szerda, október 11, 2023
KezdőlapLaptopLaptop tisztítása - Miért jobb szervizbe vinni?

Laptop tisztítása – Miért jobb szervizbe vinni?

A laptopokat (és persze az asztali gépeket is) időnként nincs mese, ki kell pucolni. Ha a por és a kosz eltömíti a szellőzőnyílásokat, ha már minden második billentyű ragad, az azt jelenti, hogy eljött a nagytakarítás ideje.

Nekikezdhetsz persze magad is, ha teljesen biztos vagy a dolgodban, de vannak ennek bizonyos hátulütői is. És ezt nem csak azért mondjuk, mert történetesen mi is foglalkozunk laptop tisztítással, vannak érveink is!

1. Gyorsabb

Hány fronton kell helytállnod egy átlagos hétköznap? Munka, család, barátok, háztartás… És persze aludni sem árt néha, lehetőleg legalább 6-8 órát. A laptop szétszedése, alapos kitakarítása, újra pasztázása pedig nem két perces elfoglaltság, még nekünk sem, pedig nagy gyakorlatunk van benne.

Elhanyagolni sem érdemes, a legalább éves gyakoriságú, alapos laptop tisztítás sok későbbi problémát megelőz, megnöveli a gép élettartamát.

Szerencsére nem kell fontosabb dolgoktól elvenni az időt, mi a saját munkaidőnkben rendbe szedjük a laptopod.

Ha tehát a Te időd is drága, jobban jársz, ha a laptopod tisztítása egy szakszervizben történik.

2. Biztonságosabb

Pár nappal ezelőtt egy törött borítású laptopot hoztak be hozzánk. Kivételesen nem leejtés áldozata lett a gép, a tulaj egyszerűen csak ki akarta takarítani. Viszont egy apróbb csavart nem vett észre, így amikor megpróbálta felnyitni a házat, egy csúnya törés lett a (kissé erőszakos) kísérlet eredménye.

Olyan vevőnk is volt, aki billentyűket vásárolt régi laptopjához, ugyanis az édesanyja egy nagy teljesítményű porszívóval állt neki a billentyűzet közeibe ragadt port kitakarítani. Nem lett jó vége: néhány billentyű a porszívó porzsákjában landolt, és sajnos az adott laptop billentyűzet sajátságos kialakításának köszönhetően törött rögzítőkkel. Nem lehetett visszarakni egyiket sem. (Szerencséjére nálunk kapott a laptopjához megfelelő új gombokat.)

És ez még csak a külső része a laptopnak, a tényleges takarítás el sem kezdődött – egy számítógép belső alkatrészei pedig köztudottan extra érzékenyek. Elég egy nagyon rossz mozdulat, és a laptopodnak lőttek. Ezért csak akkor állj neki a munkának, ha teljesen biztos vagy benne, hogy tudod, mit csinálsz.

Laptop café - Laptop
Laptop tisztítása - Miért jobb szervizbe vinni? 1

3. Jobb eszközök

Nálunk minden eszköz adott ahhoz, hogy tökéletesen kitisztítsuk a géped. A legtöbben, akik házilag állnak neki a munkához, az otthon található eszközöket használják. Csipesz, fültisztító pálcika, rongy… Nem feltétlenül rossz eszközök, de például a sűrített levegő sokkal hatékonyabb és biztonságosabb is.

Ami szintén a laptop szervizben való laptop tisztítás mellett szól: nekünk biztosan van hozzá való csavarhúzónk. Sok laptop felnyitásához is többféle, gyakran nagyon apró fejű csavart kell kitekerni, és ez meglepően sok háztartásban gondot okoz.

4. Alaposabb tisztítás

Laptop café - Laptop
Laptop tisztítása - Miért jobb szervizbe vinni? 2

Addig valószínűleg mindenkinek világos, aki laptop tisztításra adja a fejét, hogy a hűtőventilátort és a környékét illetve a beszívó és kifújó réseket le kell pucolni, meg kell szabadítani a rárakódott portól, súlyosabb esetekben porcicáktól, pororoszlánoktól. Ha azonban csak ennyi történik, még mindig tele van a laptop piszokkal. Mi tudjuk, hol érdemes még takarítani, és egy valóban alaposan kitisztított gépet sokkal később kell újra szétszedni, tovább marad tiszta állapotban.

Az laptop újra pasztázása is fontos feladat. Ha a hűtőpaszta rendben van, a gép kevésbé fog melegedni, és ez akár évekkel is meghosszabbíthatja az élettartamát.

Ha nem szeretnéd Te házilag megoldani a problémát, akkor örömmel várunk valamelyik szervizben, hozd el a laptopod egy újévi felfrissülésre!

TOVÁBBI CIKKEK A TÉMÁBAN

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

- Advertisment - spot_img
- Advertisment -spot_img

Izgalmas témák

Közkedvelt Cikkek

Legújabb hozzászólások