Használt laptop vagy új laptop? Milyen gépet vegyek a gyereknek?

Eldőlt, kell egy saját számítógép a gyereknek! Olyan, amit magával vihet iskolába és a nagyszülőkhöz, használhat a konyhaasztalnál házi íráshoz és a szobájában filmezésre. Egyszóval: egy laptopra lesz szüksége.

Ilyenkor az új számítógép elvárt teljesítményével kapcsolatos döntések mellett egy másik nagyon fontos kérdésre is válaszolni kell: új vagy használt laptopot vegyünk? Mind a két opciónak vannak előnyei és hátrányai is. Ezeket szedtük össze, hogy ki-ki el tudja dönteni saját magának, melyiket választja.

Új laptop vásárlása

  • Drága: Valószínű, hogy az első hátrány, ami az újonnan vásárolt számítógépekkel kapcsolatban eszedbe jut, az a magasabb ár. Egy használt laptop ára töredéke lehet egy hasonló teljesítményű új laptop árának.
  • Megbízhatóbb: A több pénzért persze jár a két éves garancia is, és az, hogy biztosan tudhatod, hogy a gépben minden új, minden működik, és minden az, aminek mondják.
  • Jobban fáj, ha történik vele valami: A gyerekek sajnos a felnőtteknél is hajlamosabbak véletlenül leejteni, eltörni, összekarcolni a számítógépeket. A nem rendeltetésszerű használat terén pedig szinte kifogyhatatlanok a „zseniális”, „kreatív” és „újszerű” ötletekből. Ilyenkor nem érvényes a fent említett garancia, és rossz érzés látni az új gép lassú (vagy fénysebesség közeli) amortizálódását.

Használt laptop vásárlása

  • Olcsó: Használtan sokkal kevesebb pénzért hozzájuthatunk egy adott teljesítményű számítógéphez, mint újonnan.
  • A hatoslottó esélyesebb: Ha fű alatt, ellenőrizetlen helyről kerül hozzátok a használt laptop, sajnos egyáltalán nem biztos, hogy azt kapod, amit elvársz. Gyakran megesik, hogy egy laptopnak csak azért keresnek új gazdát, mert már az utolsókat rúgja, és 1-2 hónapon belül szinte az összes alkatrészt cserélni kell. Ez rengeteg pénzt, időt elvesz, cserébe sok idegeskedésre ad okot.
  • Nem kár érte: Persze bosszantó, ha történik vele valami, de sokkal kevésbé rázza meg az embert a használt laptop balesete, mint egy háromszor annyi pénzért vásárolt új laptopé.

Használt laptop vagy új laptop? Milyen gépet vegyek a gyereknek?Használt laptop vagy új laptop? Milyen gépet vegyek a gyereknek?Használt laptop vagy új laptop? Milyen gépet vegyek a gyereknek?

Felújított laptop vásárlása – használt laptop, ami olyan, mint az új

  • Jó gépet kapsz jó áron: Ha egy felújított laptopot választasz, sokkal olcsóbban juthatsz hozzá, mintha újonnan vennéd.
  • Nem zsákbamacska: Egy felújított gép teljesen átvizsgálva kerül hozzád, a hibás vagy elhasználódott alkatrészek javítva vagy cserélve lettek benne. Ezért rendszerint garancia is jár rá, nálunk például egy teljes év. (Mivel egy laptopot veszel, ez természetesen egyáltalán nem jelenti azt, hogy egy év múlva tönkre fog menni, itt nem érvényes a tervezett elavulás.)
  • Ha gyereknek veszel gépet, ez a legjobb kompromisszum, amit köthetsz: a gyerek egy jól működő, strapabíró, jól használható laptopot kap, úgy, hogy neked sem kell ehhez drasztikus fogyókúrára fogni a pénztárcádat. Ha pedig véletlenül történik valami a laptoppal, nem kell, hogy kitörjön a családi botrány

 

Vásárolj a gyereknek felújított használt laptopot, válaszd ki a nektek valót ide kattintva!

Mentés

Mentés

Mentés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.