kedd, október 10, 2023
KezdőlapLaptopAz ASUS laptop története

Az ASUS laptop története

ASUS laptop vásárlásán gondolkozol? Ismerd meg jobban ezt a notebook márkát! Tudtad például, hogy a görög mitológiai állatról, pegazusról (pegASUS) kapta a nevét az ASUS laptop? És hogy az űrben is előszeretettel használják? A folytatásból több hasonló érdekességet találsz, és adunk tippet a típusválasztáshoz is!

Az ASUS sztori

Az ASUS márkát 1989-ben alapították Taiwanban, ahol ekkortájt kezdett hatalmas fejlődésnek indulni az elektronikai ipar.

Az ASUS egy hangulatos kávéházi beszélgetésnek köszönheti születését, ekkor döntött úgy az akkoriban az Acernél dolgozó négy fiatal mérnök, hogy saját céget alapítanak.

A hírnevüket az alapozta meg, hogy tesztpéldány nélkül, gyakorlatilag látatlanban terveztek működő alaplapot az Intel 486-os processzorához, mely valóságos technikai bravúrnak számított, különösen, ha azt vesszük, hogy kezdetben az Intel saját fejlesztésű alaplapja sem működött jól a 486-os processzorral.

Ma a gyártó a világ élvonalához tartozik. 2010-ben például a világ legvékonyabb notebookját készítették el, 2013-ban pedig naponta átlagosan 11 nemzetközi elismeréssel lettek gazdagabbak, összesen 4256 darabbal. Ha nem számítástechnikai cég lenne az ASUS, kis túlzással lehet, hogy nem is tudták volna számon tartani a díjaikat.

Természetesen 1989 és 2016 között sok-sok dolog történt az ASUS háza táján, ami különlegesnek számít. Arra büszkék, hogy az általuk gyártott gépek sok helyen, extrém körülmények között is jól teljesítenek.

A legérdekesebbek közé tartozik például, hogy az űrben, az űrállomásokon uralkodó súlytalanság állapotában is jól működő gépet tudtak gyártani. A legtöbb számítógép hűtése ugyanis űrbéli körülmények között nem működik megfelelően, így az ottani laptopok tönkremenetelének első számú oka nem a leejtés és nem is az ellebegés, hanem a túlmelegedés. Az ASUS gépeivel viszont nem volt ilyen probléma. Bár az otthoni használatra készült laptopokat akkor sem ajánljuk felvinni az űrbe, ha az ASUS gyártotta, de az általunk forgalmazott felújított ASUS laptopokra a fentiek miatt akkor is érvényes a nálunk szokásos 1 év teljes körű szerviz garancia, ha közelgő űrutazásodra szeretnéd azt magaddal vinni.

Az ASUS laptop strapabíró – ezek a notebookok a Föld extrémebb körülményeit is jól viselik: az első hordozható számítógép, amelyik megjárta a Mount Everestnek a csúcsát egy ASUS laptop volt. Az expedícióra vitt többi számítógép már az 5000 méteres magasságban fekvő alaptáborban megadta magát a fagyos időjárásnak. A laptopjaik emellett jártak az Északi- és a Déli-sarkon is (tényleg jól bírják a hideget), használják őket helikopteres mentőszolgálatok (mert bírják a rázkódást), sőt terepjáró versenyeken is bizonyítottak már, jól viselték a port, a rázást és a változatos időjárási körülményeket is.

Ilyen extrém körülmények között különösen fontos a megbízhatóság, hiszen a laptop lehet a navigáció és a külvilággal való kapcsolattartás kulcsa. Ha nem megbízható a laptop, az az expedíción vagy versenyen résztvevők számára akár katasztrofális következményekkel is járhat.

Ha tehát strapalaptopra van szükséged, bátran válassz az ASUS laptop modelljei közül!

ASUS laptop olcsón?

Ha fontos számodra az ár és a minőség is, teljes körű szerviz garanciával forgalmazott felújított ASUS laptopot ajánlunk neked. Az alábbi számítógép például általános otthoni használatra tökéletes választás, irodai és multimédiás programok, néhány éves játékok is gördülékenyen futnak rajta, és a fél terrabájt méretű merevlemezén az összes adatod kényelmesen elfér. Az akkumulátora is jó formában van.

Ha egy egyszerű, de megbízható gépet keresel internetezéshez, webkamerás beszélgetésekhez, válaszd ezt az ASUS notebookot, szintén egy éves garanciával:

Ajánlott szakmai olvasmány: Akkumulátorok Asus laptopokhoz

TOVÁBBI CIKKEK A TÉMÁBAN

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

- Advertisment - spot_img
- Advertisment -spot_img

Izgalmas témák

Közkedvelt Cikkek

Legújabb hozzászólások