Vibrál a laptop kijelző

laptop kijelző vibrál
Rossz a kép? Hozd be géped a laptop szervizbe!

Miért villog a képernyő?

A laptop kijelzőjének egyes meghibásodásai következtében vibrálhat a megjelenített kép. Ha a villogás vagy vibrálás gyakori és erős, akkor a laptop használata lehetetlenné válik. Veszélyes és egészségtelen úgy használni a laptopot, ha a kijelzője vibrál, de még „épp elviselhető”, mert ilyenkor tudtunkon kívül sokat romolhat a látásunk, jobb esetben csupán gyorsabban fáradunk és megfájdul a fejünk. Ne hagyd, hogy a laptop kijelzője tönkretegye a látásodat, fordulj inkább azonnal szakemberhez, aki rövid időn belül megjavítja a hibás kijelzőt.

Mi az oka a kijelző vibrálásának?

  • Elképzelhető, hogy a videokártya okozza a villogást, vibrálást, mivel túlmelegszik használat közben. Ilyenkor a szervizben gyorsan megjavíthatják a laptopodat.
  • Előfordul, hogy megsérül a laptop kijelző csatlakozó szalagkábelje és az instabil tápellátás miatt vibrál a kép.
  • A kijelző megvilágításának hibája is okozhat vibrálást: elromlott az inverter, meghibásodott a lámpa vagy a LED.
  • Nem kizárt, hogy rosszul választottuk meg a laptop kijelző frissítési gyakoriság beállítását.

A négy lehetséges hiba közül csak a legutolsót tudjuk saját kezűleg, otthon orvosolni, kijavítani.

TIPP: A laptop indításakor lépjünk be a BIOS menübe és nézzük meg továbbra is vibrál, villog-e a kijelző. Ha jól működik, akkor kíséreljük meg újratelepíteni a videokártya és kijelző illesztő programjait, drájverjeit – hátha szerencsénk van, és ezzel megoldódik a hiba. Megpróbálhatjuk a képernyő felbontásai menüpont alatt megváltoztatni a felbontást, ill automatikus üzemmódra átállítani azt.

A videokártya meghibásodása miatt villog a laptop kijelző

Ha a beállítások és driverek jól vannak beállítva, sajnos a videokártyával lesz a gond. Az első lépés, amit a szervizben a szakemberek is elvégeznek, a laptop hőmérsékletének tesztelése, ugyanis a villogást nagy valószínűséggel túlmelegedés okozza. Mivel otthoni körülmények között nem tudunk teljes értékű diagnosztikát lefuttatni, mindenképpen érdemes a laptophardware szervizbe behozni a gépet, hiszen itt a szakemberek rövid idő alatt diagnosztizálják a laptop és a kijelző hibáját.

A videokártya meghibásodása gyakran egyéb hibák jele is lehet, ezért is érdemes szakember segítségét kérni, aki szükség esetén kitisztítja a hűtési rendszert és újrapasztázza a hűtőbordákat. Ha annyira súlyos a helyzet, hogy cserélni kell a videokártyát vagy a kijelző alkatrészeit, a legtöbb esetben az alkatrész árában már benne van a munka ára is, nem mellékesen garanciálisan.


A laptop kijelző vibrál,

villog és nem látható rendesen a kép a megjelenítőn. Mi a teendő? Mi az oka annak, ha a laptop kijelzője vibrál, villog? – a megoldás, ha minél előbb behozod a szervizbe, hogy ne romoljon a látásod és ne fájjon a fejed, itt a szakemberek nagyon hamar megjavítják a számítógépet és dolgozhatsz tovább. Még néhány olvasnivaló téma: laptop kijelző hiba elhárítás, videókártya és driver, hűtés, javítás, notebook kijelző meghibásodás, képernyő vibrál, notebook monitor villog.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.