HP laptopok a cég ajánlásával

Két laptop a cég 2018-as kínálatából

HP laptop
HP laptop színpaletta

Az 1957-ben alapított Hewlett-Packard hardvergyártó cég az évek során a számítógépes perifériák gyártásától eljutott az asztali számítógépek mellett a szerverek, laptopok és tabletek gyártásáig. A mobil termékek piaci jelentőségét korán felismerte a cég, majd 2010-ben a Palm felvásárlásával kapott nagy lendületet a hordozható számítógépek gyártása, fejlesztése.

Jelenleg a cég az IT piac legtöbb szegmenségen megtalálható, rendkívül széles termékpalettával, nagy hangsúlyt fektetve a különálló és átalakítható mobil számítógépek forgalmazására. Ebben a posztban a HP a cég által kiemelt néhány termékével foglalkozunk.

HP Spectre x360

A Spectre egy több éve fejlesztett, változatos hardverkonfigurációval kínált vékony laptop. Az eszköz lényege, hogy több üzemmódban is használható. Rendkívül vékony: az x360 jelenleg 15,6 és 13,3 colos kijelzővel vásárolható meg. A könnyű, laptop és tablet üzemmódban is használható eszköz mindössze 19,45 milliméter vastag. A legújabb modell 8. generációs Quad-Core Intel processzorral kapható, amelynek Radeon RX Vega M Graphics videokártya segíti a grafikus megjelenítését. A vékony burkolat alatt akár 2TB méretű PCIe SSD-tárolót is találhatunk. Memória terén a 16GB LPDDR3 a maximum, a HP gyorstöltő segítségével pedig akár 90 perc alatt is feltölthető a gép.

HP Spectre
HP Spectre x360

A teljesen körbeforgatható kijelzőnek köszönhetően a laptop üzemmód mellett tabletként is alkalmazhatjuk, sátor alakban a multimédiás tartalmak megjelenítése lehet kényelmes, a mellékelt toll segítségével szinte bármilyen tartalmat könnyen és gyorsan szerkeszthetünk a 4K felbontású (3840×2160), hajszálvékony kerettel gyártott laptopkijelzőn.

A laptop-tablet átmenet egyik kényes kérdése a kijelző védelme, hiszen tablet üzemmódban az érintőkijelző folyamatos erőhatásoknak, karcolásoknak van kitéve, ezért a HP Corning Gorilla Glass biztosít védelmet a készüléknek.

A Windows 10 biztonsági rendszerét ujjlenyomat leolvasó teszi teljessé. A vékony dizájn miatt már csak USB Type-C és HDMI csatlakozót találunk a műanyag burkolat oldalán.

HP EliteBook 1030

A HP hivatalos weboldalán kiemelik az EliteBook 1030-as prémium kategóriájú laptopot. A tetszetős, elegáns külső mellett az egyedi biztonságtechnikai megoldásokkal szeretnék felhívni a figyelmet erre a modellre. Már szinte alapnak számít a Corning Gorilla Glass védelem a laptop kijelzőnél.

Az érintőkijelzőt kedvelők és ellenzők is megtalálhatják a számukra ideális modellt, hiszen a 13,3 colos megjelenítő FHD (nem érintésérzékeny) és QHD+ (érintésérzékeny) változatban is kapható.

HP Elitebook
HP EliteBook laptop

A laptop hatodik generációs Intel® Core M m7 processzort kapott, amely az 512 vagy 256GB SSD-vel kiegészítve az eszközök alacsony fogyasztása mellett akár 13 órás akkumulátor üzemidőt is lehetővé tehet. Memóriaméretben itt is 16 GB RAM a maximum. A maximális védelmet, mégis gyors hozzáféréssel, a laptopba épített ujjlenyomat leolvasó biztosítja.

A HP mobil számítógépei között bárki megtalálhatja a számára ideális modellt a rendkívül széles sorozatskálán: Spectre x360, Spectre laptop, Envy laptop, EliteBook 800G5, EliteBook x360, Elite x2, ZBook Studio.


HP laptopok és többfunkciós eszközök a cég ajánlásával a saját weboldalán. A HP hosszú idő óta gyárt kiemelten jó minőségű laptopot, tabletet, asztali számítógépet és egyéb informatikai hardvereket, ezért a cég megbízható és a felhasználó számára optimális készülékeit mindenki számára ajánlhatjuk, ha jó áron szeretnél garantált terméket. A laptoptípusok között találhatunk olyat is, mely több funkcióra is alkalmas, ezért elegendő egyetlen mobil eszköz vásárlása. Néhány olyan téma, melyről érdemes lehet olvasni: laptop ajánló blog, mobil biztonság, intel processzor csere, laptop szerviz, laptop SSD csere, laptop kijelző vásárlás, HP hardver, HP Spectre szerviz, Corning Gorilla Glass javítása.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.