Karácsonyra új laptop, vagy felújított?

Valamilyen értékes ajándékot szeretnél ajándékozni karácsonykor, amivel garantáltan örömet szerezhetsz? Decemberben mindenhonnan különlegesebbnél különlegesebb ajándékötletekkel bombáznak a hirdetések, de szerintünk, ha biztosra akarsz menni, valamilyen klasszikus ajándékot választasz, aminek mindenki örül. Ilyen például egy új laptop karácsonyra, a régi lassú helyett, esetleg az asztali gépet leváltandó.

Laptop karácsonyra – valóban jó ötlet-e?

A laptop ajándékozása mellett elég sok érv szól, de csak akkor, ha jól ismerd a megajándékozottat. Laptopból ugyanis több ezerféle típus létezik, és ami az egyik embernek tökéletesen megfelel, az másnak lehet, hogy napi szinten bosszúságot fok okozni, mert nagyobb teljesítményre, vagy egyszerűen csak másra lenne szüksége.

Ha azonban jól választasz, a laptop karácsonyra, névnapra, születésnapra és 60. házassági évfordulóra is nagyszerű ajándék lehet.

Több érvünk is van mellette:

  • Mindenkinek jól jön: segít a munkában és a kikapcsolódásban is.
  • Skype-olnál a nagyival? Ha idős hozzátartozódnak veszel számítógépet, az egyszerűsítheti és olcsóbbá teheti a kapcsolattartást, a tájékozódást. Sokan még 80 éves kor felett is viszonylag könnyedén megtanulják a laptop kezelését: elég, ha egy lelkes unoka apró lépésekre lebontva felírja egy füzetbe a gyakori műveletek elvégzésének módját.
  • A gyerekek is biztosan örülnek neki, segíthet a tanulásban és a szabadidő szórakoztató eltöltésében is. Amit viszont fontos megjegyezni: sokan érkeznek azzal, hogy a leendő gép „csak játékra kell”, ezért a lehető legolcsóbb típust szeretnék megvenni. A komolyabb játékok teljesítményigénye azonban sokkal nagyobb, mint bármelyik irodai, vagy mint a legtöbb grafikai, multimédiás alkalmazásé, egy játékos laptop komoly befektetést jelent, különösen újonnan beszerezve.

– Értékes ajándék, de nem feltétlenül drága. Ha a legjobb ár-érték arányt keresed, és nem ragaszkodsz a legújabb modellekhez, egy felújított laptop is szép ajándék lesz.

Új laptop karácsonyra

Ha már megszületett a döntés, hogy laptopot ajándékozol, ideje eldönteni, hogy új legyen-e a gép, vagy felújított. Az új laptop ajándékozása mellett több érv is szól:

– A legújabb, legkorszerűbb modellek közül lehet válogatni, és ha a legújabb játékok futtatása a cél, érdemes az aktuális csúcsmodellek közül választani.

– Hosszabb, rendszerint két éves garancia.

– Sokak számára jó érzés, hogy valami teljesen új, más nem használta még előttük, és gyári csomagolásban kaphatják meg.

Felújított laptop karácsonyra

Sokaknak vannak ellenérzéseik és előítéleteik a felújított laptopokkal szemben, pedig nem rossz ajándékötlet, sok vevőnk aratott már fényes sikereket a karácsonyfa alatt egy-egy jól megválasztott felújított laptoppal.

laptop-karacsonyra-2

A felújított laptop vásárlása az új gépekhez képest nem sokkal nagyobb kockázat, mivel minden elhasználódott, hibás, megbízhatatlan alkatrész ki lett cserélve bennük, kívül belül tiszták és jó állapotúak. Ezeknek a gépeknek is sok előnye van:

  • Természetesen az ár: egy adott teljesítményű felújított laptop olcsóbb, mint egy azonos képességekkel bíró új gép.
  • Ezekre is van (ha nálunk veszed egészen biztosan) 1 év garancia.
  • A legtöbb ember számára bőségesen elég tudással bírnak, hiszen nem múlt évezredbeli, hanem mindössze néhány éves gépekről van szó.
  • Nincs gyári csomagolás, cserébe még az ünnepek előtt személyre szabva feltöltheted hasznos programokkal, kedves képekkel, egyedi hátterekkel stb.
  • Nagy ajándék lehet az is, ha valakinek a meglévő gépét újíttatod fel. Ilyenkor természetesen nehezebb meglepetésként tálalni a dolgot, de sok ember van, aki kifejezetten nem szereti a meglepetéseket.

Hol kapható megbízható felújított laptop karácsonyra?

Nálunk mindig találsz raktáron felújított laptopokat garanciával. Válaszd ki az ünnepelthez leginkább illőt a laptophardware.hu webáruházából – ingyen kiszállítjuk még karácsony előtt!

Kattints érte ide!

Mentés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.