A jó laptop szerviz 7 ismérve

Míg pár éve alig valaki vállalt laptop javítást, ma már nem mindig könnyű dönteni, hova vidd a gépedet, ha esetleg valami meghibásodik benne. Az alábbiakra figyelj oda, mielőtt laptopszervizt választasz!

1. A laptop átvizsgálásához speciális eszközeik vannak

Hallottunk már olyanról, hogy valaki úgy állt neki laptopot szerelni, hogy még csavarhúzója sem volt otthon, ezért az illető csavarhúzó helyett egy régi AK gépfegyver szuronyát használta a borítás leszereléséhez. Erre csak annyit tudunk mondani: inkább NE!

Ha gond van a laptopoddal, szakszervizbe vidd, ahol a csavarhúzón kívül a hiba megkereséséhez és javításához szükséges speciális eszközök is rendelkezésre állnak.

2. Nem kell csak azért hetekig várnod és vagyonokat fizetned, hogy megtudd, egyáltalán mi baja van a gépednek

A jó laptop szerviz 7 ismérve

Épp elég baj, hogy nem működik a számítógéped, nem kell azzal tetézni, hogy napokig a munkahelyed és a laptopszerviz között ingázol, vagy esetleg a szervizesek miatt késed le álmaid randiját.

Ha rendelkezésre állnak az előző pontban említett megfelelő eszközök, akkor nehezen érthető, mi tart egy laptop átvizsgálásán hétekig, vagy még tovább. Olyan szervizt válassz, ahol nem pazarolják feleslegesen az idődet.

3. Nem az a céljuk, hogy minél több pénzt legomboljanak rólad, hanem az, hogy elégedetten távozz, és ha más ügyben ismét szükséged lesz laptopszervizre, visszatérj

Ezért például nálunk csak az alkatrészt kell kifizetned, a beszerelés ingyen van ezeknek árai pedig nyilvánosan is elérhetőek. Így nem fordulhat elő olyan, hogy átvételkor tudod meg, hogy kétszer annyiba került a javítás, mint amire számítottál, mert „nagyon sok munka volt vele”.

4. Jó minőségű és gondosan beszerelt alkatrészeket szerelnek be

Óvakodj azoktól, akik nem vállalnak garanciát a munkájukra. Sajnos megtörtént eset, hogy egy számítógépszervizből azért rúgtak ki egy lelkes alkalmazottat, mert túl lelkiismeretesen dolgozott. Mivel sokáig nem tértek vissza a vevők, a tulajdonosok úgy érezték, a többi munkatárssal ellentétben ő „veszteséget termel”.

Jobb helyeken viszont (mint például nálunk) csak gyakorlott, nagy tudású ÉS lelkiismeretes kollégákkal illetve eredeti, jó minőségű alkatrészekkel dolgoznak – ilyenkor nyugodtan lehet garanciát vállalni, biztosan nem fog rövid időn belül tönkremenni a cserélt alkatrész. Mi se szeretnénk, hogy újra és újra ugyanazzal a problémával gyere vissza hozzánk, az új kihívásokat jobban kedveljük.

5. Gyorsan dolgoznak

Gyakran megesik: ha egy márkaszerviz gyomra egyszer elnyeli a laptopod, lehet, hogy egy hónap múlva se látod viszont. Persze vannak jó példák is, de így is elmondhatjuk: gyorsabban dolgozunk, mint a legtöbb márkaszerviz.

6. Alapos munkát végeznek

A jó laptop szerviz 7 ismérveMit csinál egy gyerek, ha azt hallja, hogy „öt perced van arra, hogy kitakarítsd a szobád”? Mindent beszór valamelyik fiókba és összesöpri a padlóról a piszkot. Tisztának és rendezettnek látszik? Persze! Akkor is tiszta, ha kihúzod a fiókod, odébb teszed a széket, esetleg végig húzod az ujjad a polcon? Hát, nem annyira.

Hasonló a helyzet a laptopokkal és a laptopszervizekkel is, mint a szobákkal és a gyerekekkel. Ha például a tisztításnál maradunk: el lehet végezni a munkát felületesen is, úgy hogy egy-két hétig azért javuljon a helyzet, de valójában továbbra is tele legyen porral a gép. Vagy ki lehet takarítani alaposan is, ilyenkor sokkal tovább rendben lesz.

7. Akkor is tudnak segíteni, ha nem éri meg javítani a laptopot

Reménytelen esetek nem nagyon vannak, de az előfordul, hogy egy laptopban már annyi minden cserélni kellene, hogy egyszerűen nem éri meg. Ilyenkor mi beszámítjuk a régi géped árát egy felújítottba. Ezzel mindenki jól jár: mi több hasznát vesszük a rossz számítógéped alkatrészeinek, mint te tudnád, neked pedig lesz egy tökéletesen működő laptopod, és nem is kell sokat fizetned érte.

+1: Nem álszerénykednek

Mi úgy gondoljuk, a műfaj legjobbjai közé tartozunk, és a fenti hét pontnak maradéktalanul meg tudunk felelni – azaz nyugodt szívvel bízd ránk a laptopod, és mi újjávarázsoljuk! Kattints ide!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük