Felújított laptop olcsón – Avagy a használt laptop útja a legjobb út?

Legújabb cikkünkben megvizsgáljuk, hogy miért örvendenek a használt laptopok egyre nagyobb népszerűségnek napjainkban és mire érdemes odafigyelni a vásárlás során. Szeretnénk átfogó információk keretein belül megosztani veletek azt, hogy miért is vált szenvedélyünkké a felújított üzleti laptopok értékesítése és mi az oka annak, hogy a legtöbb ember számára egyszerre kedvező és pénztárcabarát megoldás. Általában sok sztereotípiával találkozhatunk ha szóba kerülnek a használt laptopok. Ezek egy része megalapozott bizonyos körülmények között, egy része viszont teljesen alaptalan. Lássuk, hogy melyik, melyik:)

Az első és talán leginkább gyakori kifogás általában az szokott lenni, hogy a használt laptopok már nem azt a minőséget képviselik, mintha újonnan vásárolnánk meg őket. Másszóval a szokásos “olcsó húsnak híg a leve” elmélet szerint ítélik meg az eszközöket. Ebben bizonyos keretek között egyébként van is ráció. Például abban az esetben, ha az ember egy alsó vagy középkategóriás laptopot szeretne vásárolni használtan, mi is igyekszünk lebeszélni róla. Ennek az az oka, hogy ezek az eszközök már eleve nem hosszútávra lettek tervezve, ezért használtan valóban nem fogják hozni a kívánt minőséget.

Az üzleti laptop ezzel szemben egy teljesen más kategóriát képvisel. Ezeknél a termékeknél már megalkotás pillanatában nagy gondot fordítottak a minőségi anyaghasználatra és a magas terhelhetőségre. Ennek egyszerűen az az oka, hogy üzleti célokra lettek legyártva és elsődleges szempont volt az, hogy hosszú éveken keresztül megőrizzék minőségüket. Abban az esetben, ha business eszközt választunk ki, kétségtelenül érvényesül a felújított laptop olcsón koncepció, ugyanakkor egy tényleg minőségi termékkel leszünk gazdagabbak. Fontos tehát arra figyelned, hogy mindenképpen az üzleti kategóriából válaszd ki a felújított laptopot, hiszen ebben az esetben akár 4-6 évig is használhatod.

Felújított laptop olcsón – Az ár kérdése

Abban az esetben, ha szeretnénk egy üzleti minőségű laptopot megvásárolni újonnan bizony mélyen a pénztárcánkba kell nyúlnunk. Nagyságrendileg 400-500.000 Ft-tól indulnak ezek a gépek és a határ a csillagos ég. Nem csak azért érdemes felújított állapotban megvásárolni, mert igazán jó üzleti és spórolási lehetőség ez bárki számára. Környezetvédelmi szempontból sem elhanyagolható tényező az, ha nem egy teljesen új eszközt vásárolunk meg. Továbbá azt azért érdemes még hozzátenni az ár kérdéséhez, hogy több mint 100.000 Ft-ot is tudunk akár spórolni egy új business laptop árához képest, ha felújított állapotban vesszük meg.

Garancia

Sokan nem tudják, de a felújított laptopra ugyanúgy garanciát kínálnak a szolgáltatók, mint egy új eszköz esetében. Ez nálunk két év, de az esetek túlnyomó többségében 4 sőt 6 évig is tökéletesen használhatóak ezek a készülékek. Nem kell attól tartanod, hogy a használt állapotból adódóan csak 1 vagy két évig fogod tudni használni munkára, vagy akár otthonra.

Minőség mindenek felett

Ahogy korábban már taglaltuk ezt a részét a felújított laptop olcsón kérdésének, az üzleti laptopok esetében garantáltan minőséget fogsz kapni. Szemben például egy olyan új laptoppal, amely hasonló áron, de középkategóriás tudással kerül be az otthonodba. Érdemes tehát jól megfontolni a döntést, mert egyáltalán nem biztos, hogy az új minden esetben jobb is lesz a használtnál.

Hogyan kerülnek ezek a gépek értékesítésre?

Mit is takar pontosan a felújított kifejezés ezeknél a gépeknél? Az üzleti laptopok esetében persze alapjáraton emelt erőforrásról beszélhetünk, de mi ezt még általában egy erősebb SSD-vel szoktuk kiegészíteni és szükség esetén növeljük a laptop memóriáját is, alkalmazkodva a piaci igényekhez. Átfogó és alapos ellenőrzésen és tisztításon esik át, továbbá szükség esetén cseréljük a laptopok akkumulátorát is. Tehát nem túlzó kijelentés azt állítani, hogy szinte teljesen újszerű állapotba hozzuk a gépet, mielőtt felkerülne a webáruházunkba.

Konklúzió

Azt persze nem szeretnénk állítani, hogy a használt laptop vásárlás a legjobb megoldás, bármilyen igény is merüljön fel. Azt viszont igen, hogy érdemes körbenézni a kínálatban, mert sok esetben súlyos összegeket tudunk spórolni úgy, hogy közben a megvásárolt termék minősége ennek abszolút nem látja kárát. Számos olyan tervezői, vagy magasabb teljesítményű gamer felújított laptopot vásárolnak tőlünk szinte heti rendszerességgel, amelyeknek a piaci ára bőven 500.000 forint felett lenne, ugyanakkor használtan ennél lényegesen jobb áron juthatnak hozzá.

Abban az esetben viszont, ha felújított laptopot szeretnél, mindenképpen érdemes kizárólag az üzleti laptopok irányvonalát követni. Ellenkező esetben már nem biztos, hogy minőségben és teherbírásban olyan eszközt fogsz találni, amely beváltja a hozzá fűzött reményeidet.

Ha bármi kérdés, vagy észrevétel felmerülne, nyugodtan keress meg minket és örömmel segítünk, de leírhatod megjegyzéseidet a kommentek között is:)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.