szerda, október 11, 2023
KezdőlapLaptopA legjobb hibrid, avagy transformers laptopok

A legjobb hibrid, avagy transformers laptopok

Milyen laptopot vegyek?

A számítógép használók többségében felmerül a kérdés, hogy mi is az a transzformersz laptop. Nem egy űrbéli idegen civilizáció képviselőire kell gondolni, a transformers, hibrid vagy kettő az egyben laptopok olyan mobil számítógépek, melyek laptopként és táblagépként is használhatók.

Miért jó, milyen a jó hibrid laptop?

A hétköznapokban az olyan munkák során, amikor gépelni kell, nélkülözhetetlen a megfelelő méretű billentyűzet, tehát a tablettel nehezen boldogulunk. Amikor azonban nincs szükség folyamatos adatbevitelre, a táblagép amaga érintőképernyőjével kényelmes és könnyen használható, könnyen hordozható. A gyártók sokáig egyszerű dokkolókkal kísérleteztek, melyet a billentyűzet funkció mellett védőtokként is használhattak a géptulajdonosok. A gyakorlat rámutatott arra, hogy a vékony műanyagburkolatba, mely a billentyűzetet magába foglalta még sok egyéb hardverelem elfér, ezért a tervezők akkumulátort, csatlakozókat és sok egyebet zsúfoltak bele. Az így kapott gépek a laptopok szolgáltatásai mellett a tablet hordozhatóságának előnyeit is tartalmazzák.

Asus Transformer Book

Az Asus nevében is Transformer laptopot tervezett, mely tablet üzemmódban mindössze 9 mm vékony és 580g súlyú. A laptop kijelzője, mely tehát egy teljes értékű tablet, többféle módon is csatlakoztatható a billentyűzethez, így laptop üzemmódban dolgozhatsz rajta vagy például sátor üzemmódban filmnézésre is alkalmas.

Az Asus rájött arra, hogy az akkumulátor töltés problémáját vetik fel először a vásárlók. A Transformer Book ezért bármilyen hagyományos mobiltöltővel tölthető, microUSB csatlakozón keresztül, az akkumulátor pedig 11 órás üzemidőt is biztosíthat. A hosszú akkumulátoridő az alacsony fogyasztásnak is köszönhető, ezt például alacsony fogyasztású flash tarolók segítségével oldották meg.

Laptop café - Laptop
A legjobb hibrid, avagy transformers laptopok 1

Microsoft Surface

Microsoft által fejlesztett kettő az egyben laptop alapvetően egy táblagép, melyhez billentyűzet is csatlakoztatható, a billentyűzet azonban semmilyen egyéb plusz funkcióval nem segíti a gép működését. A tablet i7-es processzorral kápráztatja el a vásárlót, a könnyebb irányítást pedig a Surface Pen hivatott segíteni. A Microsoft a billentyűzet helyett az érintőkijelző plusz hangfelismerés kombináció mellett teszi le a voksát, a fejlesztett eszközön ez látszik is.

Lenovo Yoga 920

Lenovo olyan hibrid laptopot fejlesztett, mely nem „szétszedhető” a kijelző a billentyűzetet is tartalmazó alaphoz van rögzítve, méghozzá egy exkluzív kivitelű karkötővel. A tablet üzemmódhoz a kijelzőt körbe kell fordítani 360 fokban. A Lenovo egy prémium kinézetű laptopot készített, mely a táblagép üzemmódnak köszönhetően minden élethelyzetben megállja a helyét.


A legjobb hibrid, avagy transformers laptopok nem olcsó gépek, de folyamatosan hódítják meg a piacot. A transformers, más néven hibrid vagy esetleg kettő az egyben-nek nevezett mobil számítógépek ötvözik a laptop funkcionalitását és a táblagép kényelmét, ezért sokan úgy gondolják és jogosan, hogy a jövő kütyüi lehetnek és az eladási listák élén szerepelnek majd. Érdemes még megismerkedni az olvasásra ajánlott témákkal is: laptop ajánló kezdő felhasználóknak, akkumulátor töltő és javító, billentyűzet csatlakoztatása, kijelző mérete, laptop javítás és szerviz, tablet gépek javítása.

TOVÁBBI CIKKEK A TÉMÁBAN

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

- Advertisment - spot_img
- Advertisment -spot_img

Izgalmas témák

Közkedvelt Cikkek

Legújabb hozzászólások