Megbízható, gyors laptop alkatrész webáruház és szaküzletek kiemelkedő garanciákkal. SIGNAL Computer 1989 óta.
Főoldal | Laptophardware
Délután 3-ig leadott rendeléseket másnap, azaz PÉNTEKEN kiszállítjuk!
Hátralévő idő:
1 4 : 3 0 : 2 8
14 nap helyett 33 nap elállási idő! Csere garancia a teljes garanciaidő alatt! Ingyenes házhozszállítás 1 napon belül!
  1. Mert mi azt is megjavítjuk, amit máshol nem vállalnak!
  2. Sőt azt is kijavítjuk, amit máshol elrontottak!
  3. A legtöbb webáruházunkbank kapható alkatrészt díjmentesen beszereljük!
  4. Sőt bizonyos esetekben meg is várhatod a boltunkban a notebook javítását
  5. Budán és Pesten is állunk rendelkezésedre!

Laptop szerviz Budán a Fehérvári út 55. szám alatt. térkép

Laptop szerviz Pesten a Fehérvári u. 9. szám alatt. térkép

Ingyenes beszerelés! Vásároljon kényelmesen készpénz nélkül! Biztonságos fizetés online bank kártyával vagy PayPal-al! Ingyenes házhozszállítás 1 napon belül!
Szórakoztató, ismeretterjesztő magazin hétköznapjaink legfontosabb használati tárgyairól: a laptopokról.
összes blogbejegyzés

Laptop töltő, notebook adapter

Mi az a laptop töltő?
A laptop töltő vagy más néven adapter egyrészt a nevéből következve tölti a laptopot, vagyis a benne lévő akkumulátort, illetve teljesen feltöltött akku vagy akku nélküli használati mód esetén üzemelteti a laptopot. A töltő a konnektorban található hálózati 230 voltos (V)-os feszültséget alakítja át kis feszültséggé, ami lehet 15 és 20 volt.

Fontos tudni, hogy minden töltő rendelkezik egy maximális áramerősség mértékkel is amit amperben (A) szoktak megadni. Maximális áramerősség azt jelent, hogy számszerűen mi az az az érték, amit a töltő ki tud adni magából. Ez az érték általában 1,2 és 9,5 amper között szokott lenni. A kisfeszültségű volt érték és a maximálisan elérhető áram érték szorzata adja ki a töltő teljesítmény értékét, amit wattban (W) adnak meg.

Mekkora egy laptop töltő teljesítménye?
A leggyakoribb teljesítményű töltő típusok a netbookok és ultrabookok esetében a 19V 1,58A 30W és a 19V 2,1A 40W. Hétköznapi felhasználásra szánt notebookok esetén a 19V 3,42A 65W és a 19V 4,7A 90W a legelterjedtebb. Játékra, képfeldolgozásra, videó vágáshoz és tervezéshez kellenek a legnagyobb teljesítményű és méretű adapterek melyek legtöbbször a 19V 6,3A 120W vagy a 19V 7,9A 150W, de extrém nagy teljesítmény igény esetén ritkán előfordulhat a 19V 9,5A 180W is.

Miért van annyi féle töltő csatlakozó?
Szinte minden laptop gyártó cég a másiktól különböző töltő csatlakozóval látja el a laptop adapterét. Ennek okát nem tudjuk, hogy miért, de sajnos a legtöbb esetben nem kompatibilisek egymással a töltő végek. Előfordul, hogy még azonos gyártmányon belül is, mint például a Lenovo más töltő fejű adapter tartozik az IdeaPad és más a ThinkPad modellekhez.

Léteznek teljesen kerek, nyolcszög alakú és négyszögletes töltő csatlakozók is. Néhány gyártó, név szerint a HP, a Dell és a Lenovo gyakran még egy kis belső tüskét (center pin) is elhelyezett a töltő fej belsejében, amin keresztül kommunikál a töltő a laptoppal és ezáltal érzékeli a laptop, hogy megfelelő töltőt dugtak-e bele.

A hagyományos kerek végű töltő csatlakozó esetén a gyártók előszeretettel változtatják a töltő csatlakozó külső illetve belső méretét is, így ha teljesítményben meg is egyeznek egymással nem helyettesíthető az egyik a másikkal. Vagy fizikailag nem lehet bedugni a tápaljzatba, vagy ha be is lehet dugni, akkor sem csatlakozik pontosan így nem tudja tölteni a laptopot.

A töltő csatlakozónak tökéletesen illeszkednie kell a laptopban lévő aljzatba, amibe bedugjuk. Például egy általános Asus vagy Acer töltő csatlakozó esetén a külső átmérő egységesen 5,5mm, a belső átmérő viszont különböző, az Asus esetében 2,5mm, míg az Acer esetében csak 1,7mm.
Tehát az Acer töltő fizikai méreténél fogva vékonyabb belül (1,7mm) így nem dugható be az Asus laptopba (2,5mm), illetve az Asus töltő az bedugható az Acer laptopba, de nem fogja tölteni azt, mert vastagabb a töltő belseje (2,5mm), mint a laptopban lévő csatlakozó tüske (1,7mm).

Eredeti gyári vagy helyettesítő töltőt válasszunk?
Ha ragaszkodsz az eredeti gyári alkatrészekhez és tartozékokhoz, akkor mindenképpen a gyári töltőt javasoljuk Neked. Ha költséghatékonyabb megoldást keresel, akkor jó választás egy kedvezőbb áru gyárival megegyező minőségű helyettesítő laptop töltő beszerzése. Van olyan adapter, amiből csak gyárit lehet kapni, mert még annyira új, hogy nem kezdték el az után gyártását a független gyártó cégek. De fordított esetben is van olyan töltő is, amiből csak helyettesítőt lehet kapni, mert már a hivatalos gyártó nem forgalmazza vagy éppen átmeneti készlet hiány van belőle. összességében teljesen megbízható mindkét megoldás, hiszen a gyári töltőkre 1 év csere garanciát a helyettesítő töltőkre pedig 2 év csere garanciát vállalunk.

Töltő

6 ok amiért nálunk érdemes laptop töltőt venned

  1. Biztos (100%), hogy nálunk találsz a laptopodhoz töltőt.
  2. 2 év csere garanciát kapsz minden helyettesítő új laptop töltőre!
  3. Azonnal készletről átveheted. Nem kell várnod.
  4. Kötelezettség nélkül kipróbálhatod személyes vásárlás esetén.
  5. 33 nap elállási jogot kasz tőlünk akár online akár személyesen vásárolsz nálunk!

Laptop akku, notebook akkumulátor

Milyen laptop akkumulátorok léteznek?
Gyártmány szerint: Alapvetően két fajta notebook akku létezik az egyik az eredeti gyári, a másik a helyettesítő, amiket független gyártók készítenek márka megjelölés nélkül.
Gyári laptop akku jellemzői: gyári kapacitás, gyári minőség, gyártói logo, 1 év garancia

Laptop kijelző, notebook LCD

Minden laptophoz kijelző garanciával, ingyenes és megvárható beszereléssel.
Milyen laptop kijelzők léteznek?
Kijelző méret szerint:

Kérlek, add meg a regisztráció alkalmával használt e-mail címedet, melyre hamarosan kapsz egy levelet. A levél egy olyan speciális URL-t tartalmaz, amelynek segítégével új jelszót állíthatsz be fiókodhoz.
Kérlek, add meg a regisztráció alkalmával használt e-mail címedet, melyre hamarosan kapsz egy levelet. A levél egy olyan speciális URL-t tartalmaz, amelynek segítégével új jelszót állíthatsz be fiókodhoz.