kedd, október 10, 2023
KezdőlapLaptop kiegészítőMilyen billentyűzetet vegyek a laptopomhoz?

Milyen billentyűzetet vegyek a laptopomhoz?

Magyar billentyűzetek játékhoz és munkára

laptop előnye a személyi számítógéppel szemben a hordozhatóságában rejlik, de ha a hordozhatóság a legfontosabb szempont, a táblagép jelenti a legjobb megoldást. Laptop vásárlása mellett szól a nagyméretű kijelző és a teljes értékű billentyűzet. A laptop billentyűzetén gyorsabb és kényelmesebb a gépelés az érintőképernyős, virtuális billentyűzethez képest, a hagyományos klaviatúrához viszonyítva azonban nem tudnak labdába rúgni a 13 hüvelykes kijelzővel szerelt laptopok. A gyors gépelés feltétele, hogy kényelmes, teljes méretű magyar billentyűzetet vásároljunk. A megfelelő klaviatúra kiválasztása csak tapasztalat útján történhet, mi azért megpróbálunk ajánlani néhány érdekesebb típust.

Mechanikus billentyűzetet vásárolj

billentyűzet kiválasztása előtt hasznos lehet megismerkedni azok működés szerinti típusaival, hiszen ezen múlhat a gépelés gyorsasága. Megbízhatóság, élettartam és kényelem szempontjából a mechanikus billentyűket tudjuk ajánlani, ennek hátránya, hogy könnyen bekerülhet a piszok és a nedvesség a billentyűk közzé. Gépelés szempontjából kényelmetlenebb, de zártsága miatt védett a membrános laptop billentyűzet. Működése szempontjából gamereknek és azoknak, akik nagy mennyiségű szövegeket gépelnek be, mindenképpen mechanikus billentyűzetet kell vásárolniuk.

Összecsukható vagy összehajtható billentyűzet

Otthoni vagy irodai gépelésre egyértelműen a teljes méretű magyar billentyűzet a legjobb, utazáshoz azonban ez kényelmetlen lehet. A laptophoz vásárolhatunk teljes egészében gumiból készült, összehajtható vagy kompakt billentyűzetet. Mindegyiknek megvannak az előnyei és hátrányai is, a felhasználónak kell mérlegelnie, hogy melyik a legjobb az őáltala végzett feladathoz.

Logitech MK240

Laptop café - Laptop kiegészítő
Logitech kompakt billentyűzet

A magyar nyelvű, teljes méretű billentyűzet és egér szett rendkívül kompakt kivitelezésű. Vezeték nélkül csatlakoztatható a laptop vagy asztali gép USB portjához. A közepes méretű egér kényelmes és nagy felbontású. A 139 mm x 288 mm x 21 mm méretű 312 gramm súlyú kütyüt könnyű bedobni a laptop táskába és a kávézóban is kényelmesen használható, vízhatlan kialakításának köszönhetően hű társ lehet a hétköznapokban is.

Gamer billentyűzet

A játékosok számára készülnek a legdrágább billentyűzetek. Ezek a modellek nemcsak tartósságban térnek el a hagyományostól, általában a dizájn is változatosabb. Elsősorban az irányítóbillentyűk felülete készül gumiborítással, de a legjobb típusokhoz cserebillentyűket és szerszámokat is mellékel a gyártó. A gamer billentyűzetek között találunk olyat, amit egy konkrét játékokhoz fejlesztett a gyártó, az ilyen hardveren a billentyűk elsődleges jelölése a játékban betöltött funkcióját mutatja, a betűk és karakterek csak mellékjelekként szerepelnek rajta.

Razer Turret RZ84

Laptop café - Laptop kiegészítő
Milyen billentyűzetet vegyek a laptopomhoz? 1

Játékosoknak, akik a kanapén ülve akarják meghódítani a világokat. A magyar billentyűzet plusz egér kombó ölben tartva is kényelmesen is effektíven használható. A 3500 dpi érzékenységű egér a beépített, mágneses egérpadon kapott helyet, így nem kell attól tartani, hogy a játék hevében leejted. A kütyü kettős vezeték nélküli csatlakozóval rendelkezik, ezért a kritikus pillanatokban sem szakad meg a kapcsolat a hardverek között. Az Anti-ghosting-os billentyűzet ellenáll a dühösebb pillanatoknak is, ezért azonban egy hagyományos magyar klaviatúra árának több mint ötszörösét kell kifizetned.

TOVÁBBI CIKKEK A TÉMÁBAN

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

- Advertisment - spot_img
- Advertisment -spot_img

Izgalmas témák

Közkedvelt Cikkek

Legújabb hozzászólások