Gamer laptopokkal kezdődik a nyár

Razer, Acer és Google újdonságok

Laptop játékosoknak.
Játékosok számára tervezett laptop.

A laptop gyártók a márkák versenyében mindig kiemelt figyelmet fordítanak a Gamer laptopokra, a játékosoknak szánt hardver mindig a csúcskategóriát képviseli. A Gamer világban ismerősen csengő Razer Blade notebooknak elkészül a legújabb változata, mely külső megjelenésében is változott valamelyest.

„Ultra-ultra” laptop

A Razer oldalán megjelenő információk szerint a világ legkisebb 15,6 colos kijelzővel szerelt gamer laptopját gyártotta le a cég, mely „ultragyors, ultrakicsi és ultraerős”. A méretcsökkentést elsősorban a kijelző keretét érintette, ami a gyártó leírása szerint vékonyabb 5 milliméternél is, mondjuk a laptop teljes vastagsága is alig haladja meg a másfél centimétert, az alumíniumból készült burkolat méretei: 355x235x17 mm.

Razer Blade hardvere

Már megszokhattuk, hogy a gamerek számára készített notebookok mindig a legújabb hardvereket kapják, igaz ez erre a modellre is:

  • Processzor: Intel Core i7-8750H
  • Memória: 16 vagy 32 GB DDR4-2667 RAM
  • Háttértároló: NVMe SSD 256 GB-tól 2 TB-ig
  • Kijelző: IPS panel, Full HD vagy UHD, érintésérzékeny felülettel
  • Videokártya: NVIDIA GTX 1060 Max-Q vagy 1070 Max-Q
  • Csatlakozók: három USB 3.1 Gen 1, egy mini DisplayPort és egy HDMI 2.0b, valamint TB3 a külső grafikus kártyák számára.

A laptop a hardver típusától, a felszereltségtől függően 2-2,15 kg lehet, az áramellátást (a laptoptöltő mellett) egy 80 Wh-s akkumulátor biztosítja. A felszereltségtől és a laptop kijelző típusától függően a gépért 600 ezer és 1 millió forint közötti összeget fizethet ki a megszállott játékos.

Helios 300 SE laptop
Helios 300 SE gamer laptop.

Új Gamer laptopok az Acertől

Az Acer sem szeretne lemaradni a játékosok számára kínált hardverek piacán, ezért most bemutatták legújabb notebookjaikat, a Helios 500 és a Helios 300 Special Edition-t, melyek kifejezetten erős alkatrészeket kaptak. A Helios 500 tuningra is alkalmas eszközöket pakolt a gépbe, Intel Core i9-es processzort és GTX 1070-es videokártyát. A megbízhatóságot és a Gamerek számára szükséges teljesítményt ezen felül az Intel Optane memória és NVMe SSD-k, Killer DoubleShot Pro hálózat, illetve 64 GB-ig bővíthető RAM biztosítja. A feledhetetlen játékélmény biztosítása érdekében 17,3 hüvelykes FullHD vagy UHD kijelzőt kaphatunk a notebookhoz.

A Helios 300 SE valamivel olcsóbb kivitelű, és a hardver teljesítménye is viszonylag gyengébb. A szokásostól eltérően fehér-arany színű burkolatot kapott a gép. A teljesítmény azért ennél a modellnél sem elhanyagolható: Core i7-et, GTX 1060-at, 32 GB-ig bővíthető memóriát és egy SSD+HDD tárolókombinációt találunk a burkolat alatt.

A Gamer életérzést hajszolók számára már csak a gépek ára lehet kérdés, ha a boltok polcaira kerülnek majd.

Google gamer laptop
Gamer laptopot tervez a Google?

Gamer Chromebookot készíthet a Google

Az XDA Developers fedezte fel a közelmúltban, hogy a fejlesztőknek szánt kódokban megjelent a „Kidd” nevű hardver. A feltételezések szerint ez arra uralhat, hogy a Google egy Kaby Lake-G processzorra épülő, kifejezetten a játékosok számára fejlesztett Chromebook fejlesztésén dolgozik.

A hardveres változtatások mellett a GPU-s gyorsítást igénylő szoftverek futtatásának lehetősége is olyan irányba mutat, hogy a cég a közeljövőben a Steam-en vásárolt játékok futtatására is alkalmassá teszi notebookját.


Gamer laptopokkal és hardverekkel kezdődik a nyári szezon. Az idei nyár sok érdekes újdonságot hoz a gamer laptopok piacán. A legtöbb márka igyekszik a legtöbbet kihozni a hardverből, a Razer Blade notebookja a játékosok számára készített legkisebb gép, az Acer hagyományosan jól teljesít ebben a kategóriában és várhatóan a Google Chromebookjai is erősebb videokártyákat kapnak. Néhány további érdekes téma, melyeket érdemes lehet elolvasni: laptop szerviz ajánló, laptop javítás, notebook vásárlás, intel processzor csere, Google Chromebook, Acer márka, Razer Blade típus.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.