Hogyan gyorsíthatod, fejlesztheted a laptopodat?

Laptop szerviz hardver szerelése
Laptop gyorsítása processzor, memória és merevlemez cseréjével.

Szoftveres beállítás vagy hardveres fejlesztés?

A legtöbb laptop használó időről időre találkozik a laptop lassulásának problémájával. Ennek oka többféle lehet:

  • elavult a rendszer
  • meghibásodott a hardver (memória, videokártya, merevlemez, processzor)
  • túlmelegedik a laptop
  • nem megfelelő az operációs rendszer beállítása.

Operációs rendszer és vas

A piac nagyobb részét uraló Microsoft arról biztosítja felhasználóit, hogy a Windows operációs rendszer optimálisan használható bármilyen hardveren, személyi számítógépen vagy laptopon. Azonban ésszerű az a felvetés, hogy miként lehet a több ezer különböző géptípusra egyformán hatékony szoftvert fejleszteni. A lassulás oka a laptopok esetében általában az operációs rendszer és telepített programjainak helytelen beállításából ered, a rendszer nem hatékonyan használja a gép erőforrásait.

Kevesen tudják, hogy a pár kattintással telepíthető Windows rendszer finomhangolása valójában szakembert igényel, a megfelelő driverek kiválasztása kritikus lehet a rendszer működését illetően. A laptophardware szervizben Budapesten a programok telepítésében és konfigurálásában is segíthetnek a profi szakemberek.

Hardver fejlesztése és cseréje

Ha megbizonyosodtunk arról, hogy az optimalizált rendszer ellenére sem működik hatékonyan a laptop, akkor elérkezett az idő a hardveres fejlesztésre.

Amennyiben nem gyakorlott szerelő vagy informatikus, ne szerelje szét saját kezűleg mobil számítógépét, bízza tapasztalt szakemberre ezt a munkát. A szervizben nemcsak olcsón juthat az új merevlemezhez, processzorhoz, memóriához, a szakemberek ingyen beszerelik és konfigurálják az alkatrészeket.

A processzor és a videokártya cseréje házi körülmények között a gyakorlatlan felhasználó számára lehetetlen szakszerűen, ráadásul a felbontott laptop burkolat következtében a garanciát is elveszítheti. A laptop teljesítményének növelése, gyorsítása a merevlemez cseréjével és a memória bővítésével vagy cseréjével érhető el a legegyszerűbben. A kézenfekvő megoldás az, ha SSD-re cseréljük az elavult, de még mindig megbízható HDD merevlemezeket.

Miért kell az SSD

Az SSD tároló nem tartalmaz mozgó alkatrészt, ezért megnő a laptop autonóm működési ideje, mivel a tároló közvetlen elérésű, ezért jelentősen lecsökken az adathozzáférési-idő: gyorsabban indul az operációs rendszer, rövidebb idő alatt töltődnek be a programok és általában megnő a hardver működési sebessége. A laptophardware szervizben vásárolhatsz SSD meghajtókat, amit azonnal beszerelnek, megvárhatóan.

„Memóriából a sok sem elég!”

A legtöbb gyártó és bolt csökkenti a gépbe helyezett memória méretét, így olcsóbban adhatják el egyes modelljeiket. Az üresen hagyott memória bővítő helyre könnyen és egyszerűen beszerelhető egy újabb panel, így jelentős mértékben megnőhet laptopunk teljesítménye. A memóriabővítés legegyszerűbb módja, ha beviszed a gépet a laptophardware szervizbe. Mindenekelőtt meg kell állapítani, hogy DD3, DDR2 vagy DDR memóriát kell a laptopba szerelni, ezután azt kell megvizsgálni, hogy az alaplap milyen maximális méretű memóriapanel befogadására alkalmas.

Processzor és alaplap

A laptop vásárlásakor nem érdemes az alapvető alkatrészeken spórolni, hiszen ezeket később nehéz cserélni vagy fejleszteni. A laptop alaplapja a műanyag házhoz van tervezve, ezért cseréje csak tökéletesen megegyező modellel oldható meg, fejlesztése nem lehetetlen. A laptop processzor fejlesztésére szűk mozgástér van. A laptophardware szervízben vásárolhatsz processzort, melyet a szakemberek helyben beszerelnek. A processzor csere és vásárlás előtt mindenképpen szakemberrel kell konzultálni, hogy megvalósítható-e a csere, eredményezhet-e érdemi gyorsulást a laptop munkájában az új processzor.


Hogyan gyorsíthatod, fejlesztheted a laptopodat könnyen, gyorsan és egyszerűen? Laptop sebességének, kapacitásának növelését a szervizben szakemberek végezhetik el: processzor, memória, merevlemez, videokártya csere és bővítés, mindent egy helyen, Budapesten: rendelje meg, érdeklődjön a weboldalon. Néhány érdekes téma további olvasás céljából: processzor, váltás SSD-re, ddr ram, laptop gyorsítás, laptop memória bővítés, laptop ssd vagy hdd, notebook memória és winchester.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.