szerda, október 11, 2023
KezdőlapLaptop kiegészítőMonitor Szemüveg – Megéri használni?

Monitor Szemüveg – Megéri használni?

Legújabb cikkünkben a monitor szemüveg használatáról fogunk egy kicsit mélyrehatóbban értekezni. Vajon megéri-e az árát és tényleg érdemes beépíteni a mindennapjainkba? Csakugyan elengedhetetlen kelléke az irodai munkavégzésnek? Mi az a kék fény és miért érdemes odafigyelnünk a szűrésére? Merüljünk bele egy kicsit a minket körülvevő képernyők világába, hogy megismerjük a kékfényt és annak bizonyos esetekben rendkívül káros hatásait.

Monitor szemüveg a kékfény szűrésre?

Lássuk mi is a kékfény. Azzal biztosan nem mondunk újat, ha kijelentjük, hogy az emberi szemet érő fénynek csak egy bizonyos része látható. Ezen belül még a látható fény is különböző tartományokra bontható le. A kék fény legfőbb forrását tulajdonképpen a mindennapok során folyamatosan használt monitorok és kijelzők adják.

Mivel az embereknek egyre nagyobb része használ számítógépet és még nagyobb hányada telefont, ezért a kékfény káros hatásai is egyre erőteljesebben figyelhetőek meg a mindennapok során. Ez általában online, vagy digitális szem fáradtsághoz és további súlyos panaszokhoz vezethet, ha nem törődünk vele.

A legkönnyebben felismerhető kártékony hatások közé tartozik a szemkiszáradás, szemfáradtság, elhomályosuló látás és bizonyos esetekben a szem viszketése is. Érdekesség, hogy ezeken a látszólag magától értetődő tüneteken túl fejfájást és nyakfájást is tud okozni.

Súlyosabb hatása a kékfénynek az álmatlanság is lehet, mivel befolyásolja, illetve megzavarja az alváshoz szükséges hormon, a melatonin termelését is. Fontos megjegyezni tehát, hogy lefekvés előtt semmiképp sem javasolt 1-2 órával már semmilyen képernyőt nézni.

Kékfény szűrő monitor szemüvegek

A monitor szemüveg legnagyobb előnye, hogy a kékfény által kiváltott negatív hatásokat drasztikusan legyengítse. Röviden fogalmazva ezeknek a szemüvegeknek köszönhetően a szemünk lényegesen tovább és jobban bírja a különböző képernyők által kibocsájtott kék fény hatásait. Ebből következően pedig lényegesen minőségibb és egészségesebb életet tudunk élni a mindennapjaink során.

Kiknek javasoljuk elsősorban ezeket a szemüvegeket?

Egyszerűen fogalmazva mindenkinek érdemes monitor szemüveget használni, aki több órát eltölt a monitor előtt. Elsősorban tehát az irodai dolgozók vannak veszélyes helyzetben, de tuljadonképpen mindenkinek ajánlott, aki több órán keresztül terheli a szemét valamilyen képernyővel. Ez pedig alapvetően szinte az összes emberre igaz kivétel nélkül. Különösen, ha azt is figyelembe vesszük, hogy napjában mennyit pillantunk a telefonunk képernyőjére.

Monitor szemüveg a laptophardware-nél

A nálunk vásárolható szemüvegek legnagyobb előnye nem csak az , hogy tökéletes kékfény szűrővel rendelkeznek. Fontos megjegyezni azt is, hogy 100% UV400 szűrővel vannak ellátva ,tehát nem csak a képernyő előtt, de vezetés, vagy akár szabadtéri tevékenység közben is tudod használni. Ezáltal teljes védelmet tudsz nyújtani magadnak a mindennapok során.

Monitor Szemüvegek

Gamerek részére

Sokan azt gondolják, hogy ezekre a szemüvegekre kizárólag annak van szüksége, aki mindennap számítógép előtt dolgozik, de ugyanebbe a kategóriába sorolhatóak a gamerek is. A lényeg ugyanaz, ráadásul a játékok esetében sokszor lényegesen intenzívebb fényeket tapasztalunk, amelyek károsabbak lehetnek az irodai munka közben észlelt fényhatásoktól.

Röviden megfogalmazva tehát érdemes mindenkinek használni ezeket a szemüvegeket a mai modern világban, ahol az átlag ember is több órát tölt 1-1 képernyő folyamatos használatával, legyen szó bármilyen eszközről. Ha már észlelted az általunk megfogalmazott tünetek egyikét, akkor fokozottan ajánlott, ha pedig nem, akkor a megelőzés szempontjából mindenképpen érdemes elgondolkoznod a használatán.

Minimális befektetés ez az egészségedért.

TOVÁBBI CIKKEK A TÉMÁBAN

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

- Advertisment - spot_img
- Advertisment -spot_img

Izgalmas témák

Közkedvelt Cikkek

Legújabb hozzászólások