kedd, október 10, 2023
Kezdőlaplaptop használatIngyenes képszerkesztő programok laptopra is

Ingyenes képszerkesztő programok laptopra is

Szoftver ajánló otthoni munkához

A laptop és asztali gépek használhatóságát a hardver teljesítménye mellett a telepített programok határozzák meg. Az otthon használt gépek tulajdonosai gyakran kerülnek olyan helyzetbe, amikor fényképeket, képeket vagy rajzokat kell átalakítani, szerkeszteni, ehhez pedig szükség van a megfelelő szoftver beszerzésére, letöltésére. Az iskolai, munkahelyi prezentációk, beszámolók, hirdetmények állandó kelléke a fényképes illusztráció, de a népszerű közösségi oldalakra, a Facebookra kirakott képeket is át kell szerkeszteni, ki kell vágni alkalmanként. Az interneten nagyon sok ingyen letölthető képszerkesztő program található, melyek megkönnyítik a laptop használó életét, ezekből ajánlunk néhányat, a teljesség igénye nélkül.

Elsősorban arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a képszerkesztő programok népszerűsége miatt nagyon gyakori, hogy kalózoldalak a szoftver letöltésének ígéretével vírust telepítenek a laptopodra, ezért csak ellenőrzött weboldalakról tölts le programokat.

Microsoft fényképek

Ha fényképnézegetésről és szerkesztésről beszélünk, mindenképpen a Windows beépített programjával kell kezdeni. Ha a telepítés során nem került volna fel a laptopodra a szoftver, a Store-ból bármikor ingyenesen letöltheted azt. A program segít összegyűjteni és rendszerezni a különböző eszközökön tárolt képeket, kereshetővé teheti és természetesen meg is jeleníti őket. A program képes az összes alapvető szerkesztési művelet elvégzésére, ezért alapesetben, ha csak apró módosításokat, átméretezést, körülvágást kell elvégezni, nincs is szükség külső szoftver telepítésére.

Laptop café - laptop használat, Laptop
Fénykép szerkesztő Photoscape

PhotosCape

Egy ingyenesen letölthető, képszerkesztésre is alkalmas szoftver, mely magyar nyelven is elérhető. Jelenleg a Photoscape 3.7-es verzió tölthető le, mely telepítőcsomagjának mérete 20,1MB. A Microsoft Store-ban a Photoscape X érhető el, mely kifejezetten Windows 10-es operációs rendszerre készült, ennek mérete 360 MB, ez is jelzi, hogy egy komoly szoftverről beszélhetünk, sajnos ez a verzió csak angol nyelven használható. A profi munkákhoz, kiterjesztett lehetőségekkel elérhető a Photoscape X Pro is.

A készítők ígérete szerint a Photoshop lehetőségeihez mérhető program birtokába jutunk, melyet lényegesen könnyebb használni. A felhasználói felület a kezdők számára is érthető, világos és könnyen kezelhető. Találunk a csomagban egy jól használható fénykép, video és audio megjelenítőt, és természetesen a szerkesztő csomagot.

Könnyen és gyorsan elvégezhető az összes alapszintű átalakítás, méretezés és vágás a fényképeken, rajzokon. A kezdő felhasználók is gyorsan eltávolíthatják a fénykép hátterét, összekombinálhatnak különböző képeket, készíthetnek kollázsokat. A GIF Creatos segítségével mozgóképek, animációk is készíthetők.

Nemcsak arra alkalmas a képszerkesztő, hogy objektumokat és szövegeket helyezz el az illusztrációkon, hanem a gyenge minőségű fényképek javítását is egyszerűen megoldhatod.

Laptop café - laptop használat, Laptop
Kollázsszerkesztő program

Phototastic Collage

A Microsoft Store-ban elérhető ingyenes program segítségével gyerekjáték a fénykép kollázsok elkészítése, szerkesztése. A kollázsok szerkesztése során szövegeket, objektumokat is beszúrhatsz, ezzel feldobva a Facebookos hangulatot az ünnepekre készülve. A szoftver nem csak laptopon és asztali számítógépen használható könnyen, hanem mobil eszközre is letölthető, telepíthető. A szabadban készített képekből alkotott montázsok azonnal megoszthatók a közösségi oldalakon.

Természetesen rengeteg további ingyenesen letölthető képszerkesztő alkalmazás található az interneten. Ha tudsz olyanról, amit szívesen ajánlanál másoknak is, írd meg a Facebook oldalunkon.


Ingyenes és könnyen használható képszerkesztő programok laptopra is. Az ingyenesen, megbízható helyről letölthető képszerkesztő programok a laptop és asztali számítógép használók számára rendkívül nagy segítséget nyújtanak a hétköznapokban, hiszen a Facebook és Instagram tagok gyakran tesznek közzé fényképeket, kollázsokat, montázsokat, melyek elkészítéséhez szükség van a megfelelő szoftverre, amit sokáig kell keresgélni. Tanácsok-ötletek: posztunkban megismerhetsz párat, melyet azonnal telepíthetsz is. A képek látványos megjelenítéséhez jó minőségű, nagy felbontású kijelzőre van szükség. Ha szeretnél még néhány érdekes témáról olvasni, az alábbiakat ajánljuk figyelmedbe: laptop ajánló cikk, otthoni használat, laptop kijelző javítás, szoftver letöltés, tanácsok-ötletek gyorsan, ingyen letölthető szoftver, képszerkesztő alkalmazás.

TOVÁBBI CIKKEK A TÉMÁBAN

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

- Advertisment - spot_img
- Advertisment -spot_img

Izgalmas témák

Közkedvelt Cikkek

Legújabb hozzászólások