kedd, október 10, 2023
KezdőlapLaptop7 előny az érintőkijelzős laptopok mellett

7 előny az érintőkijelzős laptopok mellett

Miért jó az érintő kijelzős laptop és milyen előnyökkel rendelkezik egy hagyományos készülékkel szemben? Röviden: Minden előnyt magában foglal, amit a hagyományos laptopok és ezenkívül még sok mást is!

A könnyű hordozhatóság mindenképpen mellette szól, mivel ezek a készülékek az esetek nagy részében kisebbek és könnyebbek is hagyományos társaiknál. Persze ez még csak a jéghegy csúcsa. Számos előnnyel rendelkezik mind üzleti, mind pedig lakossági felhasználás szempontjából és biztos vagyok benne, hogy sokra nem is gondolnál.

Vágjunk is bele!

Az érintőképernyős és az érintőképernyő nélküli laptop közötti választás nem egyszerű. Mindkét lehetőségnek vannak előnyei és hátrányai. Általában az egyéni igények és preferenciák szoktak dönteni, de azért általánosságban elmondható, hogy lényegesen több dologra tudunk használni egy érintőkijelzős készüléket. A kérdés csak az persze, hogy valóban kihasználjuk-e ezeket a funkciókat.

Előljáróban tehát annyit elárulhatok, hogy a több funkció nem minden esetben előnyös és nem mindenki számára az. Cikkünk nagy segítségedre lesz abban, hogy felfedezd ezeknek a készülékeknek a bámulatos előnyeit. Így pedig mindenki el tudja dönteni, hogy ki tudja-e használni ezeket a plusz opciókat, vagy sem. 

Sokak számára az érintőképernyő fontos. Intuitívabb a rajzoláshoz, kézírásos jegyzetek készítéséhez vagy az operációs rendszer navigálásához, míg mások előnyösebbnek tartják a hagyományos billentyűzetet és egérmutatót a gépeléshez vagy a precíziós kijelöléshez. Fontos mérlegelni mindkét lehetőség előnyeit és hátrányait, és eldönteni, melyik felel meg leginkább az egyéni igényeidnek.

1. Jegyzetelés munkához vagy órára

Amikor munka és irodai feladatokról van szó viszont kiütéssel nyernek az érintőkijelzővel ellátott laptopok. Könnyebben tudunk jegyzeteket készíteni, szinte pillanatok alatt. A rajzolás is gyerekjáték, nem is beszélve a kijelölésekről és a megjegyzésekről egy adott dokumentumban. 

Természetesen itt nem arra célzunk, hogy az érintőkijelző nélküli verzióval ezek egyáltalán nem kivitelezhetőek, de tény, hogy lényegesen dinamikusabban tudunk dolgozni egy érintőkijelzős laptopon. Kifejtem.

Például vegyük a OneNote alkalmazást. Az itt lévő grafikonokat, diagramokat tudjuk vágni, kommentelni és gyakorlatilag tökéletesen személyre szabni mindegy, hogy munkáról, vagy éppen tanulásról van szó. 

A pontos vonalak és a kézzel írott jegyzetek segítségével szinte tökéletesen “magadévá” tudsz tenni egy adott dokumentumot. A toll segítségével gyorsan tudsz hasznos jegyzeteket készíteni egy előadáson. Gondolj csak bele mennyivel egyszerűbb és természetesebb módja ez a pontos jegyzetelésnek, mintha az ember csak gépelné a sorokat egymás után. Az átláthatóság fontos és pont ez a behozhatatlan előnye ezeknek a készülékeknek a hagyományos laptopokkal szemben. 

Laptop café - Laptop, Laptop ajánló
7 előny az érintőkijelzős laptopok mellett 1

2. Nincs szükség egérre: Egyszerű eszköz navigáció

Persze szeretjük az egeret és használjuk is. Azonban hordozni már kevésbé kényelmes. Különösen, amikor éppen kimarad a laptoptáskából, mert sietve indulunk el egy üzleti tárgyalásra. Egy hagyományos laptopnál marad a jó öreg touchpad. Legyünk őszinték magunkhoz. Nem mindig kényelmes használni. 

A navigáció egyszerűsége a felhasználói élmény szerves része. Nyilván fontos, hogy iskolában és munkában is gördülékeny és dinamikus legyen a feladatok elvégzése. Itt jön a képbe a másik nagy előny.  Egy érintőkijelzős laptopon még egeret sem kell magaddal hurcolnod sehová, mert könnyedén használhatod anélkül is. Olyan, mintha egyszerre lenne laptopod és tableted egyaránt.

Ezenkívül az aktív vagy passzív toll használata tovább fokozhatja az érintőképernyős laptop navigációját. A toll segítségével könnyebben tudsz navigálni, rajzolni és jegyzetelni egyaránt, tehát egyáltalán nem lesz hiányérzetet az egér után. 

3. Rajzolj úgy, akár egy művész

Egy toll és egy magas minőségű érintőképernyős kijelző segítségével gyorsan és hatékonyan dolgozhatsz olyan szoftverekkel, mint az AutoCAD, a Photoshop, vagy az Illustrator. Sőt! Egy érintőképernyős laptop/toll kombinációval könnyedén használhatod az ilyen szoftverek rétegzési és szerkesztési funkcióit. Ez azt jelenti, hogy nem kell egérrel rajzolnod vagy fotókat retusálnod.

Laptop café - Laptop, Laptop ajánló
7 előny az érintőkijelzős laptopok mellett 2

4. Nincs szükség külső vagy Wireless billentyűzetre

Egészen addig sosem gondolunk arra, hogy a dolgok el fognak romlani, amíg az be nem következik. Tulajdonképpen ezt bárhová fel is írhatnánk nagy betűkkel, ha informatikai eszközökről beszélünk. 

A nem érintőképernyős laptopok használata esetén szükség van egy külső vagy vezeték nélküli billentyűzetre, ha a beépített billentyűzet meghibásodik. Persze ez elsőre nem felesleges aggodalomnak hathat, de gondolj csak bele. Elég egy véletlenül ráöntött kávé a billentyűzetre és utána már használhatatlanná is válik. Amennyiben ez pont egy fontos üzleti tárgyalás előtt történik meg, komoly problémákat szülhet. Egy érintőkijelzős laptopot ezzel szemben ugyanúgy tudsz használni billentyűzet nélkül is.

Ráadásul a legtöbb érintőképernyős készülék rendelkezik egy testre szabható virtuális billentyűzettel. (gondolj hasonló eszközökre, mint az iPhone, iPad, vagy Samsung mobiltelefonok)

5. Extrém könnyen használható

Bár vannak olyan laptopok, amelyek nem rendelkeznek érintőképernyővel, de az érintőképernyős laptopok sokkal rugalmasabbak ebben a tekintetben. Ezeket a készülékeket bárhová magaddal viheted, mivel a legtöbbjük rendkívül könnyű és kompakt. 

Az általuk nyújtott végtelen rugalmasság miatt az érintőképernyős laptopok kitűnő választásnak bizonyulnak az állandóan úton lévő diákoknak és művészeknek.  Mindemellett persze üzletemberek számára is tagadhatatlan előnyt jelentenek. 

6. Könnyű képszerkesztés

Ahogy azt korábban említettük, a touchscreen laptopok kiváló választást jelentenek a fotósoknak és valójában bárki számára, aki alapvető vagy haladó fotó retusálást szeretne végezni. 

Bár a Lightroom és a Photoshop képszerkesztő szoftverek használhatók egérrel és touchscreen laptopon is, a szerkesztés élménye teljesen más, ha érintőképernyőn és tollal csinálod. Amikor fotószerkesztésről van szó, a touchscreen laptopok gyorsabbak, pontosabbak és általában jobb képminőséggel rendelkeznek (értjük ezalatt, hogy jobb színskálával).

7. Üzlet a lelke mindennek 

Tárgyalás, prezentáció és még sorolhatnánk. Egy érintőkijelzős laptoppal tényleg szignifikáns mértékben új szintre emelheted az ilyen találkozók színvonalát. Egy pillanat alatt tabletté tudod alakítani, ezáltal sokkal látványosabban tudsz adatokat, grafikonokat és különböző prezentációkat szemléltetni az üzleti partnereid részére. 

A cikk végére be is mutatjuk két legnépszerűbb érintőkijelzős laptopunkat, amelyek bátran használhatóak iskolában is és üzleti találkozókra egyaránt. Akár exkluzív színekben is elérhetőek. 

Laptop café - Laptop, Laptop ajánló
7 előny az érintőkijelzős laptopok mellett 3
Laptop café - Laptop, Laptop ajánló
7 előny az érintőkijelzős laptopok mellett 4
TOVÁBBI CIKKEK A TÉMÁBAN

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

- Advertisment - spot_img
- Advertisment -spot_img

Izgalmas témák

Közkedvelt Cikkek

Legújabb hozzászólások