Csomag: +36 30 448 2898
0 Kosár
Megbízható, gyors laptop alkatrész webáruház és szaküzletek kiemelkedő garanciákkal

H240 Celsius Fujitsu Laptop töltő

Laptop, notebook töltő adapter kábel

Laptop töltő
 

Mi a laptop töltő feladata?

A laptoptöltő látja el elektromos árammal a hordozható számítógépet, a váltóáramot egyenárammá alakítja át (AC/DC átalakítás), hogy a laptop hardvere működőképes legyen és tölthesse az akkumulátort. A laptop használhatóságát az akkumulátor teljesítménye mellett a laptoptöltő töltési sebessége is befolyásolja.

A csatlakoztatott laptoptöltő háromféle módon működhet:

1. Tölti a laptop akkumulátorát és működteti a laptopot.

2. Működteti a laptopot, de nem tölti az akkumulátort (Teljesen feltöltött vagy eltávolított laptop akkumulátor esetén).

3. Csak a laptop akkumulátorát tölti (A gép ki van kapcsolva).
 

Elromlott a laptop töltőm

Ha elromlik a laptop töltője, behozhatod a laptophardware egyik szaküzletébe, hogy a szakembereink megvizsgálják azt. Bizonyos esetekben elegendő a laptop töltő hálózati (230V-os) kábelének cseréje, és az eszköz újra használatra kész. Ha a kábel csere nem jelent megoldást, akkor nálunk bármilyen laptop típushoz vásárolhatsz töltőt. A megfelelő minőségű, megbízható laptop töltő kiválasztása és megvásárlása nagyon fontos. A rossz minőségű, nem megfelelő típusú berendezés tönkreteheti a gépedet, elégetheti az alaplapot. A laptophardware webshopjában és boltjaiban is vásárolhatsz megfelelő notebook töltőt.

Az univerzális laptop töltőkről pár szó

Röviden és tömören megfogalmazva nem javasoljuk a használatukat. Az univerzális laptop töltők egyrészt igényelnek egyfajta műszaki alaptudást, be kell őket állítani használat előtt és ki kell választani a megfelelő feszültséget és töltőfejet. Nagyon kell ügyelni a megfelelő polaritásra is, amit műszaki ismeretek hiányában nem tudunk megtenni.  Másrészt nem teljesen megbízhatóak, nincsenek beállítva gyárilag, hogy stabilan működjenek. Harmadrészt könnyen meg is hibásodnak és akár a laptopot is károsíthatják. Laptop alkatrész szaküzletekben nem is forgalmaznak ilyen töltőket nem hiába. Óva intenék mindenkit, hogy műszaki vagy hiper áruházban univerzális adaptert vásároljon.

A laptop töltő részei

A laptoptöltő központi része az áram átalakítását végző adapter. A töltés és áramellátás tulajdonképpeni munkáját ez végzi, és a következő paraméterek jellemzők rá:

  • Felvett hálózati feszültség – 220-230 V 50Hz
  • Kimenő feszültség – V (Volt) - a legtöbb laptop esetében ennek értéke 19-20 V
  • Kimenő áramerősség – A (Amper) – leggyakrabban 3,42 A vagy 4,74 A
  • A töltő teljesítménye – W (Watt) – ennek értéke az áramerősség és a feszültség szorzata.
     

laptop-töltő-részei

A laptoptöltő fontos része az adaptert és a laptopot összekötő kábel, melyen a laptop töltő csatlakozója található. A laptoptöltő csatlakozója nagyon sokféle lehet, ennek több oka is van. A laptop gyártók előszeretettel használnak különböző csatlakozókat. A különböző feszültséget leadó adaptereknek más-más a csatlakozója is, bár vannak a márkák között átfedések. Ezért nem fordulhat elő, hogy nagyobb feszültséget kapcsolunk rá a laptopra a szükségesnél.

A csatlakozótípusok változatosságának másik oka a gyártók marketing megfontolásaira vezethető vissza. A régebbi laptophoz vásárolt töltő használata helyett az új laptophoz új töltőt legyen kénytelen vásárolni a tulajdonos, a cégek így növelik a bevételeiket.

A laptoptöltő polaritásának mindenképpen a laptop csatlakozójának megfelelőnek kell lennie. Általában a töltőcsatlakozó külső részén található a mínusz és a belső tűkön a plusz. Modernebb töltőknél van belül középen egy kommunikációs tüske is (center-pin). Ha helyettesítő (utángyártott) vagy nem a típusnak megfelelő töltőt szeretnél használni a laptophoz, mindenképpen konzultálj az üzletben egy szakemberrel, hogy a te gépedhez használható-e az adott eszköz.

A notebook töltő cserélhető alkatrésze a hálózati kábel, mely segítségével az adapter a hálózati feszültségre csatlakozik. A legtöbb laptop töltőhöz hasonló kábel csatlakozhat. A legújabb modelleknél a hálózati áram csatlakozóvillája az adapter házában található, így csak egyetlen kábel épségére kell ügyelni használat közben.

Hogyan válasszak laptop töltőt?

A laptop töltő kiválasztásakor mindenek előtt a modellt és a típust kell figyelembe venni. Ha ezek egyeznek, akkor nem lehet gond a használat közben. Ha bármilyen kétséged merülne fel, bátran kérd az üzletben szakember segítségét.

A régebbi notebook típusokhoz választott töltők esetében a töltő csatlakozóját és az adapter paramétereit kell megvizsgálni. Érdemes megjegyezni, hogy míg a töltő feszültsége minden esetben a gyárival megegyező kell, hogy legyen, addig a töltő áramerőssége az lehet nagyobb, de kisebb sosem lehet.

 

Milyen notebook töltőt vásárolhatsz a Laptophardware-nél?

A Laptophardware online boltjában vagy a 2 budapesti laptop alkatrész szaküzletében is a legtöbb népszerű laptophoz megtalálod a megfelelő töltő típust.
A laptophoz vásárolhatsz eredeti gyári, utángyártott töltőt és használt töltőt is. Az eredeti, gyári töltő megbízható, és megfelelő a laptopodhoz, de az ára valamivel magasabb. A helyettesítő, utángyártott notebook töltők ára valamivel alacsonyabb, de megbízhatóság tekintetében nem maradnak el az eredeti töltőtől, ezért is ad a Laptophardware 2 év garanciát ezekre az alkatrészekre. Mint már fentebb is említettük, hogy az univerzális töltő használatát nem ajánljuk, mert azok nem elég megbízhatóak és könnyen tönkre tehetik a laptopodat. Tudod, ami mindenhez jó az valójában semmihez sem jó.

Gyári laptop töltő

Szerezd be a töltőt megbízható eladótól

A laptop töltő vásárlását érdemes az online webshopban lebonyolítani. Laptop töltő, AC adapter  - bármilyen notebookhoz a megfelelő modell - megbízható eladótól.
Gyári és gyárival megegyező minőségű helyettesítő töltők azonnal, raktárról, 2 év garanciával! A te gépedhez megfelelő típus kiválasztása: szakmai tanács üzleteinkben teljesen ingyenesen - szakembereink telefonon is állnak rendelkezésedre.

Olvass tovább
Rendezés
Állapot
Készlet

Az notebookodnak elengedhetetlen alkatrésze egy jól működő laptop töltő vagy laptop adapter, amit webáruházunkból könnyen és gyorsan tudsz rendelni.

Kérlek, add meg a regisztráció alkalmával használt e-mail címedet, melyre hamarosan kapsz egy levelet. A levél egy olyan speciális URL-t tartalmaz, amelynek segítégével új jelszót állíthatsz be fiókodhoz.