítve a használatot akkor is, amikor természetes világítás éppenséggel nem sok akad. Így sötétben is menni fog a munka, az ügyintézés vagy a chatelés anélkül, hogy professzionális gépelő tudással kellene rendelkeznünk.

TOVÁBBI CIKKEK A TÉMÁBAN

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

- Advertisment - spot_img
- Advertisment -spot_img

Izgalmas témák

Közkedvelt Cikkek

Legújabb hozzászólások