kedd, október 10, 2023
KezdőlapLaptopLaptop ajánló: Dell Inspiron 5558 teszt

Laptop ajánló: Dell Inspiron 5558 teszt

Jelen bemutatónkban szereplő Dell Inspiron 5558 laptop kifejezetten az általános, már nem csak internetezéssel foglalkozó felhasználók számára ideális.

Laptop café - Laptop
Dell Inspiron 5558

Bemutatónkban szereplő gép specifikációja:

ProcesszorIntel® Core™ i3 5005U (2 GHz/3 MB gyorsítótár)
RendszerWindows 10 Home (64bit)
Memória4GB DDR3 1600MHz
VideokártyaNVIDIA GeForce 920M
Intel® HD Graphics 5500
HáttértárolóWestern Digital WD10JPVX (blue) 1Tb
CsatlakozókHDMI, LAN, headset, SD kártya, 1db USB3, 2db USB2
Kijelző15,6″ LED-es háttér-világítású kijelző Truelife technológiával
HD (1366 × 768)
Vezeték nélküli kapcsolatokWiFi (AC), Bluetooth 4.0
Optikai meghajtóDVD +/-RW
Akkumulátor4 cellás, 40 Wh akkumulátor
Adapter65 wattos adapter

Processzor
Az Intel i3 5005U egy nagyon alacsony fogyasztású, 2 magos, magonként 2 szálas processzor, mindössze 15W TDP-jű CPU.

Rendszer
A gép Microsoft Windows 10 Home rendszerrel érkezik, ami bármilyen otthoni felhasználásra megfelelő tudással rendelkezik, továbbá 64 bites, tehát memóriabővítésre is felkészült a rendszer.

Memória
4GB DDR3 memória elegendő bármilyen otthoni célra kitalált szoftverhez, Office alkalmazásokhoz, vagy akár játékok futtatásához is.

Videokártya
A processzorba integrált HD Graphics 5500 egy alacsony fogyasztású, multimédiás célokra tervezett IGP, játékra nem túl ideális. Szerencsénkre a gép fel van szerelve egy NVidia GeForce 920M videokártyával is, ami a nagyobb fogyasztása miatt nem igazán alkalmas töltő nélkül a játékok futtatására, de töltőre csatlakoztatva a gép még a mai játékok egy részével is élvezhetően megbirkózik.

Háttértár
A gépbe egy Western Digital Blue 1TB-os HDD került, ami elegendő tárolóhelyet biztosít programjainknak, játékok és HD filmek is bőven elférnek rajta, hozza az elvárt írási és olvasási sebességet, és szinte hangtalan működés közben is.

Csatlakozók

Laptop café - Laptop
Dell Inspiron 5558 – bal oldali csatlakozók
Laptop café - Laptop
Dell Inspiron 5558 – jobb oldali csatlakozók

A HDMI kimeneten keresztül akár monitorra, TV-re is ráköthetjük a laptopot, gond nélkül megbirkózik a FullHD felbontáson való filmnézéssel.
Ha instabil lenne az otthoni WiFi jelünk, vagy épp nincs is, akkor sincs gond, UTP kábelen is tudjuk gépünket a hálózatra csatlakoztatni.
A gép továbbá SD kártya olvasó/íróval is fel van szerelve, ha fényképezőnkből vagy mobilunkból így szeretnénk adatot továbbítani, illetve kettő darab USB2.0 és egy USB3.0 csatlakozón kapcsolhatjuk gépünkhöz külső perifériákat, adathordozókat.

Kijelző
A LED-es háttérvilágításnak köszönhetően a színek egyenletesen jelennek meg, illetve a HD (1366 x 768) felbontás pont ideális ekkora képmérethez, ami a mi esetünkben 15,6 hüvelyk.

WiFi
Az AC szabványú beépített WiFi vevő jelenleg az egyik legnépszerűbb csatlakozási mód laptopok esetében, az eddig elterjedt N szabványhoz képest több, mint a háromszorosa is lehet a sebessége, persze ez függ a routertől, illetve internet előfizetésünktől is.

Bluetooth 4.0
A BT4.0 egy nagyon alacsony fogyasztású szabvány, a WiFi-hez fogyasztásához képest a töredékét eszi csak, így ideális bármilyen vezeték nélküli eszközzel való összekapcsolásra, akkumulátor töltöttségünket sem igazán fogja befolyásolni.

Akkumulátor
A gép egy 4 cellás 40Wh -ás akkumulátorral érkezik, ami sokaknak kevésnek tűnhet, ám a gépben található alacsony fogyasztású alkatrészek miatt ugyanolyan üzemidőt fog hozni mint az eddig megszokott akkuk, például egy film végignézésre utazás közben bőven elegendő.

Optikai meghajtó
Ugyan ma már kevesen használják, és kevés új gépbe is kerül bele, mi azért örülünk neki. Azok számára is hasznos lesz akik nem használnak már lemezeket, hiszen egy beépítő kerettel tudjuk bővíteni laptopunkat, a DVD író kivételével tehetünk bele egy SSD-t, vagy még egy HDD-t is akár.

Kamera
A gép kijelzője felett egy HD (720p) kamera is található, mely alkalmas video chatelésre illetve felvételek rögzítésekre ha épp arra van szükségünk, ehhez tartozik kettő darab beépített mikrofon is, így jobb hangminőségben képes rögzíteni a hangokat.

A gép kinézete szerintünk nagyon esztétikus és ergonomikus, a 2016 évi elvárásokat remekül hozza, lekerekített de mégsem túl íves a burkolat, illetve a felső burkolata szép rácsszerű mintázatot kapott. Billentyűzetét kényelmes használni, szokványos kiosztással rendelkezik, így akár percek alatt megbarátkozhatnak vele a vakon gépelők is, továbbá külön örülünk, hogy tartalmaz numerikus részt is.

Laptop café - Laptop
Dell Inspiron 5558 – szemből

Játékprogramokhoz is tudjuk ajánlani a gépet, az eddig megjelent játékokat képes futtatni, persze nagyobb címeket csak kompromisszumok mellett, de élvezhető és stabil képkocka/másodperc számmal. A következő játékok közül mindegyik élvezhetően futott a teszt gépünkön: Grand Theft Auto V, Diablo III, Fallout 4.
Multimédia lejátszáson túl, azok szerkesztésére is ideális a gép, egy komolyabb képszerkesztő nem okoz neki gondot.

Ezt a laptopot kifejezetten azoknak a felhasználóknak ajánljuk, akik igényesebbek annál, hogy a legolcsóbb gépet megvegyék a piacon, és szeretnének magukénak tudni egy megbízható, középkategóriás laptopot az általánosnál egy kicsit komolyabb felhasználásra is. A Dell által vállalt 3 év garancia szerintem mindent elárul a gép minőségéről és megbízhatóságáról, ráadásul hazánkban a Dellnek van az egyik leggyorsabb és legjobb garanciális támogatása.

TOVÁBBI CIKKEK A TÉMÁBAN

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

- Advertisment - spot_img
- Advertisment -spot_img

Izgalmas témák

Közkedvelt Cikkek

Legújabb hozzászólások