Ingyenes képszerkesztő programok laptopra is

fényképszerkesztő letöltése
Photoscape képszerkesztő program.

Szoftver ajánló otthoni munkához

A laptop és asztali gépek használhatóságát a hardver teljesítménye mellett a telepített programok határozzák meg. Az otthon használt gépek tulajdonosai gyakran kerülnek olyan helyzetbe, amikor fényképeket, képeket vagy rajzokat kell átalakítani, szerkeszteni, ehhez pedig szükség van a megfelelő szoftver beszerzésére, letöltésére. Az iskolai, munkahelyi prezentációk, beszámolók, hirdetmények állandó kelléke a fényképes illusztráció, de a népszerű közösségi oldalakra, a Facebookra kirakott képeket is át kell szerkeszteni, ki kell vágni alkalmanként. Az interneten nagyon sok ingyen letölthető képszerkesztő program található, melyek megkönnyítik a laptop használó életét, ezekből ajánlunk néhányat, a teljesség igénye nélkül.

Elsősorban arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a képszerkesztő programok népszerűsége miatt nagyon gyakori, hogy kalózoldalak a szoftver letöltésének ígéretével vírust telepítenek a laptopodra, ezért csak ellenőrzött weboldalakról tölts le programokat.

Microsoft fényképek

Ha fényképnézegetésről és szerkesztésről beszélünk, mindenképpen a Windows beépített programjával kell kezdeni. Ha a telepítés során nem került volna fel a laptopodra a szoftver, a Store-ból bármikor ingyenesen letöltheted azt. A program segít összegyűjteni és rendszerezni a különböző eszközökön tárolt képeket, kereshetővé teheti és természetesen meg is jeleníti őket. A program képes az összes alapvető szerkesztési művelet elvégzésére, ezért alapesetben, ha csak apró módosításokat, átméretezést, körülvágást kell elvégezni, nincs is szükség külső szoftver telepítésére.

Ingyenes képszerkesztő
Fénykép szerkesztő Photoscape

PhotosCape

Egy ingyenesen letölthető, képszerkesztésre is alkalmas szoftver, mely magyar nyelven is elérhető. Jelenleg a Photoscape 3.7-es verzió tölthető le, mely telepítőcsomagjának mérete 20,1MB. A Microsoft Store-ban a Photoscape X érhető el, mely kifejezetten Windows 10-es operációs rendszerre készült, ennek mérete 360 MB, ez is jelzi, hogy egy komoly szoftverről beszélhetünk, sajnos ez a verzió csak angol nyelven használható. A profi munkákhoz, kiterjesztett lehetőségekkel elérhető a Photoscape X Pro is.

A készítők ígérete szerint a Photoshop lehetőségeihez mérhető program birtokába jutunk, melyet lényegesen könnyebb használni. A felhasználói felület a kezdők számára is érthető, világos és könnyen kezelhető. Találunk a csomagban egy jól használható fénykép, video és audio megjelenítőt, és természetesen a szerkesztő csomagot.

Könnyen és gyorsan elvégezhető az összes alapszintű átalakítás, méretezés és vágás a fényképeken, rajzokon. A kezdő felhasználók is gyorsan eltávolíthatják a fénykép hátterét, összekombinálhatnak különböző képeket, készíthetnek kollázsokat. A GIF Creatos segítségével mozgóképek, animációk is készíthetők.

Nemcsak arra alkalmas a képszerkesztő, hogy objektumokat és szövegeket helyezz el az illusztrációkon, hanem a gyenge minőségű fényképek javítását is egyszerűen megoldhatod.

Photostatic kollázs program
Kollázsszerkesztő program

Phototastic Collage

A Microsoft Store-ban elérhető ingyenes program segítségével gyerekjáték a fénykép kollázsok elkészítése, szerkesztése. A kollázsok szerkesztése során szövegeket, objektumokat is beszúrhatsz, ezzel feldobva a Facebookos hangulatot az ünnepekre készülve. A szoftver nem csak laptopon és asztali számítógépen használható könnyen, hanem mobil eszközre is letölthető, telepíthető. A szabadban készített képekből alkotott montázsok azonnal megoszthatók a közösségi oldalakon.

Természetesen rengeteg további ingyenesen letölthető képszerkesztő alkalmazás található az interneten. Ha tudsz olyanról, amit szívesen ajánlanál másoknak is, írd meg a Facebook oldalunkon.


Ingyenes és könnyen használható képszerkesztő programok laptopra is. Az ingyenesen, megbízható helyről letölthető képszerkesztő programok a laptop és asztali számítógép használók számára rendkívül nagy segítséget nyújtanak a hétköznapokban, hiszen a Facebook és Instagram tagok gyakran tesznek közzé fényképeket, kollázsokat, montázsokat, melyek elkészítéséhez szükség van a megfelelő szoftverre, amit sokáig kell keresgélni. Tanácsok-ötletek: posztunkban megismerhetsz párat, melyet azonnal telepíthetsz is. A képek látványos megjelenítéséhez jó minőségű, nagy felbontású kijelzőre van szükség. Ha szeretnél még néhány érdekes témáról olvasni, az alábbiakat ajánljuk figyelmedbe: laptop ajánló cikk, otthoni használat, laptop kijelző javítás, szoftver letöltés, tanácsok-ötletek gyorsan, ingyen letölthető szoftver, képszerkesztő alkalmazás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.