Iskolakezdési alapfelszerelések

A vírushelyzet miatt tavaly szinte az egyik pillanatról a másikra kellett átállnunk a hagyományos oktatásról a hibrid, majd az otthoni oktatásra. Ez nem csak váratlanul érte a szülőket, hanem gyorsan kellett beszerezni az eddig nem fontos számítástechnikai eszközöket. Ebben a cikkben segítünk: összegyűjtöttük azokat a számítógépes „kütyüket” amire szükség lehet, ha újra otthonról kell tanulni.

laptop használat közben
laptop használat közben

HDD, SSD, RAM: A rémisztő 3 betűs szavak

Mármint nekünk, szülőknek, mert a gyerekek pontosan tudták melyik mit jelent, és melyikre miért van szükségük. Ettől függetlenül nem biztos, hogy rájuk tudjuk bízni a döntés, és ezeknek az eszközöknek a beszerzését. Íme néhány eszköz amire szükséged lesz az iskolakezdéshez, az otthoni tanuláshoz.

5: Egy jól használható laptop

A mai gyerekek már nem csak a tanuláshoz használnak laptopot. Ez eddig nem lenne gond, a probléma az, hogy nem biztos, hogy tudod melyik laptop mire való (és mik a határai) illetve az is, hogy a laptop alapvetően „drága” eszköz. Jó hír (bármennyire is ezt szeretné a gyerek) az, hogy nem kell mindenképpen drága, új laptopot venni, nálunk szinte minden igényre megtalálod a megfelelő használt laptopot, jóval kedvezőbb áron mintha újat vennél.

Használt, Felújított laptopok 2 év garanciával!
Használt, Felújított laptopok 2 év garanciával!

4: HDD, SSD, RAM a három “hárombetűs idegen”

A laptopok mai használatához elengedhetetlen egy bizonyos minimális tárhely és memória kapacitás. Azt szoktuk mondani itt a szervizben, hogy egy általános, irodai vagy alap felhasználásra szánt laptopnak minimum rendelkeznie kell 120GB SSD tárhellyel és 8GB RAM memóriával.
Mi az az SSD (solid state drive)? Az SSD az a HDD (hard disk drive) vagy más néven winchester sokkal gyorsabb és korszerűbb alternatívája, valamint nem elhanyagolható az sem hogy kevesebb energiát fogyaszt, mint elődje, és az sem hogy az adataink is nagyobb biztonságban vannak rajta.
Mi az az RAM (random access memory)? A RAM, avagy a rendszer memória a számítógép gyorsaságáért felel. Informatikai körökben azt szokták mondani, hogy minél több van belőle annál jobb, mert annál gyorsabb lesz tőle a gépünk. Ezzel mi is teljes mértékben egyetértünk.

Laptop SSD meghajtó tárhely bővítés
Laptop SSD meghajtó tárhely bővítés

3: A monitor

Fel kell készülnöd arra, hogy a monitorodat hosszú évekre választod. Ezért arra biztatunk, hogy inkább szerezd be a jobbat a nagyobbat, a jobb felbontásút, a szemnek kellemeset, mint hozz sok kompromisszumot. Az árukban nincs sok különbség.
Már 45-50 ezer forintért lehet jót kapni.
https://www.laptophardware.hu/uj-monitor/

2: A home office kellékek

A gyerekednek az iskola lesz a home office. Úgy kell tehát kiválasztanod számára a technikai kütyüket, mintha magadnak választanád otthoni munkavégzésre. Ez a lista azért tanulságos, mert segíthet kényelmesebbé varázsolni az iskolakezdést.
https://www.laptophardware.hu/home-office-kellekek/

1: Aksik és töltők

Volt egy telefonom amelyiknek elromlott (elöregedett) az aksija ezért naponta kétszer kellett tölteni. Ma egy olyan telefonom van, aminek gyors töltője van, 20 perc alatt feltölti és majdnem 1 teljes napig lehet nyúzni anélkül, hogy lemerülne. Az akkumulátornál és a töltőnél épp ezt kell megtalálnod azért, hogy ne legyen állandó gondod a laptoppal, a töltésével.

Persze még egyéb számítástechnikai eszközre is szükségetek lehet ahhoz, hogy zökkenőmentes legyen az otthoni tanulás, hogy segítsd a gyereked iskolakezdését. Mindent megtalálsz nálunk, nézz be hozzánk.
Elérhetőségért kattints a lenti képre!

Laptop szerviz. BUDA: +36307734155 , PEST: +36307326750, Nyitva: H-P: 9-18, Sz: 9-13
Laptophardware laptop szervizek Budán és Pesten

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.