Melyik notebookot vegyem munkához?

Sokakban felmerül a melyik notebookot vegyem kérdés, ha munkára kerülne a sor. Nem is mindig egyszerű megfelelő döntést hozni, hiszen általában hajlamosak vagyunk pánikba esni, amikor végignézzük az üzleti laptopok árait. Miért lényegesen drágábbak ezek a termékek? Nos, az üzleti laptopok esetében nem csak az igényesebb hardware specifikációkat fizetjük meg. Már önmagában ezeknek a laptopoknak az anyaghasználata is prémium minőséget tükröz felénk.

notebook Melyik notebookot vegyem munkához?

Persze alapvető, hogy ezek a laptopok lényegesen strapabíróbbak legyenek, hiszen kiemelt használatnak vannak kitéve. A minőségi anyagoknak és az általában erősebb hardware specifikációknak köszönhetően egy üzleti laptop lényegesen hosszabb ideig bírja, mint egy általános használatra szánt darab.

Mi ezért, ha munkára kerül a sor mindenképpen a felújított üzleti laptopokat ajánlanánk neked elsősorban. Ezek a termékek tökéletesen megfelelnek a magas terhelhetőség igényének és nem kell egy vagyont költened rá, szemben mintha megvásárolnád újonnan a készüléket. Ugyanakkor nem összehasonlíthatóak például egy középkategóriás készülékkel.

Melyik notebookot vegyem általános irodai használatra?

Az üzleti laptopok esetében is többféle specifikáció között tudunk válogatni, ezért nem mindegy, hogy milyen munkára szánjuk. Az általános irodai használatba azokat a laptopokat soroljuk, amelyeknél prezentáció készítés, táblázat kezelés és a levelezés kerül elsősorban a középpontba. Ezeknél általában elég, ha egy i3-as processzorral rendelkező laptop kerül kiválasztásra.

Mindemellett érdemes figyelni arra is, hogy legyen megfelelő mennyiségű memória is a laptopban. Legalább 8GB szükséges az optimális működéshez. Ezzel tulajdonképpen be is zárult a kör. A videókártyára teljesen felesleges költenünk, hiszen az alapvető iroda feladatok ellátásához szükséges.

Melyik notebookot vegyem összetett irodai munkához?

Összettett iroda munka esetén, amely lehet például grafikai munkák készítése, videóvágás, vagy akár programozás is lehet, érdemes lényegesen erősebb laptopot kiválasztanunk. Itt már legalább i5 vagy i7-es processzort kell szelektálni a feladathoz. Memória tekintetében mindenképpen ajánlott legalább 16GB, hogy a rendelkezésünkre álljon.

Amennyiben grafikai munkákat végzünk, már érdemes inkább a tervezői laptopok irányába elmenni. Ezeknél a gépeknél már komolyabb videókártya áll rendelkezésre, amely nem fog megrettenni az összetettebb feladatoktól.

notebook Melyik notebookot vegyem munkához?
Melyik notebookot vegyem munkához? 4

Melyik notebookot vegyem mérnöki munkához?

Nos, a mérnöki munka esetében szintén a dedikált videókártya a legfontosabb tényező. Ezeknél a laptopoknál tudnak igazán elszaladni az árak, amikor próbáljuk kiválasztani a megfelelőt. Szerencsére nem feltétlen kell újonnan súlyos százezreket költened rá, hiszen mi is értékesítünk felújított tervezői laptopokat. Még hosszú éveken keresztül tudod használni ezeket a termékeket.

Összességében tehát elmondhatjuk, hogy nem egyszerű megtalálni a tökéletes üzleti laptopot, de érdemes már csak környezetvédelmi szempontok alapján is inkább a felújított készülékek felé tendálni. Amennyiben egy új gépet vásárolunk mélyen a pénztárcánkba kell nyúlni a használt laptopokkal szemben.

Természetesen az sem mindegy, hogy milyen munkafolyamathoz szeretnénk készüléket választani. Teljesen felesleges általános használatra dedikált videókártyát használni. Ugyancsak igaz az is, hogy felesleges erős processzort vásárolni ehhez a kategóriához. A multi tasking megoldható egy i3-as processzorral is .

A tervezésnek viszont semmiképp se indulj neki dedikált videókártya nélküli géppel.

Tehát melyik notebookot vegyem meg a munkához kérdésre a rövid válasz: Hát, attól függ:)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük