Pixelbook: a Google legújabb laptopja

Laptop Google Pixel
Google Pixelbook laptop

Valóban a tablet-laptopé a jövő?

A Google Chromebook sorozatban bemutatott legújabb laptop a Pixelbook. Az eszköz nevéből eltűnt a Chrome szó, a Google ezzel is szeretné kihangsúlyozni, hogy a laptop egyre több Androidos képességet kapott és a cég Pixel okostelefonjainak vonalát követi.

A mindössze 1 kilogrammos laptop 12,3 hüvelykes kijelzőt kapott és egy 10,3 milliméter vastag alumínium házban kapott helyet. A kis súlynak és a vékony kialakításnak köszönhetően a billentyűzet megtartása mellett sikerült egy könnyen hordozható laptopot készíteni. A kijelzőt nem lehet különválasztani, de 360 fokban körbehajtható, hogy tablet módban használhassuk a laptopot, emellett sátor és könyv üzemmód is a vásárlók rendelkezésére áll.

A laptop marketingje szerint ez az első laptop, mely tablet üzemmódban 100 százalék tablet-érzést biztosít a tulajdonosnak a vékony átmérőnek, a beépített giroszkópnak és magnetométernek köszönhetően.

A Google Pixelbook hardvere

Tablet Google pixelbook
Google Pixelbook tablet

A Google igyekezett a legjobb hardvert belepakolni a gépbe, ezért a laptop elérhető Intel Core i5 vagy i7-es processzorral, az operatív tár mérete 16 GB is lehet, háttértárként 512 GB-os SSD meghajtót ajánlanak. Az érintőkijelző védelméről Gorilla Glass technológia gondoskodik, 2400 x 1600-as felbontás mellett. A kényelmes használatról laptop üzemmódban a billentyűzetvilágítás gondoskodik.

A Pixelbook akkumulátorról 10 órán keresztül képes működni, a töltését pedig a mellékelt adapterrel vagy a Pixel 2-es okostelefon USB-C töltőjével tudjuk megoldani. A kijelző felső peremén egy 720p-s kamera kapott helyet.

Hangirányítás és hangalapú keresés

A Google Pixelbook érintőtollat is tartalmaz, melyet tablet üzemmódban használhatunk bevitelre. A könnyű kezelhetőséget azonban a Google hangfelismerő rendszere biztosítja, melynek fontosságáról a 4 darab beépített mikrofon is tanúskodik, mely a hangfelismerés pontosságáért felelős.

A laptop ára meglehetősen borsos, hiszen a minimális konfigurációért is 1000 dollárt kell adni. A tollat külön vásárolhatjuk meg 100 dolláros áron.

A laptop érdekessége, hogy a WiFi jel elvesztése esetén képes a Pixel vagy Pixel 2-es okostelefon internetéhez csatlakozni automatikusan.


A Pixelbook a Google legújabb laptopja, mely többféle módban is használható. A Google Pixelbook laptopja az Android rendszer előnyeit nyújtja, a Chrome OS-t pedig fokozatosan háttérbe szorítja. A tablet és sátor funkció már alap, mindamellett a billentyűzet még sláger a felhasználók körében. Ha szeretnél további érdekes témaötleteket olvasáshoz: laptop ajánló, transzformer laptop, Google technológia, számítógép vásárlás, notebook kijelző, billentyűzet és akkumulátor töltő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.