csütörtök, október 12, 2023
KezdőlapLaptopAz Acer laptop története

Az Acer laptop története

Acer laptop vásárlásán gondolkozol? Akár használt Acer laptop, akár egy újonnan készült darab tetszett meg, érdemes egy kicsit alaposabban megismerkedned az Acer márkával. Miben más, mint a többi laptop márka?

A mai Acer laptop őse

Az Acer laptop története egy klasszikus siker sztori. Kicsiben kezdtek, és most, 40 évvel később a legnagyobbak között foglalnak el biztos helyet.

Az Acer egyike a népszerű multinacionális tajvani laptop márkáknak, de amikor 1976-ban megalapították céget, még senki sem sejtette, hogy néhány évtizeden belül több tízezer embert foglalkoztató, csúcstechnológiai megoldásokat fejlesztő nagyvállalattá válik majd.

Kezdetben a nem túl jellegzetes Multitech néven indult a vállalkozás, és elektronikai eszközök kereskedelmével, szaktanácsadással foglalkoztak. 1987 óta hívják a vállalatot Acernek, és nagyjából ezzel egy időben kezdek számítógépek fejlesztésével foglalkozni.

Azt tűzték ki célul, hogy a lehető legjobban lefaragják a költségeket a minőség megtartása mellett, így hamarosan 32 országban folyt a gépek összeszerelése. A folyamatosan fejlesztett alaplapokat légi úton postázták oda, ahol éppen szükség volt újabb készletekre, a drágább CPU-t és a merevlemezeket pedig helyben szerezték be. Ezzel a stratégiával hamar felküzdötték magukat a legnépszerűbb gyártók közé.

Az Acer logó evolúciója

Ki emlékszik még erre a régi, „gyémántos” Acer logóra? Mi igen, 1987 és 2001 között elég sokat nézegettük, nosztalgikus emlékeket idéz. Mai szemmel nézve viszont egészen ódivatúnak tűnik.

Az Acer középső korszakát fémjelzi a fenti kisbetűs logó.

A jelenlegi Acer logó öt éve vált aktuálissá. Különlegessége a színe: ez nem fűzöld vagy világoszöld, hanem hivatalosan is az Acer zöld nevet viseli.

Még egy apró érdekesség: az Acer latinul juharfát jelent, talán innen jött az ötlet a falevél színű céges imázs kialakításához.

Az Acer laptop napjainkban

2012-re a terjeszkedésnek és a felvásárlásoknak köszönhetően már a világ 4. legnagyobb laptop gyártójává váltak, a fejlesztések és a terjeszkedés pedig azóta is folyamatos. Ma már az üzleti és otthoni használatra szánt laptopok mellett tableteket és mobiltelefonokat is gyártanak.

Szimpatizálsz a szabad szoftver mozgalommal?

A szabadon futtatható, terjeszthető, tanulmányozható és fejleszthető szoftverek ma már nem csak számítógépes guruk és az elhivatott anarchisták kedvencei. Sok valóban felhasználóbarát program akad köztük, hasonló, vagy ugyanolyan tudással, mint zárt forráskódú konkurenseiké, viszont ingyenesek. Sokakat bosszantott egy időben, hogy új számítógép mellé szinte kötelező új operációs rendszert is vásárolni. Az Acer viszont elsők között kezdett Linux (pl. Ubuntu, Android) és Google Chrome OS-t futtató gépeket forgalmazni, lehetőséget adva ezzel a szabadabb választásra.

Acer laptop olcsón?

Ha fontos számodra az ár és a minőség is, akkor teljes körű szerviz garanciával forgalmazott felújított Acer netbookot ajánlunk neked.

Ha te is gyakorlatilag online élsz, felhőben futó alkalmazásokat futtatsz, esetleg számodra a legfontosabb a kommunikáció, azaz leginkább másokkal való kapcsolattartásra, netezésre használnád a géped, akkor érdemes lehet egy netbookot választanod. Ez egy átlagos laptophoz képest kisebb méretű, könnyebb, és nem utolsósorban olcsóbb is, viszont a tabletektől és mobiltelefonoktól eltérően nagy tárkapacitással és valódi billentyűzettel rendelkezik. Ha tehát sokat gépelsz, vagy egyszerűen nem bírod az érintőképernyőt, tablet helyett ezt ajánljuk:

Acer Aspire V5-135P használt netbook | Intel Pentium 2129Y 1,1GHz | 2GB RAM | 500GB HDD | WiFi | Bluetooth | Webkamera

Ha nem találod a fenti Acer laptop terméket kínálatunkban, akkor kattints ide és nézz további termékeket!

TOVÁBBI CIKKEK A TÉMÁBAN

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

- Advertisment - spot_img
- Advertisment -spot_img

Izgalmas témák

Közkedvelt Cikkek

Legújabb hozzászólások