Laptop használati szokások – Miért jó a használt laptop?

A laptopok hihetetlen népszerűsége szinte ugrásszerűen megnövekedett az elmúlt néhány évben. Ebben a folyamatban természetesen kulcsfontosságú szerepet töltött be a pandémia is, hiszen a home office-nak köszönhetően sokan otthon rendezték be az irodát. Bekerültek a munkahelyi laptopok a háztartásokba és ezzel el is kezdődött ezeknek az eszközöknek a fokozott használata.

Még ha korábban a munkahelyen használtak is laptopokat, a pandémia következtében már a home office elengedhetetlen eszközeivé nőtték ki magunkat. Ráadásul a megfelelő időbeosztás mellett az sem volt ritka, hogy a munkaidő befejezésével a laptop átkerült egy másik helyiségbe, ahol már a család többi tagja filmnézéshez, vagy tanuláshoz tudta használni.

Tehát összességében elmondhatjuk, hogy a laptop adta flexibilis használat egyre inkább közkedveltté és egyben talán egy kicsit elengedhetetlenné is vált a családok háztartásaiban.

Használt laptop típus szerint

Alapvetően bizony az is kezdett kirajzolódni, hogy a közép vagy alsó kategóriás laptopok nem lesznek megfelelőek az új igényekhez. Kiváltképpen azért, mert ezek az eszközök egyszerűen nem rendelkeztek elegendő erőforrással, ahhoz, hogy dinamikusan tudjunk dolgozni velük.

A gyenge laptopok, amelyek korábban megfelelőek voltak néhány film megnézésére és internetezésre most sokkal komolyabb használati igényekkel találták szembe magukak, amelynek sajnos nem minden esetben tudtak megfelelni.

Ezt követően pedig már adta is magát a dolog, hogy itt az ideje új laptopot vásárolni. Ebben az esetben volt remek megoldás a használt laptop, mivel nem kellett egy vagyont költeni az új eszközre. Ha szeretnénk egy felsőkategóriás laptopot választani, amely megfelelő teljesítménnyel és egyben megfelelő hűtéssel is rendelkezik, akkor bizony mélyen a pénztárcánkba kell nyúlni. Ezek a gépek általában 300-400 forinttól kezdődnek.

A használt laptop ezzel szemben lényegesen költséghatékonyabb megoldás, hiszen egy jól működő, prémium kategóriás gépet veszünk meg, ráadásul töredék áron.

Miért félnek az emberek a használt laptop vásárlástól?

Teljesen érthető ,hogy van némi ellenérzés az emberekben, ha a használt laptop kérdése kerül szóba. Valamilyen szinten ugyanúgy “lutriként” kezelik, mint egy használt autót. Nem tudnak az előéletéről semmit, hogy miként és mire használták – így ez a félelem természetes. De aggodalomra semmi ok. Ezek a készülékek több bevizsgálási folyamat során kerülnek a kelet-európai régióba. A bevizsgálás folyamán kitakarítják, cserélik az adathordozót gyorsabb elérésű SSD-re, felbővítik a memóriáját, valamint kitisztítják, így már felujított állapotban kapja kézhez a vásárló. Ezek a beszállítók, akik Nyugat-Európából behozzák a készülékeket, garanciát is vállalnak, jellemzően 1-2 évet, ezáltal a felhasználó is biztonságban tudhatja a ráfordított összeget.

Milyen használt laptoptípusokat érdemes vásárolni?

Több gyártó is gyárt otthoni célra, valamint üzleti felhasználásra készülékeket (pl.: Dell Inspiron / Latitude, Lenovo Ideapad/Thinkpad, HP Pavilion/Probook-Elitebook) A két kategória között minőségbeli különbség van. Egy otthoni célra szánt laptop gyengébb minőséget képvisel. Újrahasznosított műanyagból készülnek, így nagyon sérülékenyek. Sok esetben a zsanér megfeszül és ezáltal a műanyagfáradás miatt a zsanér kiszakad a burkolati elemből, ami akár a laptop működésében is kárt tehet.

Az üzleti felhasználásra szánt készülékeknél ez nem szokott előfordulni. A burkolati elemeket fém vagy szénszálas anyagból esetleg jó minőségű kompozit műanyagból készítik az időtállóságot garantálva, acél zsanérokkal. Az üzleti célra szánt készülékek ára jellemzően többszöröse az otthoni célra szánt készülékeknek, hisz a vásárló jobb minőséget, lényegesen hosszabb élettartamot, valamint megbízhatóságot vásárol magának.

A használt piacon, úgy ahogy a mi kínálatunkban is, üzleti szériás készüléket értékesítünk, hiszen számunkra is fontos a megbízhatóság, valamint a vevőink elégedettsége.

Konklúzió

A használt laptopok esetében bizonyos keretek között még megalapozott is lehet az aggodalom, ugyanakkor, ha jó forrást választunk a vásárláshoz, nagyon nem tudunk hibázni. A lényeg mindig az, hogy elsősorban a prémium kategóriából válasszunk magunknak laptopot, így biztosak lehetünk abban, hogy minőségi anyagokkal ellátott készüléket tudhatunk magunkénak.

Ha tehetjük, próbáljunk meg kicsit mindig az elvásáraink fölé célozni, mert abban az esetben biztosan nem fog csalódás érni minket. Mivel lényegesen olcsóbbak ezek a használt laptopok, ezért még így is remek ár-érték arányt tudunk választani magunknak.

Használt laptopjainkat itt találhatod meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.