Külső merevlemez laptophoz

Merevlemez tároló laptop
Külső merevlemez tároló laptophoz

HDD vagy SDD csatlakoztatása a géphez

A laptopok és notebookok tárhely igénye folyamatosan nő, és egyre nagyobb. A beépített merevlemez már a legtöbb esetben nem elégíti ki a felhasználók igényeit. Az utóbbi időszakban jelentősen emelkedtek az SSD meghajtók árai, ezért ezt a típust a legtöbb felhasználó az operációs rendszer telepítésére és a fontosabb szoftverek futtatására használja.

A laptopban az SSD mellett még egy HDD lemezt helyezhetünk el a DVD meghajtó helyére csatlakoztatható belső HDD keretben, azonban manapság már ez sem elegendő.

Felhő tárhely félmegoldás

A laptopok tárhely problémáinak egyik lehetséges megoldása a felhő alapú tárhelyeken, szervereken való adattárolás. Ennek az egyik hátulütője, hogy mindenképpen internetkapcsolatra van szükség az adatok eléréséhez, emellett a legjobb biztonsági protokollok mellett is előfordulhat, hogy illetéktelenek is hozzáférnek az adatainkhoz.

Még egy merevlemez

A laptophoz a legegyszerűbben az USB 3.0 porton keresztül csatlakoztathatunk külső merevlemezt. A külső merevlemez meghajtóknál talán valamivel olcsóbb megoldás lehet, ha valamelyik régebbi HDD meghajtónk számára vásárolunk egy külső HDD fiókot. Ezek az eszközök biztonságosan tárolják a merevlemez meghajtót, biztosítják a csatlakoztatást, az áramellátást és a hűtést is.

Az univerzális külső merevlemez tárolók előnye, hogy régebbi IDE és SATA HDD meghajtókat is csatlakoztathatunk hozzá.

Az így csatlakoztatott merevlemezeken nemcsak filmeket és zenefájlokat tárolhatunk, de a rendszer biztonsági mentésének tárolására is alkalmas, ha leválasztjuk a laptopról, akkor nem kell attól tartanunk, hogy a vírusok kárt tesznek az értékes anyagban.

A USB porton keresztül csatlakoztathatod tárolót, amelybe bármikor belehelyezhető egy második, harmadik vagy sokadik HDD vagy SSD meghajtó, tehát a merevlemez meghajtókat a DVD lemezekhez hasonlóan cserélgethetjük a laptopban.

A jobb minőségű külső HDD tárolók alumíniumból készülnek, ezért megóvják a bennük tárolt merevlemezt, belső elektronikájuk és a beépített ventilátor pedig a túlmelegedéstől óvja meg a szerkezetet. Ha a hűtőrendszer nem képes a megfelelő hőmérsékleten tartani a HDD-t, az automatika lekapcsolja az eszközt, így megvédi a féltett adatainkat.


Külső merevlemez táskagéphez a laptophardware szervizben Budapesten is vásárolható. A külső merevlemez tárolóval megnövelheted a laptop adattároló kapacitását, tehát fejlesztheted a notebookot. A laptop szerviz weboldalán találsz ilyen eszközt, amit meg is vásárolhatsz garanciálisan. A szakemberek szívesen segítenek az üzembe helyezésben. Néhány további, olvasásra szánt érdekes téma: laptop szerviz Budapesten, adatbiztonság szolgáltatás, laptop ssd vásárlás, szerviz árak, laptop javítás és alkatrész csere.

Egy hozzászólás ehhez: “Külső merevlemez laptophoz

  • 2017.10.23 at 15:46
    Permalink

    Lehetne Egy 5.1 & 7.1 hangkártyát gyártani mármint Egybe de laptophoz külsőt.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.