HP laptopok a cég ajánlásával

Két laptop a cég 2018-as kínálatából

HP laptop
HP laptop színpaletta

Az 1957-ben alapított Hewlett-Packard hardvergyártó cég az évek során a számítógépes perifériák gyártásától eljutott az asztali számítógépek mellett a szerverek, laptopok és tabletek gyártásáig. A mobil termékek piaci jelentőségét korán felismerte a cég, majd 2010-ben a Palm felvásárlásával kapott nagy lendületet a hordozható számítógépek gyártása, fejlesztése.

Jelenleg a cég az IT piac legtöbb szegmenségen megtalálható, rendkívül széles termékpalettával, nagy hangsúlyt fektetve a különálló és átalakítható mobil számítógépek forgalmazására. Ebben a posztban a HP a cég által kiemelt néhány termékével foglalkozunk.

HP Spectre x360

A Spectre egy több éve fejlesztett, változatos hardverkonfigurációval kínált vékony laptop. Az eszköz lényege, hogy több üzemmódban is használható. Rendkívül vékony: az x360 jelenleg 15,6 és 13,3 colos kijelzővel vásárolható meg. A könnyű, laptop és tablet üzemmódban is használható eszköz mindössze 19,45 milliméter vastag. A legújabb modell 8. generációs Quad-Core Intel processzorral kapható, amelynek Radeon RX Vega M Graphics videokártya segíti a grafikus megjelenítését. A vékony burkolat alatt akár 2TB méretű PCIe SSD-tárolót is találhatunk. Memória terén a 16GB LPDDR3 a maximum, a HP gyorstöltő segítségével pedig akár 90 perc alatt is feltölthető a gép.

HP Spectre
HP Spectre x360

A teljesen körbeforgatható kijelzőnek köszönhetően a laptop üzemmód mellett tabletként is alkalmazhatjuk, sátor alakban a multimédiás tartalmak megjelenítése lehet kényelmes, a mellékelt toll segítségével szinte bármilyen tartalmat könnyen és gyorsan szerkeszthetünk a 4K felbontású (3840×2160), hajszálvékony kerettel gyártott laptopkijelzőn.

A laptop-tablet átmenet egyik kényes kérdése a kijelző védelme, hiszen tablet üzemmódban az érintőkijelző folyamatos erőhatásoknak, karcolásoknak van kitéve, ezért a HP Corning Gorilla Glass biztosít védelmet a készüléknek.

A Windows 10 biztonsági rendszerét ujjlenyomat leolvasó teszi teljessé. A vékony dizájn miatt már csak USB Type-C és HDMI csatlakozót találunk a műanyag burkolat oldalán.

HP EliteBook 1030

A HP hivatalos weboldalán kiemelik az EliteBook 1030-as prémium kategóriájú laptopot. A tetszetős, elegáns külső mellett az egyedi biztonságtechnikai megoldásokkal szeretnék felhívni a figyelmet erre a modellre. Már szinte alapnak számít a Corning Gorilla Glass védelem a laptop kijelzőnél.

Az érintőkijelzőt kedvelők és ellenzők is megtalálhatják a számukra ideális modellt, hiszen a 13,3 colos megjelenítő FHD (nem érintésérzékeny) és QHD+ (érintésérzékeny) változatban is kapható.

HP Elitebook
HP EliteBook laptop

A laptop hatodik generációs Intel® Core M m7 processzort kapott, amely az 512 vagy 256GB SSD-vel kiegészítve az eszközök alacsony fogyasztása mellett akár 13 órás akkumulátor üzemidőt is lehetővé tehet. Memóriaméretben itt is 16 GB RAM a maximum. A maximális védelmet, mégis gyors hozzáféréssel, a laptopba épített ujjlenyomat leolvasó biztosítja.

A HP mobil számítógépei között bárki megtalálhatja a számára ideális modellt a rendkívül széles sorozatskálán: Spectre x360, Spectre laptop, Envy laptop, EliteBook 800G5, EliteBook x360, Elite x2, ZBook Studio.


HP laptopok és többfunkciós eszközök a cég ajánlásával a saját weboldalán. A HP hosszú idő óta gyárt kiemelten jó minőségű laptopot, tabletet, asztali számítógépet és egyéb informatikai hardvereket, ezért a cég megbízható és a felhasználó számára optimális készülékeit mindenki számára ajánlhatjuk, ha jó áron szeretnél garantált terméket. A laptoptípusok között találhatunk olyat is, mely több funkcióra is alkalmas, ezért elegendő egyetlen mobil eszköz vásárlása. Néhány olyan téma, melyről érdemes lehet olvasni: laptop ajánló blog, mobil biztonság, intel processzor csere, laptop szerviz, laptop SSD csere, laptop kijelző vásárlás, HP hardver, HP Spectre szerviz, Corning Gorilla Glass javítása.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.