Csomag: +36 30 448 2898
0 Kosár
Megbízható, gyors laptop alkatrész webáruház és szaküzletek kiemelkedő garanciákkal

Joybook BENQ Laptop töltő

Laptop, notebook töltő adapter kábel

Laptop töltő
 

Mi a laptop töltő feladata?

A laptoptöltő látja el elektromos árammal a hordozható számítógépet, a váltóáramot egyenárammá alakítja át (AC/DC átalakítás), hogy a laptop hardvere működőképes legyen és tölthesse az akkumulátort. A laptop használhatóságát az akkumulátor teljesítménye mellett a laptoptöltő töltési sebessége is befolyásolja.

A csatlakoztatott laptoptöltő háromféle módon működhet:

1. Tölti a laptop akkumulátorát és működteti a laptopot.

2. Működteti a laptopot, de nem tölti az akkumulátort (Teljesen feltöltött vagy eltávolított laptop akkumulátor esetén).

3. Csak a laptop akkumulátorát tölti (A gép ki van kapcsolva).
 

Elromlott a laptop töltőm

Ha elromlik a laptop töltője, behozhatod a laptophardware egyik szaküzletébe, hogy a szakembereink megvizsgálják azt. Bizonyos esetekben elegendő a laptop töltő hálózati (230V-os) kábelének cseréje, és az eszköz újra használatra kész. Ha a kábel csere nem jelent megoldást, akkor nálunk bármilyen laptop típushoz vásárolhatsz töltőt. A megfelelő minőségű, megbízható laptop töltő kiválasztása és megvásárlása nagyon fontos. A rossz minőségű, nem megfelelő típusú berendezés tönkreteheti a gépedet, elégetheti az alaplapot. A laptophardware webshopjában és boltjaiban is vásárolhatsz megfelelő notebook töltőt.

Az univerzális laptop töltőkről pár szó

Röviden és tömören megfogalmazva nem javasoljuk a használatukat. Az univerzális laptop töltők egyrészt igényelnek egyfajta műszaki alaptudást, be kell őket állítani használat előtt és ki kell választani a megfelelő feszültséget és töltőfejet. Nagyon kell ügyelni a megfelelő polaritásra is, amit műszaki ismeretek hiányában nem tudunk megtenni.  Másrészt nem teljesen megbízhatóak, nincsenek beállítva gyárilag, hogy stabilan működjenek. Harmadrészt könnyen meg is hibásodnak és akár a laptopot is károsíthatják. Laptop alkatrész szaküzletekben nem is forgalmaznak ilyen töltőket nem hiába. Óva intenék mindenkit, hogy műszaki vagy hiper áruházban univerzális adaptert vásároljon.

A laptop töltő részei

A laptoptöltő központi része az áram átalakítását végző adapter. A töltés és áramellátás tulajdonképpeni munkáját ez végzi, és a következő paraméterek jellemzők rá:

  • Felvett hálózati feszültség – 220-230 V 50Hz
  • Kimenő feszültség – V (Volt) - a legtöbb laptop esetében ennek értéke 19-20 V
  • Kimenő áramerősség – A (Amper) – leggyakrabban 3,42 A vagy 4,74 A
  • A töltő teljesítménye – W (Watt) – ennek értéke az áramerősség és a feszültség szorzata.
     

laptop-töltő-részei

A laptoptöltő fontos része az adaptert és a laptopot összekötő kábel, melyen a laptop töltő csatlakozója található. A laptoptöltő csatlakozója nagyon sokféle lehet, ennek több oka is van. A laptop gyártók előszeretettel használnak különböző csatlakozókat. A különböző feszültséget leadó adaptereknek más-más a csatlakozója is, bár vannak a márkák között átfedések. Ezért nem fordulhat elő, hogy nagyobb feszültséget kapcsolunk rá a laptopra a szükségesnél.

A csatlakozótípusok változatosságának másik oka a gyártók marketing megfontolásaira vezethető vissza. A régebbi laptophoz vásárolt töltő használata helyett az új laptophoz új töltőt legyen kénytelen vásárolni a tulajdonos, a cégek így növelik a bevételeiket.

A laptoptöltő polaritásának mindenképpen a laptop csatlakozójának megfelelőnek kell lennie. Általában a töltőcsatlakozó külső részén található a mínusz és a belső tűkön a plusz. Modernebb töltőknél van belül középen egy kommunikációs tüske is (center-pin). Ha helyettesítő (utángyártott) vagy nem a típusnak megfelelő töltőt szeretnél használni a laptophoz, mindenképpen konzultálj az üzletben egy szakemberrel, hogy a te gépedhez használható-e az adott eszköz.

A notebook töltő cserélhető alkatrésze a hálózati kábel, mely segítségével az adapter a hálózati feszültségre csatlakozik. A legtöbb laptop töltőhöz hasonló kábel csatlakozhat. A legújabb modelleknél a hálózati áram csatlakozóvillája az adapter házában található, így csak egyetlen kábel épségére kell ügyelni használat közben.

Hogyan válasszak laptop töltőt?

A laptop töltő kiválasztásakor mindenek előtt a modellt és a típust kell figyelembe venni. Ha ezek egyeznek, akkor nem lehet gond a használat közben. Ha bármilyen kétséged merülne fel, bátran kérd az üzletben szakember segítségét.

A régebbi notebook típusokhoz választott töltők esetében a töltő csatlakozóját és az adapter paramétereit kell megvizsgálni. Érdemes megjegyezni, hogy míg a töltő feszültsége minden esetben a gyárival megegyező kell, hogy legyen, addig a töltő áramerőssége az lehet nagyobb, de kisebb sosem lehet.

 

Milyen notebook töltőt vásárolhatsz a Laptophardware-nél?

A Laptophardware online boltjában vagy a 2 budapesti laptop alkatrész szaküzletében is a legtöbb népszerű laptophoz megtalálod a megfelelő töltő típust.
A laptophoz vásárolhatsz eredeti gyári, utángyártott töltőt és használt töltőt is. Az eredeti, gyári töltő megbízható, és megfelelő a laptopodhoz, de az ára valamivel magasabb. A helyettesítő, utángyártott notebook töltők ára valamivel alacsonyabb, de megbízhatóság tekintetében nem maradnak el az eredeti töltőtől, ezért is ad a Laptophardware 2 év garanciát ezekre az alkatrészekre. Mint már fentebb is említettük, hogy az univerzális töltő használatát nem ajánljuk, mert azok nem elég megbízhatóak és könnyen tönkre tehetik a laptopodat. Tudod, ami mindenhez jó az valójában semmihez sem jó.

Gyári laptop töltő

Szerezd be a töltőt megbízható eladótól

A laptop töltő vásárlását érdemes az online webshopban lebonyolítani. Laptop töltő, AC adapter  - bármilyen notebookhoz a megfelelő modell - megbízható eladótól.
Gyári és gyárival megegyező minőségű helyettesítő töltők azonnal, raktárról, 2 év garanciával! A te gépedhez megfelelő típus kiválasztása: szakmai tanács üzleteinkben teljesen ingyenesen - szakembereink telefonon is állnak rendelkezésedre.

Olvass tovább

Vagy szűrj az első betű alapján:


U
Rendezés
Állapot
Készlet

Az notebookodnak elengedhetetlen alkatrésze egy jól működő laptop töltő vagy laptop adapter, amit webáruházunkból könnyen és gyorsan tudsz rendelni.

Kérlek, add meg a regisztráció alkalmával használt e-mail címedet, melyre hamarosan kapsz egy levelet. A levél egy olyan speciális URL-t tartalmaz, amelynek segítégével új jelszót állíthatsz be fiókodhoz.