Ettől rettegsz -feleslegesen – amikor behozod a laptopodat javítani

 

Van egy olyan Murphy törvény, hogy „ami el tud romlani az el is romlik” és ez a törvény a laptopokra is igaz. Ha elromlott és nem tudod otthon megjavítani akkor szervizbe kell kell hoznod. Csakhogy ez kérdéseket vethet fel benned: mi történik, ha olyat látunk, amit nem szerettél volna? Ebben a cikkben minden félelmedre megnyugtató választ kapsz.

De ki volt Murphy és mik a Murphy törvények?

Murphy nem kitalált figura, létezett. Az amerikai légierő parancsnoka volt, amikor a 40-es években ellátogatott az Edwards Légibázisra, ahol – többek között – olyan kísérletek folytak, amiben egy orvos egy rakétába ülve azt akarta tesztelni mi történik akkor, ha a rakéta nagyon felgyorsul aztán tizedmásodpercek alatt megáll, mintha egy falnak ütközne (nyilván azonnal meghalt volna).

Innentől mindenki máshogy emlékszik a történetre, de a legvalószínűbb az, hogy – Edward A. Murphy- felismerve az elkerülhetetlen halált, inkább mérőműszerekkel akarta megtudni az adatokat.  Csakhogy a mérőműszerek egytől egyig tönkrementek először használat előtt, aztán közben.

Bár mérges volt, nem is Murphy mondta ki az ikonikus (fenti) mondatot, hanem a Stapp nevű kollégája és eredetileg egy motiváló mondat akart lenni, olyan, aminek az üzenete az, hogy ha elromlik valami nem kell idegeskedni: ilyen ez. A mondat után idővel kialakultak a Murphy törvények, amihez már tényleg semmi köze nem volt Murphy-nek csak hozzá kötötték.

De kanyarodjunk vissza oda, hogy elromlott a laptopod, be kell hoznod és mi megjavítjuk. Összegyűjtöttük mik azok, amiktől a legjobban félhetsz ilyenkor (pedig nem kellene)

1: A különböző programok eredete

Igen, látjuk, hogy a gépen milyen programok vannak és azt is milyen forrásból, de mi csak egy szerviz vagyunk, nem kell aggódnod: ahogy az autószerviz sem kérdezi meg milyen olaj van a kocsidban és az honnan van, mi sem a programokkal foglalkozunk. A mi feladatunk az, hogy megjavítsuk a laptopodat.

2: Követhetetlen a javítás

Azok az idők már elmúltak, amikor elvitted (mondjuk) az autódat a szerelőhöz, napokig ott volt nála, kicserélt rajta ezt-azt aztán mondott rá egy díjat. Neked meg lövésed nem volt arról, hogy tényleg ennyit dolgozott-e tényleg ennyibe került az alkatrész, és hogy egyáltalán új alkatrész volt-e? Az egész ellenőrizhetetlen volt. Nálunk nincs így. Sok szolgáltatásunknak fix ára van, másoknál egyeztetünk, van, amit akár meg is várhatsz. Ha komoly, összetett a feladat akkor tételes listát kapsz, mit csináltunk: és természetesen garanciát az elvégzett munkára.

3: Intim fotók, érzékeny adatok

Lehetnek a laptopodon családi fotók, intim fotók rólad vagy másról, olyan fotók, amiket semmiképp nem mutatnál meg másoknak, vagy olyan adatok, file-ok amik csak rád tartoznak. Alapvetően semmi okunk megnézni a fotókat és a file-okat, ezért nem is tesszük. Nincs ok az aggodalomra.

4: Ciki keresési előzmények

Az is rendkívül ritka, hogy egy laptop a keresési előzmények miatt (az lehet, hogy egy onnan letöltött file miatt) romlik el, ezért mi azt sem kifejezetten nézzük, de ha meg kell tennünk akkor is mindössze szakmai alapon tesszük: számunkra teljesen mindegy, hogy mire kerestél rá, és mikor. (Ezt egyébként az internet szolgáltatód is látja, de ők sem tesznek semmit)

5: Megmaradnak az adatok, file-ok?

Hoztak be hozzánk úgy laptopot, hogy egy teljes egyetemi diplomadolgozat volt rajta, rengeteg jegyzet az államvizsgára. Ha ezek eltűnnek az pótolhatatlan. De minden az, amit a laptopon tartasz, ezért mi mindig mindent megteszünk, hogy semmi ne tűnjön el, csak a gép legyen jó.

Ha elromlik, ha szeretnéd karbantartani vagy lecserélnéd a laptopodat, akkor kattints segítünk.

Laptop szerviz. BUDA: +36307734155 , PEST: +36307326750, Nyitva: H-P: 9-18, Sz: 9-13
Laptophardware laptop szervizek Budán és Pesten

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.