kedd, október 10, 2023
KezdőlapLaptopLaptop irodai munkára - Mi a legjobb választás?

Laptop irodai munkára – Mi a legjobb választás?

Laptop irodai munkára, mely nem csak gyors, de megbízható is? Mind ugyanazt az eszközt keressük, de természetesen az ár mindig meghatározó tényezőként lebeg a szemünk előtt. Általánosságban azért elmondható, hogy a gyorsan-olcsón-jót szentháromsága viszonylag ritkán teljesül reális keretek között, de mi be fogunk mutatni nektek néhány remek alternatívát, ahol valóban minőséget kapunk a pénzünkért. Kezdjük viszont az elején. Mi fán terem a tökéletes irodai laptop?

A munka jellege

Az irodai munka fogalmán belül is viszonylag széles spektrumban kell gondolkoznunk, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy szövegírásra, általános irodai teendők ellátására használnánk a kiszemelt eszközt, vagy programozni, netán grafikai munkát szeretnénk ellátni rajta. Minden esetben más és más erőforrás igényre kell megoldást találnunk. Fontos tehát, hogy minden esetben törekedjünk rá, hogy célspecifikusan válasszuk ki a laptopunkat.

Összességében viszont elmondható, hogy bármilyen munkavégzésről is legyen szó, mindenképpen érdemes üzleti laptopot választani magunknak. Ennek egyszerű oka van. Ezek a készülékek már eleve a nagyobb terhelésre lettek tervezve, mind erőforrás, mind pedig az anyaghasználat aspektusából megközelítve a kérdést. Egy általános, gyenge minőségű középkategóriás laptop nem fog minket hosszú éveken keresztül kiszolgálni a munkavégzés során. Érdekesség, hogy ennek ellenére, ha kizárólag az árat tartjuk szem előtt sem lesz annyival olcsóbb egy “átlagos vas”, mint amennyivel rosszabb minőséget képvisel.

Persze az is tény, hogy az üzleti laptopok lényegesen drágábbak újonnan, mint egy általános használatra tervezett eszköz, azonban nem szükséges újonnan megvásárolni. Egy felújított laptophoz töredék áron hozzájuthatunk és biztosak lehetünk benne, hogy hosszú éveken keresztül hű társunk marad a munkavégzés során.

Laptop café - Laptop
Laptop irodai munkára - Mi a legjobb választás? 1

Általános irodai munka

Abban az esetben, ha kisebb táblázatok szerkesztésére, kimutatások készítésére, vagy szövegírásra választunk laptopot magunknak nem lesz szükségünk emelt erőforrás igényre. Itt elegendő arra figyelnünk, hogy a megfelelő minőségű üzleti laptopot válasszuk ki magunknak, hogy ne legyenek problémáink a meghibásodással. Specifikációit tekintve akár egy i3-as processzor, 8GB ram és tárhely igénytől függően egy SSD elegendő erre a célra.

Laptopok összetett irodai munkához

Abban az esetben, ha online marketing, adatbáziskezelés vagy nagyobb Excel táblázatok feldolgozása kerülne szóba már érdemes egy kicsit növelnünk a laptop erőforrásán. Például egy online marketinges állásnál felmerülhet a termékek export, importja, landing oldalak készítése és sok egyéb feladat, amelyre már érdemes nagyobb kapacitást elkülönítenünk. Ugyancsak a komolyabb adatbázis kezelői állás is megköveteli az erősebb laptopot. Ilyen esetekben érdemes legalább egy i5-ös processzort és 16GB memóriát használnunk, ha szeretnénk, hogy gördülékenyen menjen a munka.

Laptopok programozáshoz

A programozás már tipikusan egy olyan munkafolyamat, melynél egy kifejezetten erős üzleti laptopra lesz szükségünk. Talán az egyetlen dolog, amiben nem kell törekedni az emelt szintre, az a videokártya. Szemben például egy tervezői vagy grafikusi munkára szánt készülékkel.

Tervezői laptopok \ Grafikus munka

Talán, ha lehet rangsorolni az erőforrás igényt szakma szerint akkor a tervezői gépek lesznek azok, ahol leginkább körültekintően kell választanunk és az sem baj, ha bizonyos tényezők terén egy kicsit túllövünk a célon. Itt már fontos az erős processzor és a megfelelő mennyiségű memória mellett a videókártya is, az esetek nagy részében nem járunk jól, ha integrált videókártyával kísérletezünk.

Összességében tehát elmondhatjuk, hogy bőven van lehetőségünk válogatni a felújított laptopok piacán is, ha szeretnénk környezettudatos és pénztárcabarát megoldást találni az adott feladatra. Nem kell 300-500 ezerért megvennünk újonnan, ha töredék áron hozzájuthatunk használtan és éveken keresztül tökéletesen kiszolgálja az igényeinket. Ha bármi kérdésed felmerülne, vagy nem vagy biztos benne, hogy a te szakmádhoz, mi lenne a megfelelő laptop, csak írd meg nekünk kommentben és amint tudunk segítünk Neked:)

TOVÁBBI CIKKEK A TÉMÁBAN

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

- Advertisment - spot_img
- Advertisment -spot_img

Izgalmas témák

Közkedvelt Cikkek

Legújabb hozzászólások