szerda, október 11, 2023
KezdőlapLaptopMelyik a jobb: megjavíttatni a laptopot vagy újat venni a gyereknek?

Melyik a jobb: megjavíttatni a laptopot vagy újat venni a gyereknek?

Szomorú látvány törött zsanéron fityegő, elrepedt és végleg elsötétült laptop kijelző, pedig a gyerekek által használt laptopok gyakran így járnak. Hasonlóan kellemetlen dolog egy nap ara ébredni, hogy a winchester az enyészeté lett, vagy esetleg egyáltalán nem is kapcsol be a gép. Mi a teendő ilyenkor? Ha laptopról van szó, a legtöbben egyből rávágják, hogy „újat kell venni!” Szerintünk nincs igazuk, a tévhitek ellenére a legtöbbször érdemes javíttatni.

Tévhit 1. – A laptopokat nem lehet javítani

Nem teljesen alaptalan az a tévhit, hogy a laptop javítás egy problémás dolog, mert még a legtöbb PC szerviz sem rendelkezik az ehhez megfelelő tudással és tapasztalattal, a szomszéd „számítógépguru” Pistiről már nem is beszélve.

Mi viszont sok éves laptop javítási tapasztalattal a hátunk mögött állítjuk: a legtöbb meghibásodásra, problémára VAN megoldás, és mi tudjuk is, hogy mi az. Ezért nyugodtan elhozhatod hozzánk a gyerek laptopját akkor is, ha teljesen halottnak tűnik, jó eséllyel fel tudjuk támasztani.

Tévhit 2. – A laptopokhoz nehéz pótalkatrészt találni

Laptop café - Laptop
Laptop alkatrészek

Ez a legegyszerűbben cáfolható tévhit. Ha már ezen a weboldalon jársz, akkor gyakorlatilag megtaláltad a keresett alkatrészt.

Szinte minden típusú laptophoz találsz nálunk tökéletesen illeszkedő pótalkatrészeket, melyeket webáruházunkból, házhozszállítással is megrendelhetsz, de ha szeretnéd, örömmel be is szereljük neked azokat.

Tévhit 3. – Már úgyis kevés volt benne a memória/nem elég korszerű

Az is egy tévhit, hogy a laptopokat nem lehet, nem érdemes bővíteni, mert korlátozottan ugyan, de van erre is lehetőség. Ha például csak plusz memóriára van szükséged, azt viszonylag olcsón beszerezheted, és akár magadnak is be tudod szerelni.

Sokszor pedig a gép nem azért lassú, mert hardveresen nem elég korszerű. Egy-egy újratelepítés is csodát tehet a régi laptoppal.

Ha tehát úgy érzed, hogy egy kicsit lassú vagy elavult egy laptop, az nem biztos, hogy azt jelenti, hogy az első hibánál ki kell dobni, és újat kell venni helyette.

Tévhit 4. – Anyagilag nem éri meg a javíttatás

Ha azt vesszük, hogy a javíttatás után a számítógép még évekig szolgálhat minket, szinte mindig jobban megéri javítani, mint újat venni. A pótalkatrészek és a munkadíj rendszerint még együttesen sem közelítik meg egy új laptop árát – ha nem hiszed, kattints ide, és nézd meg szervizünk árait!

Tévhit 5. – Ha új gépet veszek, azon legalább lesz garancia

Laptop café - Laptop
Laptop garancia

Ez önmagában természetesen nem tévhit, az újonnan vásárolt gépekre kötelező garanciát adni. A nálunk végzett javításokra azonban szintén jár garancia: csak akkor tekintjük késznek a laptopodon végzett munkát, ha meggyőződtünk róla, hogy jól dolgoztunk, és a számítógéped olyan, mintha új lenne. Ezért meg tudjuk ígérni, hogy az adott alkatrésszel legalább egy teljes évig nem lesz semmilyen gondod.

Miért jobb javíttatni, mint cserélni?

A gyerekek sokszor durvábban bánnak a laptoppal, mint kellene. Ha a régi gépet javíttatod, jobban jársz anyagilag, és ha mégis végleg tönkremenne, kevésbé fogod sajnálni.

TOVÁBBI CIKKEK A TÉMÁBAN

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

- Advertisment - spot_img
- Advertisment -spot_img

Izgalmas témák

Közkedvelt Cikkek

Legújabb hozzászólások