Használt laptop vásárlása szervizben

Használt notebook és laptop
Megéri használt notebookot venni?

Tanácsok laptop vásárlóknak

Immár közhellyé vált, hogy lehet és érdemes használt laptopot vásárolni, ha megbízható az eladó. Mi lenne alkalmasabb a használt laptop vásárlására, mint a laptop szerviz Budapesten, ahol a szakemberek megvizsgálják és átnézik a notebookot az értékesítés előtt.

Mikor érdemes venni vagy eladni használt laptopot?

Használt gépet az alábbi esetekben érdemes vásárolni:

  • alacsony a vásárlásra szánt keret
  • alig használt gépet kínálnak eladásra
  • gyereknek vesszük
  • várhatóan fizikailag erős igénybevételnek lesz kitéve
  • nincs szükség nagy teljesítményű laptopra.

A laptopok többsége 3-5 év alatt öregedik el, ami annyit jelent, hogy az ilyen gépeken problémát jelent a legújabb programok, különösen a játékok futtatása. Az ilyen notebookok tökéletesen megfelelnek irodai célú használatra és tanuláshoz is. Nem biztos, hogy hátrány, ha az iskolás korú gyerek nem tudja futtatni a legújabb játékprogramokat a laptopon.

Mire figyeljünk használt laptop vásárlásánál?

A használt gépek vásárlásakor az első és legfontosabb a külső szemrevételezés, hiszen ez árulkodhat a gép fizikai igénybevételéről. Ha töréseket, mély karcolásokat fedezünk fel a műanyag házon, az erős igénybevétel nagy valószínűséggel hardverszinten is okozhatott károsodásokat, ilyenkor a merevlemez épségét körültekintően ellenőrizni kell, bár megfontolandó a vásárlástól való elállás is.

A laptop kijelzője az egyik legfontosabb alkatrész, a hibás pixelek magas száma nem probléma, de zavaró lehet, ezért az alkupozíciónkat mindenképpen erősítheti.

A billentyűzet a laptop lelkének tükre. Ha úgy látjuk, hogy a billentyűzet között korábbi folyadékbeömlés maradványai vannak, valószínű, hogy a gép belső elektronikája károsodhatott, melyet szervizben javítottak. Ez akkor nem gond, ha az eladó előre közli, esetleg igazolja is a szakszerű javítást. Ha a folyadék ömlött a laptopba, és azt házi körülmények között hárították el, javították, előfordulhat, hogy a későbbiek során komolyabb meghibásodásokkal találkozunk.

Ha egy nagyon jó állapotban lévő használt laptopot szeretnének olcsón eladni, gyanakodjunk arra, hogy ideiglenesen elhárított hibával van dolgunk.

Mindenképpen azt ajánljuk, hogy csak laptop szervizben átvizsgált használt notebookot vásároljál, hogy az olcsó ne legyen nagyon drága.


Használt laptop vásárlása szervizben. A használt notebook vásárlása előtt többféle tanácsot is érdemes megfogadni, elsősorban azt, hogy szakember és szerviz segítségét kérjük a gép kiválasztásához. Hasonlóan érdekes és izgalmas olvasnivaló témák: laptop szerviz tanácsadás, használt laptopok garanciával, szerviz Budapesten, tanácsok-ötletek használt notebookhoz, laptop vásárlás gyorsan.

Egy hozzászólás ehhez: “Használt laptop vásárlása szervizben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.