szerda, október 11, 2023
KezdőlapProcesszorÚj szabály a laptophardware.hu szervizében

Új szabály a laptophardware.hu szervizében

Tönkrement chip? Elhalálozott alaplap? Ne ess kétségbe, és főleg ne kezdj kétségbeesett javítási kísérletekbe, mert ezek végleg helyrehozhatatlanná tehetik a hibás alaplapot!

A modern számítógépekben található chipek (video chip, északi-híd, déli híd) a rendkívül precíz tervezésnek és szerelésnek köszönhetik képességeiket, ezek az alkatrészek összetett vezérlési feladatokat látnak el. Ebből viszont az következik, hogy a legkisebb meghibásodás is a gép használhatatlanná válását okozhatja. Laptopoknál különösen gyakori a chip hiba, hiszen a szállítás, rázkódás, melegedés-lehűlés, évek óta tartó használat miatt nagyobb fizikai igénybevételnek vannak kitéve az érzékeny alkatrészek, mint mondjuk egy asztali gép esetében megszokhattuk.

Mit lehet tenni chip hiba esetén?

Hozzánk is gyakran hoznak be gépet chip (BGA forrasztású IC) javításra, cserére. Természetesen a legtöbb esetben gond nélkül tudjuk javítani a gépet – ha más még nem próbálkozott korábban szakszerűtlen eszközökkel vagy szakértelem hiányában ugyanezzel. Ha előzőleg szakszerűen és sikeresen volt cserélve a BGA chip, csak idővel újra tönkrement és lejárt róla a garancia, akkor is nagy valószínűség szerint javítható az alaplap.

Az utóbbi időben egyre többször kerül hozzánk chip javításra olyan gép, amit előzőleg amatőr módon próbáltak javítani, buherálni. Ilyenkor sajnos az esetek többségében már nem javítható az alkatrész, mert az alaplap végső károsodást szenvedett. Ilyen esetekben az alaplap csere jelentheti a megoldást, ami nem mindig vagy csak irreális áron beszerezhető a gyártóktól.

Laptop café - Processzor
BGA Chip

Mi elégedett ügyfeleket szeretünk látni, akik azt kapják tőlünk, amit elvárnak: működő laptopot. Ráadásul rengeteg idő megy el arra, hogy ezeket a gépeket próbáljuk a korábbi belenyúlások ellenére is használható állapotba hozni, mi pedig nem szívesen csúszunk a vállalt (és a lehető legrövidebb) határidőkkel.

Nekünk fontos, hogy a hozzánk fordulók mindig elégedetten távozzanak tőlünk, ezért új szabályozást vezetünk be a laptophardware.hu szervizeiben:

Ha a jövőben olyan gépet hozol be, amit az előbbi okok miatt nem tudunk chipelni, nem vállaljuk a munkát! Nem szeretnénk húzni sem a Te sem pedig a mi időnket. Helyette érintetlen állapotban visszaadjuk a gépedet, egy 5000 Ft értékű használt laptop vásárlási utalvány kíséretében.

Az, hogy tudjuk-e vállalni a szervizelést, hamar kiderül: szakképzet technikus kollégáink avatott szemeik és digitális mikroszkóp segítségével, nagyjából 20 perc alatt meg tudjuk állapítani, hogy korábban próbálták-e már javítani a hibás chipet.

Köszönjük megértésedet, és természetesen továbbra is szeretettel várunk szervizünkben, akár hibás chipről, akár éves karbantartásról, akár bármilyen más laptoppal kapcsolatos gondodról, kérdésedről van szó!

TOVÁBBI CIKKEK A TÉMÁBAN

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

- Advertisment - spot_img
- Advertisment -spot_img

Izgalmas témák

Közkedvelt Cikkek

Legújabb hozzászólások