csütörtök, október 12, 2023
Kezdőlapdigitális eszközVezeték nélküli akkumulátor töltés

Vezeték nélküli akkumulátor töltés

Wi-Charge technológia segítségével töltődik a laptop

Az elektronikus kütyük elterjedése óta az egyik leggyakrabban végzett, napi tevékenység az akkumulátor töltése. Akkumulátor van a laptopban, az okostelefonban, a tabletben, az okosórában és még sok más elektromos kütyüben. Ezeket az eszközöket gyakran kell tölteni, ilyenkor a hardver eszközök helyhez kötöttek, tehát éppen alapvető funkciójukat, a mobilitást veszítik el. Az egyszerű és mobil töltés megoldása a hordozható akkumulátortöltő, a power-bank, de nyilvánvalóan kényelmesebb lenne, ha a laptop akkumulátorának töltése bármilyen helyzetben megoldható lenne.

Wi-Charge akkumulátor töltés

A Wi-Charge technológia segítségével a számunkra aktuálisan adott egész tartózkodási helyiségünket (lakószobát, irodát) egyetlen nagy töltővé varázsolhatjuk. A vezeték nélküli töltő körzetében a laptop és okostelefon tetszőleges helyen elhelyezhető és használható. A jelenleg elérhető vezeték nélküli töltők hátránya, hogy csak a töltő közvetlen közelében képesek tölteni az elektromos kütyü akkumulátorát. A Wi-Charge eszköz a helyiség mennyezetére szerelve a hatósugarába kerülő valamennyi eszköz töltésére képes.

A Wi-Charge várhatóan egy 25 négyzetméteres iroda bármely pontjáról elérhető lesz, az eszközök különböző akkumulátor teljesítményei miatt a gyártó többféle töltőtípust készített: Light, Kiik és Rayo.

Laptop café - digitális eszköz
Wi-Charge töltés

Az akkumulátor töltők jelenleg béta tesztelés alatt állnak, várhatóan a közeljövőben piacra kerülhetnek. A tesztelést és sorozatgyártást megnehezíti, hogy a készülék nem felel meg az elektromágneses sugárzásra vonatkozó szabványoknak, hiszen éppen ezen szabályok áthágásával járó hullámkibocsájtás elvén működik. Több szakértő az akkumulátor töltő egészségtelenségére hívta fel a figyelmet, így kétséges, hogy a technológia ebben a formában bevezetésre kerülhet.

A Wi-Charge készítői bíznak a közeli piacra kerülésben, mivel a töltő a biztonságosnak mondható infravörös tartományban sugároz. Ezzel a megoldással a töltő 3-4 Watt energiát képes átadni egyetlen eszköznek, amennyiben 10 méteres sugáron belül helyezzük el, ez persze lényegesen lassabb akkumulátor töltést eredményez, mint amire a kábeles töltők képesek. A töltő alacsony teljesítménye ellenére a használata mellett szól az, hogy a helyiségbe való belépéstől kezdve egészen távozásig töltheti a készüléket, beavatkozás nélkül.

Laptop café - digitális eszköz
Wi-Charge töltő

A Wi-Cgarge várhatóan 2018 első félévében kerülhet piacra.

Addig is a felhasználók kénytelenek a hagyományos eszközökkel beérni, ezek viszont nagy választékban megrendelhetők webáruházunkban:

TOVÁBBI CIKKEK A TÉMÁBAN

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

- Advertisment - spot_img
- Advertisment -spot_img

Izgalmas témák

Közkedvelt Cikkek

Legújabb hozzászólások