Vírusvédelem 2018-ban

Antivírus programok összehasonlítása

Laptop antivírus szofver
Antivírus program laptopra

A laptop használók egyik folyamatos problémája, hogy vírusok és egyéb kártékony programok támadják meg a mobil számítógépet. Gyakran előfordul, hogy csak a notebook szervizben derül ki, hogy a gép lassulásának oka valamilyen vírusprogram, a diagnosztikáig eltelt idő alatt viszont minden személyes adat kikerülhet az internetre, a laptop kis túlzással a hekkerek átjáróházává válik. Néhány új vírus program egyenesen a gép hardverének erőforrásait próbálja kihasználni, a weboldalra telepített kártékony kód a laptop kapacitását használja kriptovaluta bányászatára, eközben túlterhelve a rendszert. A Windows 10-es operációs rendszer készítője a Microsoft folyamatosan frissíti és karbantartja a szoftver beépített védelmét, mégis hasznos lehet, ha speciálisan vírusvédelmi célból fejlesztett szoftvert telepítünk a számítógépre.

Vírusirtó programok tesztje

A Tomsguide oldal tesztelte a legnépszerűbb antivírus programokat, ez alapján próbálhatjuk meg kiválasztani az optimális eszközt. Az oldal a tesztekhez Asus X555LA típusú laptopot használt, melyen 64-bites Windows 8.1-es operációs rendszer volt eredetileg, amit Windows 10-re frissítettek. A notebook hardvere: Intel Core i3-as processzor, 6GB RAM, 500 GB merevlemez, melyen 36 GB-nyi állomány volt a teszt pillanatában.

Természetesen a Windows mellett MacBook Pro-n és egy Nexus 6P-n is elvégezték a vírusirtók vizsgálatát.

Kezdő szintű vírusvédelem

laptop antivírus 2018
Bitdefender antivírus program

Az egyik legegyszerűbb és legolcsóbb antivírus program, melyet a Windows 10-es operációs rendszerrel működő laptopra telepíthetsz a Bitdefender Antivirus. A program alapszolgáltatásába tartozik az automatikus kártevő keresésé és irtás, folyamatosan naprakész adatbázisok alapján.

Már ebben az olcsó programban is találsz malware kereső funkciót, és extra szolgáltatásként jelszó kezelőt és védett internetes böngészőt is.

Középkategóriás antivírus

A középkategóriájú, laptopra is telepíthető antivírus szoftverek évi 60-80 dolláros áron érhetők el. A csomagban találunk szülői felügyeleti programot és tűzfalat is, bár a teljes szolgáltatáspaletta igénybevételéhez kiegészítő díjat kell fizetni.

A Kaspersky által készített víruskereső program a középmezőny elején foglal helyet. A Kaspersky Internet Security védett internetes böngészőt, virtuális billentyűzetet, webkamera védelmet és automatikusan aktiválódó vpn-t is tartalmaz, mely a nyílt Wi-Fi hálózatokhoz történő csatlakozáskor kapcsol be.

Vírusirtó
Kaspersky antivírus

Prémium kategóriás vírusvédelem

A Tomsguide mérései szerint az egyik legjobb, top kategóriás víruskereső szoftver a Kaspersky Total Security. A program előnye, hogy hatékonyabb védelmet nyújt a malware-ek ellen és a jelszókezelője is kifinomultabb. Ideális online bankoláshoz, tartalmazza a webkamera védelmet és tartalmaz olyan kiegészítőt is, mely segítségével véglegesen törölhetünk állományokat.

Avast laptop védelem
Avast vírusirtó szoftverek

Ingyenes vírusirtó

A legnépszerűbb antivírusok értelemszerűen az ingyenes programok, melyek közül már évek óta kiemelkedik az Avast. Az ingyenes verzió is rengeteg funkciót tartalmaz, de egy minimális éves díj ellenében a teljes csomaghoz is hozzájuthatunk. A program rendkívül felhasználóbarát, minimális beállítást kell elvégezni a használatbavételhez, mégis folyamatosan naprakész a vírusadatbázis.


Vírusvédelem és kártékony szoftver keresése 2018-ban. A budapesti laptop szervizben gyorsan és szakszerűen feltelepítik a legmodernebb vírusirtó programot, fertőzött notebook tisztítását is vállalják. Az interneten található szoftverek között találunk olcsóbb alapszintű, prémiumkategóriás és 2018-ban is ingyenes vírusirtót. Az Avast, a Kaspersky és a Bitdefender is hatékony. Néhány további, érdekes és izgalmas téma, melyről érdemes lehet olvasni: IT biztonság szolgáltatás, adatbiztonság szakszerűen, laptop javítás, notebook szerviz, szoftver telepítés, hálózat védelem, antivírus ára, vírusirtóprogram, Avast ingyenes.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük