Az esztétikus és könnyen használható notebookkamera-takaró előnyei

kukkolás laptop kamerán keresztül
kukkolás laptop kamerán keresztül

A notebookkamera-takaró használatával biztonságos és kellően szofisztikált módon oldhatod meg a biztonság kérdését a laptopod kamerájának használatát illetően. A cikkben részletesen megmutatjuk, hogyan is működik maga a szerkezet.

Vagyis rávilágítunk egyrészt a notebookkamera-takaró hasznosságára, másrészt azt is megmutatjuk, mennyire egyszerű művelet maga a használat, illetve az egészen kis méretű szerkezet felhelyezése.

Miért lehet szükség egyáltalán a notebook kamerájának a letakarására?

A laptopok felhasználóinak a fejében örökké ott motoszkál a kósza a gondolat, hogy vajon a beépített notebookkamera segítségével bárki megfigyelheti-e őket. A válasz nagy valószínűség szerint igen, persze ennek mindig akadnak jelei.

Persze a kamera letakarása abban is segítséget jelenthet, hogy egy-egy vállalati Skype vagy Zoom beszélgetés közben akaratodon kívül bármi olyat tegyél mindenki szeme láttára, ami a későbbiekre nézve arcpirító kellemetlenségekkel járna.

Szóval a laptop kamerájának a letakarása igenis lehet racionális döntés. Persze egyáltalán nem mindegy, mit használsz a takaráshoz.

Ha le szeretnéd takarni a laptopod kameráját, a ragtapasznál létezik szofisztikáltabb megoldás is

A notebookkamerák takarása kapcsán is tetten érhetők az emberi kreativitás nyomai. A szimpla ragtapasz, szigetelőszalag, illetve cellux és papír kombinációk mellett egészen nem hétköznapi megoldások is születtek már.

Más kérdés, hogy mennyire javasolt döntés ezeket a ragasztókat alkalmazni a laptophoz. Hogyha a használhatóság, illetve a kamera védelme is a kiemelt szempontok között szerepel, akkor léteznek ennél előremutatóbb megoldások is.

Példának okáért a praktikus és borzasztó egyszerűen használható notebookkamera-takaró, ami egy csapásra segít megoldani a fentebb taglalt problémakört.

LaptopHardware laptop webkamera takaró
LaptopHardware laptop webkamera takaró

Így segíti a zavartalan felhasználást a modern notebookkamera-takaró

A notebookkamera-takaró egy viszonylag kis méretű kellék, aminek a mérete egyébként tökéletesen igazodik a kamera alakjához. A használatának az elsődleges célja értelemszerűen eltakarni a kamerát, amikor ennek éppenséggel szükségét érzed.

Vagyis a kameratakaró nem végleges megoldást kínál. Gyakorlatilag úgy funkcionál, mint a sötétítő az otthoni ablakon. Amikor tehát a laptopod kameráját el szeretnéd takarni, akkor a felületet a kamera fölé húzod.

Amikor pedig használni akarod a webkamerát, akkor egyetlen könnyed mozdulattal visszahúzod a takarót. Ilyen egyszerű tehát a felhasználás, ráadásul borzasztó gyorsan meg is valósítható.

Hogyan tudod akár egyedül is felszerelni a notebookkamera-takarót?

A webáruházunkban is elérhető notebookkamera-takaró, mint praktikus tartozék kapcsán az egyik gyakori kérdés az, hogy mennyire bonyolult maga a felszerelés. Ezzel kapcsolatban aggodalomra semmi ok, a gyártó igenis gondolt a felhasználók kényelmére, úgyhogy a művelethez egyáltalán nem lesz szükség szakember közbenjárására.

Vagyis egyedül is könnyedén boldogulsz majd vele. A kézhez kapott notebookkamera-takarót egyszerűen csak kicsomagolod, majd a leírásnak megfelelően egyetlen szimpla mozdulattal a kamerához erősíted.

Innentől kezdve pedig olyan egyszerűen tudod használni, ahogy arra korábban talán nem is gondoltál. Vagyis a laptop kamerájának a biztonságos használata hosszú távon is rendben lesz.

Laptop szerviz. BUDA: +36307734155 , PEST: +36307326750, Nyitva: H-P: 9-18, Sz: 9-13
Laptophardware laptop szervizek Budán és Pesten

2 hozzászólás ehhez: “Az esztétikus és könnyen használható notebookkamera-takaró előnyei

 • 2020.10.30 at 13:53
  Permalink

  Milyen vastag az eszköz? Mennyi helynek kell lenni legalább a lehajtott kijelző és a ház között?

  Válasz
 • 2020.10.30 at 17:49
  Permalink

  A webkamera takaró kb. 2mm vastag (1mm a fix rész és 1mm a mozgatható takaró rész). Elvileg bármilyen laptophoz alkalmazható, nem kell hozzá külön hely. A gyártók sem számoltak vele. A lecsukást illetve az elalvási funkciót nem gátolja. Nekem például a jobb oldali touchpad gomb nyomódik be lecsukáskor, de nem árt neki. 🙂

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.