kedd, október 10, 2023
KezdőlapMemóriaMit és mennyire befolyásol a kevés memória (RAM)?

Mit és mennyire befolyásol a kevés memória (RAM)?

Laptopunkban nem tűnik fontosnak, hogy mennyi memória van, egészen addig amíg meg nem telik, és minden iszonyatosan lelassul.

A gépünk okosan használja a rendelkezésére álló memóriát, igyekszik felszabadítani amit feleslegesnek ítél, és igyekszik előkészíteni amiről úgy gondolja, hogy használni fogjuk. Ez szép és jó, megszokjuk, hogy mi mennyi idő alatt nyílik meg / tölt be, egészen addig amíg meg nem telik memóriánk, és a rendszer elkezdi a merevlemezt használni memóriaként. Mondanom sem kell, hogy ez borzasztóan lassítja a dolgokat, a merevlemez véletlenszerű elérése (sok kis, nem egybefüggő adat) akár 100.000X lassabb mint a RAM-ból lekérdezni, egybefüggő adat esetén pedig átlagosan 6x gyorsabb a memória, ami még mindig sokat számíthat.

Elég nagy számokat említettünk, csupán ebből is látszik milyen szűk keresztmetszetté válhat a kevés memória ha valamit csinálni szeretnénk, de ezt általában könnyű orvosolni. Természetesen lehetőségünk van bezárni a nem használt programjainkat, ha bízunk magunkban és internetezési szokásainkban akkor kikapcsolni a vírusirtónkat, de sokkal ideálisabb megoldás bővíteni laptopunk memóriáját ha ez az eset gyakran fennáll.

laptop memóriák


A memória bővítést általában könnyű megoldani, a megfelelő memória modul beszerzése után csak be kell illesztenünk gépünk memória slotjába, és készen is vagyunk. Ezután érdemes ellenőrizünk BIOSban és az oprendszerünkben, hogy látja-e a gép a memóriamodult, főleg ha esetleg használtan vásárolnánk mert már nem beszerezhető gyárilag olyan ami nekünk kell. Amennyiben tőlünk vásárolsz memóriát, akkor nem kell ezzel bajlódnod, mivel kollégáink rögtön beszerelik a memóriát és előtted ellenőrzik is, hogy minden rendben van-e.

Ha máshonnan szeretnél magadnak memóriát venni, akkor fontos, hogy processzorod és alaplapod alapján válassz modult, hiszen azoknak is támogatniuk kell, ezért a legbiztonságosabb ugyan olyat vásárolni mint amiből már van a gépedben.

Laptop memória DDR3, DDR3L, DDR4, 2GB, 4GB, 8GB, 16GBLaptop memória DDR3, DDR3L, DDR4, 2GB, 4GB, 8GB, 16GB
Laptop memória DDR3, DDR3L, DDR4, 2GB, 4GB, 8GB, 16GB
Tőlünk pedig üzleteinkben vagy webáruházunkban tudsz memóriát vásárolni, ügyfélszolgálatunk és értékesítőink szívesen segítenek a megfelelő kiválasztásában.

TOVÁBBI CIKKEK A TÉMÁBAN

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

- Advertisment - spot_img
- Advertisment -spot_img

Izgalmas témák

Közkedvelt Cikkek

Legújabb hozzászólások