Olcsó laptop? Nincs laptopom és kevés a pénzem rá

Egy laptopnak sok előnye van az asztali gépekkel szemben: kisebb, bárhova elviheted magaddal, segítségével filmezhetsz a pároddal összebújva az ágyban, akkor is, ha nem a TV aznapi műsorára vagy kíváncsi, dolgozhatsz egy kávézóban ülve, magaddal viheted a konyhába, és felesleges nyomtatás nélkül, közvetlenül a monitorról nézheted a kiválasztott recepteket. Ez természetesen csak pár példa, de valószínűleg nincs is olyan ember, aki ne tudná kihasználni egy laptop lehetőségeit.

A tablettel és az okostelefonnal szemben is vannak előnyei: egy laptop nagyobb, az asztali gépeket megközelítő, vagy akár túl is szárnyaló teljesítményre képes, többféle perifériát vagy akár USB kütyüt is csatlakoztathatsz rá, és ha hosszabban szeretnéd használni, netán rendszeresen gépelsz, nagyságrendekkel kényelmesebb a használata, mint az érintőképernyős eszközöknek.

Van viszont egy kétségtelen hátránya is a notebooknak: az ára – legalábbis ha új. Napjainkban egy alsó kategóriás (már használható) laptop még 100 000 Ft körüli tétel, és kevésbé bővíthető, mint egy hagyományos asztali gép. (Megjegyeznénk itt, hogy a laptopok bővíthetetlenségéről és felújíthatatlanságáról szóló hiedelmek mára elavultak, ha hozzánk fordulsz, biztos, hogy sokat tudunk segíteni kissé korszerűtlen, elhanyagolt gépeden.) De vajon kapható olcsó laptop és megéri megvásárolni?

Hogyan vegyem meg az első laptopom?

elso-laptopA kép illusztráció! Nem mindegy, mire szeretnéd használni. Ha általános dolgokra, mint amilyen az internetezés, filmnézés, csevegés a barátokkal, rokonokkal, nem kell hatalmas költségekbe verned magad, áruhitelt felvenned vagy nagyobb összeget kölcsönkérni az gazdag amerikai nagybácsidtól.

Ha egy egyszerű gépre van szükséged, egy pár évvel ezelőtti modell is ugyanolyan jó lehet, mint egy vadiúj. Ár-érték arányban pedig sokkal jobb!

Megéri a használt, olcsó laptop megvásárlása?

Szerintünk meg, és ezt nem csak azért mondjuk, mert használt gépekkel is kereskedünk. Igenis lehet jó választás egy olcsó laptop, hiszen egy adott teljesítményű és felszereltségű gépet használtan töredék áron vehetsz meg. A kockázatod pedig nem sokkal nagyobb, mintha új gépet vásárolnál.

olcso-laptop

Utóbbi állítás persze csak akkor igaz, ha nem kéz alatt, bizonytalan helyről, bizonytalan működésű gépet veszel. Ebben az esetben ugyanis igazak a rémhírek, tényleg könnyű ráfázni az üzletre. Az ugyanis, hogy a gép bekapcsol, amikor kipróbáljátok, nem jelenti azt, hogy egy hét múlva is biztosan működni fog. Ezért mindig alaposan fontold meg, honnan, milyen gépet veszel!

Van használt, olcsó laptop ajánlatotok?

Mindenképpen olyat, amire garanciát is adnak. (Nálunk például minden használt, felújított, olcsó laptop 1 év garanciával kapható.) Egyik kereskedő sem vállalna garanciát a semmire, hiszen az felesleges kockázatot jelentene neki. Így ha garanciával vásárolsz, biztos lehetsz benne, hogy az adott gépet gondosan átvizsgálták, a potenciális leggyengébb láncszemnek tekinthető alkatrészeket pedig kijavították vagy teljesen újra cserélték. Így neked lesz egy megbízható, és olcsó laptopod, melyet még jó eséllyel évekig elégedetten használhatsz.

Valami konkrét javaslat…?

Természetesen tudunk konkrét gépet is ajánlani! Mit szólnál egy jól működő, garanciális laptophoz kevesebb, mint 50 000 Ft-os áron?

Kattints ide és nézd meg a legfrissebb, olcsó laptop kínálatot!

 

Mentés

Mentés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.