Miért éri meg +1 laptop töltő?

Vannak olyan élethelyzetek, különösen az üzleti életben, amikor kiemelten fontos, hogy a laptopunk kéznél legyen és tökéletesen működjön. Általában nem tulajdonítunk túl komoly jelentőséget a töltőnek. Kicsit úgy vagyunk vele, mint azokkal a dolgokkal, amelyeknek még nem tapasztaltunk meg az elromlását. Ameddig minden rendben van vele, könnyen természetesnek vesszük a dolgot. Mi van viszont akkor, amikor nem működik, meghibásodik? Nos, próbálunk vidámak maradni és reméljük, hogy meg tudjuk oldani a helyzetet. Vagy nem…

Legújabb cikkünkben szeretnénk felhívni figyelmeteket a laptop töltő fontosságára és arra, hogy miért éri meg legalább 2db-ot tartanunk belőle.

Ehhez a legjobb szemléltető történet az egyik kedves ügyfelünkről ered, aki bár név nélkül, de megengedte nekünk, hogy elmeséljük a story-t.

laptop töltő Miért éri meg +1 laptop töltő?
Miért éri meg +1 laptop töltő? 5

Tibi és a ( majdnem ) elrontott prezentáció története

Tibi CMO-ként dolgozott egy nagy múltú internacionális cégnél, melynek a belvárosban van az irodája. A pénteki nap többé kevésbé pont ugyanúgy indult, mint bármely más nap a héten. Leszámítva, hogy semmi sem úgy alakult, ahogy elsőként eltervezte.

A cégnél, ahol marketing vezetőként dolgozott főszereplőnk épp egy napfényes pénteki napon érkezett meg a vállalat külföldi delegációja, hogy megtarthassák az üzleti konzultációt, mint minden évben. Ilyenkor a felsővezetés egy látványos prezentáció keretein belül mutatja be az éves összefoglalóját.

laptop töltő Miért éri meg +1 laptop töltő?
Miért éri meg +1 laptop töltő? 6

Tibi nem aludt túl jól, mert egész éjjel a marketing prezentációján dolgozott. A munkát hajnalban sikerült befejezni és elfelejtette bedugni az üzleti laptopját tölteni. Reggel, amikor elindult csak felmarkolta az eszközt, gondosan ügyelve rá, hogy a töltőt is elhelyezze a laptop táskában és bár kicsit késve, de mégis épp időben elindult a taxihoz, amely a munkahelyére vitte a belvárosba.

A taxiban felnyitotta üzleti laptopját és akkor látta, hogy már csak 10%-nyi az eszköz feltöltöttsége. Nem idegesítette fel magát rajta különösebben, mert az irodában szerencsére bőségesen volt lehetőség rá, hogy a találkozó előtt még fel tudja tölteni.

Amikor elszabadul a pokol…

Az út viszonylag hosszú volt, ezért a fennmaradó töltöttséget arra használta fel, hogy újra átnézze a prezentációját a biztonság kedvéért. Fontos megjegyezni, hogy ezek a bemutatók bizalmas adatokat tartalmaztak, ezért kifejezetten tiltott volt felhőben, vagy egyéb fájlmegosztón tárolni őket. Minden vezetőnek a saját céges laptopja SSD-én kellett eltárolni ezeket az adatokat.

A belvárosba vezető út körülbelül egy órát vett igénybe, közben a laptopon csak 2%-nyi töltöttség maradt. Olyan volt, mintha álomból ébredt volna fel, amikor másodjára is jelezte a taxis, hogy megérkeztek, így ideje lenne elhagyni a járművet.

Tibi szórakozottan elnézést kért, majd egy pillanat alatt betuszkolta a töltőt és a laptopot a táskába, hogy minél gyorsabban ki tudjon szállni.

Azért volt benne némi izgatottság, mert az ilyen találkozókon a cég külföldi anyavállalatának a vezetői előtt kell megtartania a bemutatót.

Szinte kiugrott a taxiból a hatalmas irodaépület előtt a táskáját az egyik kezében tartva, a másikkal gyorsan átnyújtva a pénzt a vezetőnek. Ahogy szállt ki izgatottan észre se vette, hogy a töltő kiesett a táskából.

Jobban mondva észrevette csak ez épp akkor történt meg, amikor már félúton az irodaház és a taxi között megfordult és intett a sofőrnek búcsúzóul.

A sofőr viszonozta a gesztust, majd elfordította a fejét és útnak is indult láthatóan nagy siettséggel. Épp meghallotta, ahogy Tibi utána kiáltott, hogy “VÁRJON URAM” csak sajnos nem épp a legmegfelelőbb pillanatban.

Az autó gumija szépen átgördült Tibi laptopjának a töltőjén szépen megdolgozva azt. Láthatóan nem volt túl jó állapotban.

Tibi azonnal elkezdte a telefonján kémlelni, hogy van-e bármilyen bolt környéken, de sajnos nem járt sikerrel. A vezetők egyébként egy újgenerációs HP Zbook-al jártak, aligha volt ebből a típusból minden munkatársnak az irodaházban.

Mégis a legjobb ötletnek Tibi a pánik közepette azt látta, hogy körbenéz mindenhol az irodában, hátha talál hozzá egy pót töltőt.

Miután szinte mindenkit megkérdezett, hogy van-e a laptopjához megfelelő töltő és nem volt, csalódottan rogyott össze az egyik üres tárgyalóhelyiségben.

Kb 30 perc volt meetingig és már el is képzelte, hogy új munkahelyet kell keresnie hamarosan, pláne, hogy viszonylag nehéz lett volna beteget jelenteni, vagy bármilyen más kifogást találni miután az egész irodaházat körbejárta.

laptop töltő Miért éri meg +1 laptop töltő?
Miért éri meg +1 laptop töltő? 7

A laptop töltő ügye a Himalája súlyával nehezedett vállaira. Bárcsak lett volna nálam egy pót töltő – gondolta.

Szóval csak ült a padlón és azon gondolkozott, hogyan fogja frissíteni az önéletrajzát 10 év után, amikor bejött a takarító és megkérdezte tőle, hogy mi a baj.

-Rossz nap?

-A lehető legrosszabb – felelte Tibi megsemmisülve.

-A takarító együttérzően mutatott a laptopjára. – Kuka?

-Az életem lesz kuka. Már nem is akarta elmagyarázni neki a helyzetet csak ült megsemmisülve

-Nagy kár, mert épp most reggel vettem egy ilyet a fiamnak. Programozónak tanul. Manapság már a drága dolgok is vacakok.

Tibi szemei kikerekedtek és úgy felpattant mintha egész idáig égett volna a padló alatta. Jelezte a takarítónak, hogy vesz neki legalább 4 ilyen gépet, ha most használhatja a töltőjét.

Épp sikerült megmentenie a meetinget, de nem sokon múlt.

A fenti történet nagyon jól szemlélteti azt, hogy bizony vannak olyan helyzetek, amikor hatalmas szükségünk van a laptopunkra. Egy plusz töltő sosem árt:)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük