csütörtök, október 12, 2023
KezdőlapLaptop kijelzőLaptop kijelző védelme és helyes tisztítása

Laptop kijelző védelme és helyes tisztítása

A kijelző a laptopok egyik legsérülékenyebb, legérzékenyebb alkatrésze, tehát nagyon fontos, hogy jól bánjunk vele és vigyázzunk rá.

A laptopokat az különbözteti meg az asztali számítógépektől, hogy maga a gép és az összes elengedhetetlen periféria egy házba van beépítve. Az egyik legfontosabb periféria egy számítógép esetében a monitor, avagy a kijelző, ha laptopról beszélünk.

A következő listában felsorolom a leggyakoribb eseteket, amiben egy kijelző megsérülhet:

Laptop leesik

Ez a leggyakoribb eset, ami elő szokott fordulni a felhasználók körében, általában a bedugott töltőkábelbe akad bele valaki (vagy valami, pl. kutya, macska, egyéb háziállat) és lerántja a gépet az asztalról, ágyról, akármiről, amin rajta van. De az is gyakran előfordul, hogy a felhasználó lefekvés előtt még az ágyban az ölébe veszi a laptopot, majd egy óvatlan pillanatban elalszik és álmában ledobja magáról a gépet. A gép háza sok esetben túléli a zuhanást, de a kijelző a legtöbb esetben megreped, amit javítani nem lehet, csak cserélni.

Ha valaki belekaad a kábelbe... laptop kijelző sérülés
Ha valaki belekaad a kábelbe, könnyen lerepülhet a laptop az asztalról
Tanács:

Mindig úgy helyezzük el a laptopot és a töltő kábelét, hogy az ne legyen útban senkinek és semminek, hogy véletlenül se lehessen lerántani az asztalról. Ha közel van az asztal lába, érdemes a töltő kábelét egyszer körbe tekerni a láb körül és úgy bedugni, így kisebb az esélye, hogy könnyedén lerepüljön a laptop. Valamint ne használjuk a laptopot az ágyban, úgy biztosan nem alszunk el vele és a laptop hűtése is jobban fog örülni neki, ha szilárd felületen használjuk a gépet.

laptop kijelző hibák
Célszerű a kábelt az asztal lába köré tekerni. Ha valaki beleakad a kábelbe, legrosszabb esetben a töltő megy tönkre

 Helytelenül elcsomagolt laptop

Ebben az esetben általában a felhasználó begyömöszöli a táskába a töltőt és egyéb kellékeket a laptop mellé a kijelző felőli oldalon, majd a táskát ha bármilyen erősebb nyomás éri, azonnal megreped a kijelző, és természetesen ebben az esetben is csak a csere oldja meg a gondot.

Ha rápakolunk a laptopra a kijelző felőli oldalon, könnyen megrepedhet a képernyő.
Ha rápakolunk a laptopra a kijelző felőli oldalon, könnyen megrepedhet a képernyő.
Tanács:

Célszerű a táskának a külső zsebeit használni a töltő és egyéb kellékek tárolásához, ha mindenképp a gép mellé kell pakolnunk, akkor a gép alja mellé tegyük ezeket, mert az jóval merevebb és kisebb az esélye a kijelző károsodásának.


Billentyűzeten hagyott tárgy

Ez is gyakran előfordul, általában a felhasználó egy tollat egyéb tárgyat a billentyűzetre tesz, amiről megfeledkezik és ha egy hirtelen mozdulattal lecsukja a fedelet, a benne felejtett tárgy betöri a kijelzőt és ismét jöhet a csere.

Laptop café - Laptop kijelző
Jobb, ha soha nem teszünk semmit a laptopra, úgy biztosan nem csukjuk rá semmire.
Tanács:

Az a legegyszerűbb, ha megszokjuk, hogy semmilyen tárgyat nem teszünk a laptopra, ha ezt elkerüljük, akkor biztosan nem fog így betörni a kijelzőnk.


Helytelen tisztítás

Ha nem megfelelő tisztítószerrel próbáljuk letisztítani a kijelzőt, az megmarhatja, egy koszos rongy összekarcolhatja azt. Ettől még a kijelző működni fog, de mindenképp csökken a felhasználói élmény.

TOVÁBBI CIKKEK A TÉMÁBAN

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

- Advertisment - spot_img
- Advertisment -spot_img

Izgalmas témák

Közkedvelt Cikkek

Legújabb hozzászólások