szerda, október 11, 2023
KezdőlapLaptopIskolakezdés: így spórolj a laptoppal

Iskolakezdés: így spórolj a laptoppal

Hamarosan becsöngetnek! Augusztus elejétől ezernyi írás, újságcikk és hirdetés kezdődik majd ezzel a kettő szóval, minden hiper- és szupermarketben ezer táblára írják rá, és mindenhol iskolakezdési akciókat hirdetnek majd.
Tény, hogy szeptemberben valahogyan elkezdődik az iskola és senki sem tudja, hogy hagyományos, hibrid, vagy online lesz. Bármelyiket is választják majd, a laptop – épp úgy, mint tavaly – rendkívül fontos lesz a 2021-es iskolakezdéshez. Adunk néhány tippet, hogyan lehet tökéletes a már meglévő laptopod idén.

Iskolakezdés régen

Talán még emlékszel rá, hogy kisgyerekként csillogó szemekkel válogattunk a papír írószer boltokban a radíros ceruzák, a 16 színű zsírkréta készletek, vagy a már évek óta vágyott „négyszínű” golyóstollak között, hogy aztán a suliban az első néhány hétben összehasonlítsuk egymásét, vagy akár elcserélgessük.

Tavaly, amikor átálltunk a hibrid, majd az online oktatásra, a radírok az íróeszközök szerepe elhomályosult a laptop azonnal felértékelődött. Valószínűleg neked is van egy használt laptopod, amire idén is szükség lehet. Íme 5 pénztárcakímélő trükk, mit tégy a laptopoddal, hogy idén is tökéletes legyen.

1: Ne cseréld le a laptopot: felturbózzuk

Egy laptopot teljesen szükségtelen évente lecserélni. Sokkal pénztárcakímélőbb megoldás, ha felturbózod. Hozd el hozzánk, és teszünk bele néhány olyan alkatrészt (plusz memóriát például) amitől gyorsabb lesz. És ha szeretnéd akkor kibővítjük a tárhelyet is (szupergyors SSD-re), amitől sokkal több feladatra alkalmas lesz és több adatot, file-t, videót tudtok rá elmenteni anélkül, hogy belassulna.

Laptop café - Laptop
Laptop SSD meghajtó tárhely bővítés

2: Ne cseréld le a laptopot mert egy tisztítás, karbantartás csodát tehet

Rengeteget tudsz azzal is spórolni, ha elhozod hozzánk a laptopot és megtisztítjuk. A tisztítás egyszerre prevenció (hisz egy koszos laptoppal bármi történhet) és gyakran megold olyan problémákat, amit nem is tudtad, hogy emiatt vannak: például a túlmelegedést. Ráadásul teljesen újnak tűnik majd a tisztítás után a laptop.

Laptop café - Laptop
Márkafüggetlen laptop szervizek Budán és Pesten

3: Felfrissítjük a szoftvereket, a laptopot

Néha jelentős változást tud hozni egy egy laptop működésében az is, ha megtisztítjuk a felesleges file-októl, és „újratelepítjük” azaz felrakjuk rá a legújabb, leghasznosabb, modernebb és gyorsabb programokat, amelyek kompromisszumok nélkül működnek majd. Így nem kell egy Zoom órán attól tartani, hogy lefagy és bármilyen iskolai feladat elkészítésére alkalmas lesz.

4: Ha nincs laptopotok nézz szét a használtak között

Tudjuk, hogy sok gyerek ódzkodik a „használt laptoptól” mert valahogy úgy képzelik el a használt laptopokat, hogy itt-ott karcos, vacakul működik, viseletes és enyhe cigiszaga van, mert Kovács néni a láncdohányos könyvelő használta: de ez persze nem igaz. A nálunk kapható használt, felújított laptopok mind tökéletes állapotúak, olyanok mintha újak lennének, adunk rá 2 év (!) garanciát is. És sokat tudsz spórolni mert olcsóbbak, mint az ugyanolyan tudású teljesen újak.

Laptop café - Laptop
Felújított laptopok 2 év garanciával!

5: Megjavítjuk, ha hibás

Az sem baj, ha nem tudod bekapcsolni: egyáltalán nem biztos, hogy ki kell dobni. Ha van valamilyen baja a laptopodnak, akkor egyszerűen hozd el hozzánk és megjavítjuk. (Természetesen előtte elmondjuk megközelítőleg mennyibe fog kerülni). Így sokat spórolsz mert nem kell új laptopot venned.

Kattints ide, ha segíthetünk abban, hogy minél takarékosabb lehessen az iskolakezdés.

TOVÁBBI CIKKEK A TÉMÁBAN

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

- Advertisment - spot_img
- Advertisment -spot_img

Izgalmas témák

Közkedvelt Cikkek

Legújabb hozzászólások