szerda, október 11, 2023
KezdőlapLaptopEzért érdemes frissíteni a laptopot!

Ezért érdemes frissíteni a laptopot!

Minden laptop életében elérkezik a pillanat amikor „kiöregszik”. Bosszantó amikor azt veszed észre, hogy egyre lassabb, egyre gyorsabban melegszik, akadozik a videolejátszás vagy egyszerűen nem indul el rajta a játék. Elmondjuk miért történik ilyesmi, de ne aggódj, nem biztos, hogy új laptopot kell venned.

A laptopod is elavul

Azt szokták mondani, hogy az integrált áramkörök teljesítménye kétévente duplázódik. Szóval, ha a laptopod mondjuk 2 éves, akkor éppen 200%-kal kevesebb a teljesítménye, mint egy teljesen újé. Ez persze nem feltétlen azt jelenti, hogy azonnal venned kell egy új laptopot, hanem azt, hogy kicsit jobban kell rá figyelned.

Mert tele van programokkal

Próbálj meg visszaemlékezni, hogy amikor megvásároltad laptopodat, hány ikon, program volt rajta. És most nézz rá a kezdőképernyőre és nézd meg most. Ahogy használod a laptopodat, valószínűleg egyre több programot telepítettél és egyre több fájlt töltöttél le. Minél jobban megtelik a merevlemez vagy SSD, annál lassabban teljesít a laptop. Vissza lehet gyorsítani akkor, ha letörlöd a felesleges file-okat. Ha nem tudod melyek azok akkor bízd ránk, megoldjuk.

Gyengült az akkumulátor teljesítménye

Minél idősebb a laptopod, annál többször töltötted fel, ez pedig gyengítheti az akkumulátort, csökkentheti a készenléti idejét. Ha frissíted, felújítod és a laptopod kap egy vadonatúj aksit, akkor el fogsz ámulni, hogy mennyivel tovább bírja majd.

Hogy lecseréld a régi operációs rendszert!

Ha régi laptopot használsz – amelyen a Windows egy elavult verziója fut- akkor nem csak az új funkciókról maradsz le, de előfordulhat, hogy nem kapsz fontos biztonsági frissítéseket sem. A Windows XP-re már régen nem jön frissítés, a Windows 7 támogatását pedig 2020. január 14-én szüntette meg a Microsoft. Ha laptopodon az említett operációs rendszerek valamelyike fut, komolyan fontolóra kell venned, hogy lecseréld az operációs rendszert.

Új programok és a szoftverek miatt

Lehet, hogy ebben a pillanatban nem fut (vagy akadozik) néhány program, szoftver a laptopodon, de a szoftver- és játékgyártók nem őrültek: ritka az, hogy olyan bivalyerős játékot készítenek idén, amelyik sehogy sem fut mondjuk a tavalyi gépeden. Ha nem szeretsz játszani, akkor is előfordulhat, hogy a régi laptopod nehezen boldogul bizonyos szoftverek legújabb verzióival – különösen az olyan CPU- és grafikus igényes alkalmazásokkal, mint az Adobe Premier vagy a Photoshop – de ez nem gond, mert fel lehet annyira turbózni, hogy ne kelljen mindenáron új gépet venni.

Gyakori tehát, hogy nem kell lecserélned a laptopodat egy újra: hozd el hozzánk és segítünk, szívesen felturbózzuk. Ha mindenképpen szeretnéd lecserélni arra is van megnyugtató megoldásunk.

TOVÁBBI CIKKEK A TÉMÁBAN

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

- Advertisment - spot_img
- Advertisment -spot_img

Izgalmas témák

Közkedvelt Cikkek

Legújabb hozzászólások