kedd, október 10, 2023
KezdőlapLaptopMentés laptopról Google felhőbe

Mentés laptopról Google felhőbe

Mit tegyek, ha kevés a hely a merevlemezen?

Az információs technológia fejlődésének köszönhetően egyre több adat keletkezik, egyre több digitális adatot termelünk. Az adattárolás problémája manapság a hétköznapokba is begyűrűzött:

  • Hogyan tároljam a videókat?
  • Hol tároljam a fényképeimet?
  • Hogyan érhetem el a fontos dokumentumokat otthon, a munkahelyemen és külföldön is?

laptop elterjedése bizonyos szempontból megkönnyítette az adathordozást, hiszen bármikor bárhová magunkkal vihetjük a mobil számítógépet. Az okos kütyük megjelenésével azonban új igények jelentek meg, emellett a több gigabyte helyet foglaló filmek és fényképek tárolása is komoly probléma.

Flash, DVD, külső lemezegység, laptop vagy felhő

Az otthoni használatra szánt tárolóegységek mindegyikének megvannak a maga korlátjai. A DVD lemezek kezelése manapság egyre problémásabb, hiszen mind nehezebb eszközt találni, mely olvassa és írja őket. A külső lemezegység és a Flash memória jó megoldás, de mobilitás szempontjából ott a veszély, hogy elveszítjük vagy tönkremegy utazás közben, a laptop merevlemeze pedig nem korlátlan adattároló kapacitású, nem beszélve arról, hogy az idő múlásával ennek élettartama is csökken.

A Google által kínált felhőszolgáltatás előnyei:

  • bárhol és bármikor hozzáférhető
  • megosztható másokkal
  • a redundáns felhőszerver kialakítás miatt elképzelhetetlen az adatvesztés.
  • a szükséges méretű, mennyiségű tárhelyet kell csak kifizetni.

Hogyan használd a Google felhőszerverét, a Google Drive-ot?

Google Drive bárhol és bármikor elérhető, többféle módon. Az egyik legegyszerűbb módja az adatok feltöltésének, ha telepíted a Googe Chrome böngészőt, mely a konkurens böngészőkhöz képest nagyobb lehetőségekkel rendelkezik a tárhelykezelés tekintetében. A Chrome segítségével mappákat is feltölthetsz, míg ha más gyártó internetes böngészőjét használod, akkor csak egyesével tölthetsz fel fájlokat.

Google.hu vagy Google.com weboldalak betöltődése után a jobb felső sarokban regisztrálhatsz, létrehozhatod Google Profilodat, ha még nem rendelkezel ilyennel. Ez azért jó megoldás, mert ennek köszönhetően az Android rendszerű okostelefonról is gyorsan és hatékonyan elérheted a felhős tárhelyedet. A bejelentkezés után a jobb felső sarokban lenyíló menüben találod a Google Drive ikont. A Google 15 GB ingyenes tárhelyet ad minden regisztráló ügyfélnek, ez természetesen havidíj fejében bővíthető.

Mennyibe kerül a Google Drive? Mi az ára?

Ha megelégszünk a 15 GB-nyi tárhellyel, akkor teljesen ingyen használhatjuk. Ha beleegyezel abba, hogy a Google fénykép-alkalmazásai között tárolod a fényképeket, akkor az általuk megszabott formátumban az is ingyenes. A Youtube-on tárolt családi videók szintén ingyenesen tárolhatók, még nem publikus formában is. Ha a legtöbb helyet foglaló fényképek és videók tárolását megoldottuk, akkor a maradék 15 GB már több mint bőségesen elég.

Figyelem: ha szerzői jogokat sértő tartalmakat tárolsz a Google Drive-on, azt a rendszer eltávolíthatja, illetve nem tudod másokkal megosztani az ilyen fájlokat.

Akinek mégis kevés lenne a 15 GB, mindössze havi 2 dollárért bérelhet 100 GB-ot, nem egészen 10 dollárért 1 Terabyte-ot, vagy a 2 TB és 10 TB után a legdrágább 20 TB-os csomagot is választhatod, amely ára nem éri el az 50 ezer forintot.


Mentsed laptopról Google felhőbe értékes adataidat és információidat, a Google Drive olcsó és biztonságos, mindenhol elérhető adattároló felhő szerver, melyet ajánlunk minden laptop tulajdonosnak külső merevlemez mellett, ha fontos az állományok és fájlok biztonságos tárolása  hardvertől függetlenül.

TOVÁBBI CIKKEK A TÉMÁBAN

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

- Advertisment - spot_img
- Advertisment -spot_img

Izgalmas témák

Közkedvelt Cikkek

Legújabb hozzászólások