kedd, október 10, 2023
KezdőlapLaptopValóban a laptopé a jövő?

Valóban a laptopé a jövő?

A laptop felhasználók szokásai folyamatosan változnak, különösen azóta, hogy az okostelefonok megjelentek a piacon. A 2010-2020 közötti időszakban a laptop vásárlás mértéke a felmérések és kutatások szerint is csökkent, illetve csökkenni fog, bár nem jelentős mértékben. Az informatika és számítástechnika egyértelműen legnagyobb vesztese az asztali gép.

Miből mennyit adnak el?

Míg asztali gépből 2010-ben 157 milliót adtak el világszerte, 2016-ban már csak 103 millió darabot. Az előrejelzések szerint ez a szám 2020-ra 94,6 millióra fog csökkenni.

A laptopeladások terén nem ilyen látványos, bár szintén érzékelhető csökkenés tapasztalható. A 2010-ben eladott 201 millió laptophoz képeszt 2016-ban már csak 154 millió darabot adtak el. A szakértők szerint ez a szám a következő években nem fog jelentősen változni, és 2020-ban is nagyjából 154 millió laptopot fognak értékesíteni a világon.

tabletek értékesítési statisztikája ugyanakkor nagyon érdekes. 2010-ben még alig 19 millió darabot adtak el. Ez a szám 2014-re 230 millió darabra ment fel, de 2016-ban már csak 182 millió tabletet adtak el a boltok, webshopok és szervizek. A kutatók a következő évek során ezen a piaci szegmensen sem várnak jelentős változásokat.

A mobil eszközöké a jövő?

Az okostelefonok eladási statisztikáját 2013-2019 között vetették össze a laptop eladási statisztikákkal, és kiderült, hogy nem érdemes összehasonlítani. Okostelefonból 2013-ban 1 806 millió darabot adtak el a világon, ez a szám 2016-ra sem változott jelentősen, és várhatóan 2019-ben is 1 954 millió darabot értékesítenek majd a webshopok és boltok.

Milyen márkájú laptopot vásárolnak?

Az elmúlt évben világszerte a legtöbb laptopot és asztali gépet a Lenovo adta el, nem véletlenül, hiszen a korrekten megbízható eszközök ára jóval a konkurenseké alatt van. A Lenovo 58 millió eszközt adott el, ezt a számot csak a HP tudta megközelíteni, 52 millió eszközzel.

A harmadik helyre szorult vissza a Dell, mely 41 millió laptopot és asztali gépet adott el, tőle jócskán lemarad az Acert 24 millió eladással és a megbízható, bár kissé drágább Asus 22 millió eladott eszközzel.

Érdekesség, hogy Európában a legyártott laptopok 25%-a talál gazdára, míg Amerikában 38.8%-ot adnak el.

laptop eladási statisztikák böngészése érdekes elfoglaltság, de közben érdemes megjegyezni, hogy Budapesten a laptophardware szervizben szakszerűen és gyorsan végzik a laptopok javítását és karbantartását.


Laptop eladási és felhasználói statisztikákban a budapesti szervizben javított márkák is megtalálhatóak. Az utóbbi években folyamatosan zsugorodott az okostelefonokhoz képest a számítógépek piaca. A laptop eladások száma nem változott jelentősen, hiszen még mindig vásárolnak új laptopot a felhasználók. További érdekes, olvasásra szánt témák: laptop ajánló szolgáltatás, laptop eladás Budapesten, laptop statisztika készítése, tablet töltő, vásárlás.

TOVÁBBI CIKKEK A TÉMÁBAN

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

- Advertisment - spot_img
- Advertisment -spot_img

Izgalmas témák

Közkedvelt Cikkek

Legújabb hozzászólások