Laptop töltőt budapesti szervizből

Univerzális laptop töltő és csatlakozó
Egy sokoldalú laptop töltő a budapesti szervizből.

Csak szakember garantálhatja a minőséget

A laptop vásárláskor az egyik fő célunk, hogy olyan hordozható eszköz birtokába kerüljünk, mely hosszú időn keresztül képes autonóm módon, hálózati áramtól függetlenül működni. A laptop mobilitását az akkumulátor teljesítménye és megbízhatósága határozza meg, és nem utolsósorban az, hogy milyen hatékonysággal és gyorsasággal tölt a laptoptöltő.  Az akkumulátor kapacitása véges, ezért az üzemidő nagyobb részében a laptop töltőről működik, tehát a használhatóság egyik meghatározó tényezője a megbízható áramellátás biztosítása.

A legtöbb laptop tulajdonosa ritkán szembesül azzal a problémával, hogy nem működik a laptop töltője, leginkább akkor fordulhat elő ennek az eszköznek a meghibásodása, ha nem kellő körültekintéssel használjuk, esetleg a villamos hálózatban előforduló zavarok miatt romolhat el, ilyenkor irány a budapesti szerviz, ahol megpróbálják megjavítani, vagy ajánlanak egy újat.

A laptop töltő két fő típusát különböztetjük meg:

  • Speciális – egy adott típushoz tartozó laptop töltő
    • eredeti laptop töltő
    • utángyártott kábel
  • Univerzális laptop töltő

Alapvető szabályként azt tudjuk elmondani, hogy a laptop töltő és/vagy kábel meghibásodása esetén érdemes a budapesti szervizbe vinni a gépet, mivel itt szakember választja ki, szükség esetén megrendeli a megfelelő típusú alkatrészt. Azért fontos szervizbe vinni a laptopot, mert a töltő meghibásodásakor a gép egyéb alkatrészei is károsodhattak a feszültségingadozás során.

Igyekezz mindig a géped típusának megfelelő, eredeti laptop töltőt és hozzá tartozó kábelt vásárolni. Ez garantálja a megbízhatóságot és a hosszú üzemidőt. A budapesti szervizben szükség esetén tudnak ajánlani megfelelő minőségű, utángyártott töltőt is, de mivel sok a kínai gagyi, ezeket csak profi szervizben érdemes vásárolni, ahol garanciát adnak az alkatrészekre.

Univerzális laptop töltő előnyei és hátrányai

Az univerzális töltő előnye, hogy 99% az esély arra, hogy megfelel laptopunk típusához, emellett később bármelyik laptopodat feltöltheted vele. Természetesen a laptop töltő vásárlásakor meg kell győződnöd arról, hogy van a készletben a laptopod töltőcsatlakozójába illő laptop töltő csatlakozó.

Az univerzális laptop töltő hátránya, hogy be kell állítani rajta a laptop típusának megfelelő feszültség értéket, egyes típusoknál a polaritás is változtatható. Nagyon gondos használat mellett is előfordulhat, hogy szállítás közben, a laptop táskába való be vagy kipakoláskor a kapcsoló átbillen, ezért minden használatkor ellenőrizni kell a beállított értékeket. Ha nem vagyunk elég figyelmesek, a laptop alkatrészei is károsodhatnak, leéghetnek.

Az univerzális laptop töltő mindig egy megközelítő, közepes teljesítményértékre van kalibrálva, ez lehet nagyobb vagy kisebb, mint amire a te laptopodnak szüksége van, ezért a tökéletes és biztonságos működés érdekében kérd Budapesten a laptop szervizben szakember segítségét, aki kiválasztja a laptopodhoz megfelelő töltő típusát.


Laptop töltőt budapesti szervizből vásárolj, ahol garanciát adnak minden ott vett alkatrészre és hardverre. Ha elromlott a laptop töltőd, megbízható budapesti szervizben érdemes újat vásárolni, ahol szakember választja ki az újat, ha a használtat nem lehet javítani és mindenképpen egy új adapterre van szükséged. További érdekes és izgalmas olvasnivaló témák: laptop töltő, AC adapter, akkumulátor töltés – gyári, használt, utángyártott töltő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.