Csomag: +36 30 448 2898
0 Kosár
Megbízható, gyors laptop alkatrész webáruház és szaküzletek kiemelkedő garanciákkal

Ne hagyd ki a lehetőséget! Nézd meg olcsó, de megbízható német prémium felújított laptopjainkat! Kínálatunkban csakis kiváló állapotú, teljes körűen tesztelt és megbízható gépek találhatóak, amelyek mind 2 év garanciával rendelkeznek. A kiváló ár-érték arány miatt mindenki talál magának megfelelőt. Válogass számos márkájú és típusú laptop közül, és találd meg azt, ami a legjobban illik az igényeidhez!

Rendezés
Állapot
Készlet

Miért és hogyan érdemes használt laptopot venni?

Ugrás a termékekhez

A megbízható helyről vásárolt használt notebooknak megvannak a vitathatatlan előnyei:

A technika fejlődése megállíthatatlan, minden évben jelennek meg új kütyük és eszközök. A nem oly rég még divatos laptop, asztali számítógép gyorsan elavulhat, újabb perifériák kezelésére alkalmatlan lehet. Sok felhasználó kényszerül új laptop vásárlására, ha a régi már nem alkalmas az általa megjelölt feladat elvégzésére. Egy profi gamer 1-2 éven belül lecseréli szuper laptopját, hiszen a legújabb játékok már nem futnak rajta. Sokan végeznek olyan speciális tevékenységet, melyhez a 2-3 éves laptop már nem felel meg, de az ilyen notebook a legtöbb átlagos használó számára tökéletesen elegendő a napi munkavégzéshez, szórakozáshoz. A legújabb gép megvásárlásakor az üzletben leadott régi gép árának a beszámítása is jó választás lehet azoknak, akik nem a legújabb modelleket keresik.Laptop asztali gépként való használata

Iroda berendezése használt, felújított laptopokkal

A modern irodák berendezéséhez hozzátartozik a munkaeszközként használt  notebook. Függetlenül attól, hogy hány munkatársat szeretnénk foglalkoztatni, a kezdő vállalkozások számára nagy anyagi befektetést igényel, ha minden íróasztalra új noteszgépet vagy tabletet szánunk.

hiszen a legtöbb irodai feladat ellátása tökéletesen megfelelnek a régebbi géptípusok is. Az elektronikus levelezés, szövegszerkesztés, táblázatkezelés és internethozzáférés is megoldható a felújított notebook segítségével.

Az irodai alkalmazottak felszerelése használt mobil számítógépekkel azért is előnyös, mert így könnyen átalakítható az iroda berendezése az időközben felmerülő igényeknek megfelelően, emellett a dolgozók mobilak és otthon is képesek a munkavégzésre.

Ugrás a termékekhez

Használt laptop vásárlása a gyakorlatban

Hogyan válasszak használt notebookot?

használ és új laptop vásárlására is hasonló szabályok és ajánlások vonatkoznak. Az egyik első szempont a márka kérdése. Sokan indulnak úgy kütyüt keresgélni, hogy egy konkrét márkát keresnekAsus, Dell, HP, Acer, Samsung, Lenovo, Apple, MSI, Microsoft. Azok a felhasználók, akik elsősorban logó alapján vásárolnak, egyrészt márkahűségből teszik ezt, másrészt megbíznak az adott gyártó termékeiben.

Az Asus márka népszerűsége már hosszú évek óta töretlen, nem véletlenül. A gyártó szem előtt tartja az ellenőrzött minőséget, típusainak megjelenése is esztétikus. Hosszú évek elteltével is megbízható gépeket készítenek, melyeket használtan is könnyű értékesíteni. Takarékosabb választás a Lenovo cég által készített gépeket választani, mely minőség és dizájn tekintetében megpróbálja utolérni versenytársait. A szintén népszerű HP által gyártott notebookok között találunk egyszerű és olcsó gépeket, de nagyteljesítményű megfizethető modelleket is.

Nem szabad megfeledkezni az Apple termékeiről sem. A Macbook és társai stílusos, egyedi eszközök, melyek használatát a saját operációs rendszer alkalmazása behatárolja.

A választás legfontosabb szempontja a cél, melyre használni szeretnénk az új szerzeményt. Végig kell gondolni, hogy a teljesítmény vagy a mobilitás-e az elsődleges szempont, legyen a notebook kicsi és könnyen hordozható, esetleg extra üzemidőre képes akkumulátorral rendelkezzen, vagy kifejezetten a nagy teljesítményre van igény. Filmnézésre, multimédiás tartalmak megjelenítéséhez előny a nagy kijelző, prezentációknál, konferenciákon a megjelenés, kinézet, dizájn sem másodlagos.

Amikor használt gép vásárlása mellett dönt a kliens, érdemes helyben is megnézni a gépet, annak teljesítményéről és paramétereiről az értékesítő szakember szívesen nyújt tájékoztatást.

Akinek konkrét elképzelése van, az a laptophardware webshopjából is vásárolhat használt notebookot.

A legfontosabb érv a garancia

Az interneten található megannyi webshopban és közösségi oldalon találunk használt laptopot kínáló hirdetést. Ezek egyik hátránya, hogy nem tudhatjuk, hogy mit kapunk a pénzünkért, mennyi ideig működik majd a hardver. A szaküzletben vásárolt gépre akár 2 éves körű garanciát vállalnak, ezért nem kell félned az esetleges meghibásodásoktól. Eladás előtt szakemberek ellenőrzik és tisztítják ki a használt hardvereket, ezért majdnem minden eszköz újszerű állapotban van.Használt laptopok

Tanácsok használt notebook vásárlásához

Egyértelmű, hogy csak szaküzletben éri meg használt noteszgépet vásárolni, hiszen itt biztos, hogy működő készüléket kapunk, melyre garanciát is vállal az eladó. Mit tegyünk akkor, ha mégis kéz alatt szeretnénk beszerezni egy rendkívül jó vételnek tűnő modellt?

Elsősorban gondoljunk arra, hogy a használt kütyüt eladó tulajdonos is keresni akar az üzleten, és nem ajándékozni szeretne, ezért ne higgy a csodában. Ha túl olcsón kínálnak valamit, azzal biztos, hogy probléma lesz. Csak úgy vásárolj használt számítástechnikai készüléket, ha az eladó jelenlétében kipróbálhatod azt. Ha nem töltődik be az operációs rendszer, ne vedd meg a gépet. Ne higgy abban, hogy csak meg kell egy kicsit tisztítani, újra kell telepíteni, rá kell fújni stb. Ha kéz alatt veszel használt notebookot, az üzlet megkötése előtt hozd el a laptophardware üzletébe egy diagnosztikára, tisztításra, így biztos lehetsz benne, hogy nem veszel zsákbamacskát.

Ugrás a termékekhez

Használt laptop vásárlása napjainkban

Egyre népszerűbb megoldás eszközparkunk frissítésére a használt laptop vásárlása. Ez a fogyasztói magatartás azonban nem csak laptopoknál érhető tetten, hanem más műszaki cikkek esetén is, sőt nem kell feltétlenül kizárólag a műszaki cikkekre gondolnunk. Régóta pörög a használtruha piac is. Elég csak a használtruha boltokra gondolunk, illetve a Facebook Marketplace-re, de már külön applikáció is van, ahol a már nem használt ruhadarabjainkat tudjuk eladni.

használt laptop

Hogy miért is futott így fel a használt termékek iránti kereslet, az több okra vezethető vissza. Mi most az elektronikai cikkekre fogunk kitérni, azon belül is a használt laptop piacára és alakulására.

Gazdasági okok, a használt laptop értékesítés emelkedésére

Először talán érdemes egy olyan tényezőre gondolnunk, ami miatt több más gyártást és kereskedelmet formáló folyamat is átalakulóban van. Ez pedig maga a nyersanyag. Földünk nyersanyagkészlete véges, területi eloszlása változó. Az ázsiai régió, azon belül is Kína jelentős ritkaföldfém tartalékokkal rendelkezik. Amelyik ország ilyen ásványkincsekkel rendelkezik, az megteheti, hogy azok exportját erősen szabályozza.

Teheti mindezt azért is, mert nem csak nyersanyag kitermelésben erős, hanem azért is, mert Kína is ott van a Top 3 gazdasági nagyhatalom közt. (Szemben például egy afrikai országgal, ahol jelentős a gyémántkitermelés, de a kitermelt drágaköveket más országokban kerülnek felhasználásra.) Tehát nagyon erős az ipara is, ami fel tudja szívni ezen nyersanyagokat. Azonban a bonyolult technológiai láncok miatt Kína is érdekelt abban, hogy ezen erőforrásokat másoknak is értékesítse.

Ennek a technológiai és erőforrásbeli körfolyamnak pedig nem érdemes megakadnia, mert az nagyon gyorsan kihat az ebben résztvevőkre.

Covid és hatásai a használt laptop értékesítésre

Szerencsére történelmünk során nem sok esetben találkozhattunk jelentős járványokkal (talán mindannyiunknak csak a spanyolnátha ugrik be elsőre), azonban amikor már azt hittük vagyunk olyan fejlettségi szinten (orvostudományi, társadalmi felelősségtudat, nemzetközi protokollok stb)., hogy ilyesmi ne következzen be, akkor mutatta meg magát az, hogy illúziókat kergettünk. A covid félelmetes gyorsasággal söpört végig a világon, látszólag megállíthatatlan módon.

Ez a globális megbetegedés rengeteg nem várt eseményt idézett elő. Gyárak és gyártósorok álltak le, kereskedelmi útvonalak szűntek meg ideiglenesen, készlethiányok alakultak ki. Az egész elektronikai értékesítési lánc (nyersanyagkitermelés – feldolgozás – gyártás – csomagolás – logisztika – értékesítés) bedőlt.

Nem csak a gazdaság találta magát új helyzetben, hanem maguk az emberek is. Az országonként eltérő és hosszúságú karantén időszakokra az iparnak és szolgáltatóknak is reagálniuk kellett. Az eddig is ismert home office munkavégzés az ismert titulusból az általánosba váltott át.

A tanítás formája is átalakul, megtapasztalhattuk a távoktatás minden aspektusát. És itt jött be egy másik tényező: az eszközhiány. Ugyanis mindenki, aki otthonról dolgozott és tanul eszközzel kellett rendelkeznie. Majdnem minden egyes háztartásbelit külön eszközzel kellett felvértezni. Mivel mobilis megoldás jöhetett szóba leginkább, így a használt laptop kereslet jelentősen megugrott. Nem csak azért, mert az új laptopok piacán is készlethiány alakult ki, de a járvány miatt sokan bércsökkentett alkalmazottként folytatták munkájukat (ez még a jobbik eset volt), de sajnos sokan az állásukat is elvesztették. Mivel senki se tudta meddig fog ez a járvány tartani, így rengetegen árérzékenyek lettek és elkezdtek a használt laptop megoldások irányába keresgélni.

Ugrás a termékekhez

Chiphiány hatása a használt laptop szektorra

Már megemlítettük a nyersanyag, illetve a covid okozta hatásokat, azonban van egy másik tényező is, ami a kettő hatása okán ütötte fel a fejét. Ez nem más, mint a chiphiány.

A covid hatására jelentősen visszaesett a nyersanyagkitermelés, illetve a gyártás is. A bizonytalan termelésújraindítások felemésztették a lokális készleteket, újak pedig nem érkeztek. Emiatt mindenki a nehezebben beszerezhető chipek után kezdett kutatni. És sajnos nem mindenkinek jutott, ha jutott is, nem elegendő.

Ez a nyugati világot ráébresztette ezirányú kiszolgáltatottságára is. Sajnálatos tendencia, hogy Európa függetlenül attól, hogy érzékeli a problémát, nagyon lassan reagál az ilyen helyzetekre, noha tervezetként az szerepel, hogy kevesebb, mint 10 év alatt, szeretné megszerezni az ellenőrzést a világ chippiacainak 20%-a felett. 

Ezzel szemben USA nem tétlenkedik és egy 52 milliárd dolláros törvénytervezeten dolgozik, Chips Act néven, mely az egyik legnagyobb ipari ösztönző program lehet.

Hihetetlen anyagi ráfordítás ez, azonban eltörpül a Kína által közvetlenül, vagy közvetve az iparba szánt 250 milliárd dolláros ráfordítási tervezetétől.

Miért fontos ez a használt laptopok és úgy összességében az elektronikai eszközök összességét nézve? Azért, mert Tajvan, Dél-Korea és Kína a vállalatai a globális chippiac 87%-át ellenőrzik.

A következő gazdasági/politikai kitekintésünk utolsó részére való kanyarodásunkhoz fontos tényezőt kell még megemlítenünk. Mely nem más, mint a tajvani TSMC vállalat, amit a világ legnagyobb félvezetőgyártásával rendelkezik, a globális kínálat 54%-át képviseli.

Hosszú távú hatások a használt laptop színterén is

A fenti kitérő azért is fontos, mert így láthatjuk mennyire összetett folyamatok vezettek ahhoz, hogy a használt laptop értékesítés ennyire felfutóban van. Természetesen nem csak a használt laptopokra van kihatással ez, hanem az újakra is, illetve a fogyasztói szokásokra is.

Első körben tekintsük meg a használt és új laptopokra gyakorolt hatásait.

Laptopokat leginkább a 13, 14, 15, 16 és 17 colos kijelzőméretben találhatunk. Azonban a megváltozott gazdasági és fogyasztói igények miatt, a használt laptopok és az új laptopok kínálata is átalakulóban van.

Mivel nagyon sokan kényszerültek otthoni munkavégzésre a nagyon kicsi (13 col környéki) laptopok szinte eltűntek a kínálatból. Ugyan ez igaz a 17 colos mezőnyre is, számuk jelentősen megcsappant.

Ez utóbbira leginkább az árérzékenység ad választ, míg előbbire a hosszú távú használhatóság kérdése. Láthatjuk tehát, hogy a kereslet igényeire meglehetősen gyorsan válaszolt a kínálati oldal is.

Mit érdemes tudni a használt laptopokról?

A Laptophardware.hu által értékesített használ laptopok együttesen az alábbiakban egyeznek meg:

Nyilvánvaló jellemző, ami a legtöbb fogyasztó végleges döntését befolyásolja, az az ár. A nálunk lévő használt laptopok felújítottak, így márkás laptopokhoz (Dell, Lenove, Acer, HP, Asus, Apple) jut a fogyasztó, megfizethető áron.

Hardware: Minden használt laptop egy diagnosztikán megy keresztül, így biztosan egy olyan eszköz fog a fogyasztóhoz kerülni, mi nem rendelkezik működésbeli problémával, tehát le van tesztelve.

Software: Laptopjainkat minden esetben előre telepített jogtiszta Windows-sal tudjátok megvásárolni. Így azonnal hadrendbe is foghatjátok az eszközt, nem kell attól tartani, hogy otthon még nektek kell külön az operációs rendszert feltenni a gépre. Egy azonnal üzemképes gépet kaptok így.

Teljesítmény: Ezek a gépek felújított és fejlesztett laptopok, pontosan azért, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kapjátok. Ez azt foglalja magában, hogy 8 GB RAM alatti használt laptop nem kerül értékesítésre, illetve mindegyik gyors háttértárral, azaz SSD-vel van ellátva.

Állapot: noha használt laptopokról beszélünk, ennek ellenére a laptopok többsége külső megjelenésében is kifogástalan.

Nem csak az egyéni vásárlóknak, hanem üzleti megoldásokhoz is kiváló választás lehet egy, vagy több használt laptop. Nem csak az egyéni vásárlók, de a cégek is jobban árérzékenyek lettek. A pandémia, illetve most a megnövekedett rezsiárak kapcsán is rengeteg cég és vállalkozás szűnteti meg tevékenységét, de szerencsére sokat alapítanak is.

Egy új vállalkozás számára, minden olyan alkalmazott számára biztosítani egy eszközt, amivel dolgozni tud, igencsak megterhelő lehet, amennyiben új laptopokban gondolkoznak. Általánosságban elmondható, hogy az irodai munkák jelentős spektrumát képesek lefedni az általunk forgalmazott használt laptopok. Amennyiben mégis egyedibb elképzelést szeretnének megvalósítani, abban az esetben is segítségükre tudunk lenni.

Abban biztosak lehettek, hogy egy stabilan működő laptoppal fogtok rendelkezni és emellett anyagilag is kevésbé megterhelő beruházásként tekinthettek egy használt laptop vásárlásra.

Mindezek mellett és persze nem utolsó sorban, a használt laptopok nem csak a fent említett jellemzőkkel bírnak, hanem 1, illetve 2 év garanciával is rendelkeznek. Hiszünk az általunk eladott gépek megbízhatóságában, mely felől Ti is biztosak lehettek, ezért is rendelkeznek eszközeink egy, illetve két év garanciával.

Ugrás a termékekhez

Hogyan válasszuk ki a megfelelő használt laptopunkat?

Sokan meggyőződésük és márkahűségük kapcsán hoznak döntést.

Ez két részre oszthatjuk első körben: választhatunk Windows-os, illetve MacOS operációs rendszerrel ellátott laptopot. Mindkét platformnak megvannak az előnyei is hátrányai.

Windows esetén arról beszélgetünk, hogy azon általánosságban több program fut. Persze a fontosabbak megtalálhatóak az Apple megoldásain is. Így például az Office-t is felrakhatjuk Mac-re, vagy az Adobe alkalmazásait.

A Mac gépek esetén a zártság miatti előnyt, a hihetetlen teljesítményt érdemes kiemelni. A Mac gépek leginkább képszerkesztésre, videóvágásra és tartalomgyártásra teremtek. Teljesítménye ilyenkor érződik igazán. Ehhez társul a saját videóvágós programjuk is (Final Cut Pro), ez a kombináció pedig jelenleg verhetetlen. Ez a teljesítmény és szolgáltatás persze ennek megfelelően van beárazva. Tehát az Apple gépek egy jóval magasabb árkategóriába tartoznak. Mac-ekre kevesebb Windows-on futó program képes futni.

A Windows-os mezőnyben sokkal nagyobb a termékkínálat, így minden árkategóriát sikerül laptopokkal lefedniük a szerényebb tudásútól, az abszolút professzionálisig.

Felhasználási területek:

Amikor használt laptop vásárlást tervezünk, mint minden elektronikai eszköz esetén, jó, ha aszerint választunk gépet, hogy mire is szeretnénk használni. Felesleges egy gamer laptopot vásárolni, amennyiben csak szöveget fogunk szerkeszteni, Excel táblákban számolni, prezentációt összeállítani, esetleg a munka után egy filmet megnézni, vagy Youtube-on médiatartalmat fogyasztani.

Mivel említettük már, hogy a megváltozott igények miatt, a 13 és 17 colos laptopok már viszonylag ritkábbak (természetesen találunk ilyeneket), így talán célszerűbb a 14-15-16 colos kategóriára szűkítenünk a lehetséges gépek halmazát. Egy telítettebb kategóriából könnyebben tudunk majd számunkra megfelelőt találni.

Ha és amennyiben sokszor, de rövid ideig használjuk majd a használt laptopot, illetve folyamatosan vinnünk is kell, célszerűbb lehet egy 14 colos méretben kutakodnunk. Egyrészt a fizikai méretei miatt is kevesebb súllyal rendelkeznek, ezáltal könnyebben is lehet majd mobilizálni.

Amennyiben egy olyan használat fog megvalósulni, amikor a gép viszonylag ritkán lesz mozgatva és fix helyen lesz, abban az esetben célszerűbb lehet a nagyobb megoldásokat szemügyre venni.

Ha van rá lehetőségünk sokkal jobb összehasonlítási alapot kapunk, amennyiben személyesen is össze tudjuk vetni a két méretet. Egyrészt úgy biztosabb döntést hozhatunk, hiszen a fizikai valójában látjuk az eszközöket és azáltal döntést hozni.

Fontos még megjegyezni, hogy figyeljük arra is, hogy milyen kijelző felbontással rendelkezik a kiszemelt használt laptop. Egy irodai munkára elég lehet egy HD kijelző is (1366 x 768 pixel). Amennyiben komolyabb grafikus munkára szeretnénk az eszközt használni, érdemes inkább a FullHD (1920 x 1080 pixel) felbontást keresni. Anyagi lehetőségeinket figyelembe véve, illetve a megkövetelt munka kapcsán nagyobb felbontást is találhatunk. Laptopok esetében a 4K felbontás a maximum jelenleg.

Ennél nagyobbra valószínűleg nem is nagyon lesz szüksége, a már felsorol kijelző méretek mellé. Bár nagyobb munkafelülettel rendelkeznénk, a viszonyleg kis kijelzőn megjelenített egyre több pixel a felhasználói élmény rovására mehet. A Windows ikonok egyre kisebbek lesznek, a szövegek pedig olvashatatlanok.

Ezeket természetesen van lehetőségünk megváltoztatni, de ilyenkor már egy elég torz grafikai élményben lehet részünk. Egyes programokon belül pedig nincs ilyen skálázási lehetőségünk, tehát maradnak a kis ikonok és betűk.

Ugrás a termékekhez

Használt laptop – milyen panellel?

Ez is felhasználási preferenciáink meghatározásával kereshető meg legjobban. Egy irodai felhasználásra elég egy TN panel.

A TN panelről azt érdemes tudni, hogy a legrégebbi és legolcsóbb megoldás. Ez persze nem jelenti azt, hogy rossz lenne, hanem csak azt mutatja, hogy egy kiforrott technológiáról beszélünk. A TN panel válaszideje nagyon alacsony is lehet, illetve képfrissítése pedig nagyon nagy. Emiatt alkalmas gyors mozgású feladatok elvégzésére is, illetve játékra.

Amit hátrányként tudunk elmondani, az a kevésbe jó színmélység megjelenítő képesség, illetve a betekintési szög. Mivel nem tud annyi színárnyalatot megjeleníteni, ebből kifolyólag nem ajánlott egy ilyen kijelzős használt laptopot grafikai munkára megvásárolni.

Továbbá a betekintési szög is a legrosszabb a különféle paneleket megnézve. Amennyiben csak mi fogjuk a kijelzőt nézni, abban az esetben ez különösebb problémát nem jelent, de ha más is, abban az esetben ő már nem úgy fogja látni a színeket, mint mi, köszönhető a gyér betekintési szög miatt kialakult szín invertálódásnak.

használt laptop

Használt laptop grafikus munkára

Amennyiben használt laptopunkat komolyabb grafikus munkára szeretnénk használni, abban az esetben leginkább az IPS panel jöhet szóba.

Ezeknek a paneleknek sokkal jobb a színárnyalatok megjelenítési képességük. Továbbá a betekintési szögük is kimagasló. Más is ugyan azokat a színeket látja majd, mint mi, illetve egyszemélyes használat esetén se kell attól tartanunk, ha a fényviszonyok miatt állítanunk kell a kijelzőn, akkor már saját használat közben is a színek invertálódásával kell megküzdenünk.

Ilyen szokott az bekövetkezni, hogy sűrűn elkezdjük pozícionálgatni a kijelzőt, megtalálva azt a pontot, amikor még jól látjuk a színeket, de nem süt rá úgy a nap. Plusz, sokszor mi magunk is üléspozíciót váltunk, ezáltal lehet egy rosszabb testhelyzetet felvéve.

Az ilyen jellegű kellemetlenségeket elfelejthetjük egy IPS panel esetében.

Hátránya, hogy lassabb a válaszideje és a képfrissítési képessége, így játékra kevésbé alkalmas. Természetes van olyan IPS panel is, ami fejlettségét tekintve közelít a TN panel előnyei felé, de ezek ára általában sokkal magasabb is.

A laptopok kijelzői közt is megjelentek az OLED panelek is. Ezek is nagyon jó választást jelenthetnek grafikus munkához. Itt érhetjük el egyedül, hogy a fekete valóban fekete, mivel az adott pixelt egyszerűen kikapcsolja a panel. A másik két megoldásnál a háttérfény blokkolásával lehet elérni a fekete megjelenítését, ami a technológiából fakadóan sose lesz tökéletes. Hatalmas kontrasztaránnyal rendelkezik.

Ha az irodai használatot még szem előtt tartjuk egy pillanatra, érdemes megnézni, hogy megvásárolni kívánt használt laptopunk rendelkezik-e külön numerikus billentyűzettel. Sokak számára fontos lehet a könnyebb számbevitel. 14 colos méretnél azonban ritka, hogy a laptop rendelkezik vele, de nem elképzelhetetlen. (Pl. touchpad-so megoldás)

Használt laptop esetén figyelembe kell vennünk, hogy milyen teljesítményt várunk el a géptől. Ha a már említett 14 colos méretben nézelődünk, nem sokáig használjuk a gépet, viszont sokat utaztatjuk, jó megoldás lehet egy ultrabook. Ezek általában nagyon vékony és könnyű laptopok. Nagyon ritka, ha rendelkezik egy ilyen gép aktív hűtéssel, tehát csendes társunk lesz a mindennapunkban. Illetve egy ilyen gép lassabban koszolódik a belső komponenseit tekintve.

Pont a vékony kivitelezés miatt lehet, hogy csatlakozókból is kevéssel látták el. Ilyen esetben egy multifunkciós hub jó szolgálatot tehet. (USB, SD / microSD kártya olvasó slot, stb.)

 Teljesítmény:

Használt laptopnál a teljesítmény is fontos tényező lehet. Amennyiben komolyabb grafikus munkára is szánjuk az (tervezés, látványterv készítés, képszerkesztés, videóvágás) eszközt, abban az esetben egy erősebb gépre lesz szükségünk. Ha nem tudjuk biztosra milyen teljesítményű gépet kell vásárolnunk, kérjétek ki kollégáink segítségét, illetve a pontos kiválasztáshoz adjátok meg nekik a felhasználási területet és majd alkalmazni kívánt programok listáját is. Ennek tudatában tudják majd a legoptimálisabb laptopot megkeresni Nektek.

Memória:

Szerencsére nálunk már csak 8 GB RAM-mal ellátott (vagy attól több) használt laptop kapható, így irodai alkalmazások gondmentes használata garantálható ilyen gépekkel. Amennyiben mégis kevésnek érezzük, kereshetünk nagyobb memóriával szerelt gépet, illetve kérhetünk bővítést is.

A szükséges memóriaméret szintén csak rajtunk és majd használni kívánt programjainkon múlik. Elmondható, hogyha grafikai munkára, vagy játékra is szeretnénk használni a gépet, abban az esetben 16, illetve 32 GB RAM-mal érdemes tervezni.

Több RAM-mal több helye lesz a rendszernek betölteni a használni kívánt adatokat ezáltal biztosítva a gördülékeny felhasználói élményt.

Háttértár típusának fontossága egy használt laptopnál

Mivel mi magunk is tudjuk mennyire fontos, hogy az általunk használt munkaeszköz működése a lehető leggyorsabb legyen, ennek érdekében, nálunk csak olyan használt laptop kapható, amiben SSD háttértár található.

Ennek megannyi jó tulajdonságai közül talán a legfontosabb a sebesség. Egy régi HDD-vel összehasonlítva ég és föld különbséget tapasztalhatunk. Mivel minőségi, valóban használható és jó használt laptopokkal foglalkozunk, ezért is található SSD mindegyikben. Ma már nem elég a HDD által nyújtott sebesség egy rendszert működtető háttértárnak.

Ez nem csak a rendszer gyors betöltésére lesz jótékony hatással, de a file-ok megnyitására és a munkafolyamatok gyorsítására is.

Megvan továbbá az az előnye is, hogy nincs benne mozgó alkatrész, így nem kell tartanunk a mechanikai meghibásodásoktól. Ezáltal egy gyorsabb és hosszú távon is lényegesen magasabb háttértár sebességgel számolhatunk.

Egy SSD-nek a fogyasztása is kisebb, továbbá használata nem jár hanggal.

Használt laptop vásárlásával tehát mind a memória, mind pedig a háttértár sebessége is kiemelkedő lesz. Moduláris részek miatt pedig, bármikor dönthetünk úgy, hogy tovább bővítjük a gép kapacitását. Ezáltal is meghosszabbítva annak életciklusát.

Bővítéssel és fejlesztéssel kapcsolatos kérdéseiteket nyugodtan intézhetitek kollégáink felé, akik szakértelmükkel nem csak tanácsadásban tudnak Benneteket a legjobb megoldás felé terelni, de beszerelésben is szívesen állnak rendelkezésetekre.

Beszerelést illetőleg fontos megjegyezni, hogy háttértár berakásnál, alap esetben nem lesz operációs rendszer telepítve, annak külön költsége van.

Speciális megoldások

A gyártók igyekeznek minél több olyan funkciót kitalálni és ezáltal potenciális vevőket szerezni, amik csak bizonyos felhasználóknak lehetnek hasznosak, de ennek fényében azon fogyasztók így a speciális funkcióval ellátott megoldást választják.

Ilyen lehet például az érintőképernyős laptop (kínál ilyet a Lenovo, Dell, Asus, Microsoft is), de van olyan érintőképernyős, amit teljesen áthajtható és táblagépként is lehet használni. (pl. Dell, Lenovo, Asus).

Van olyan megoldás is amikor két kijelzővel van ellátva a laptop. Ez főleg multitasking és tartalomgyártásra lett kihegyezve.

 

Ugrás a termékekhez

Hosszú távú software-es támogatás

Amennyiben nem csak a gépünk teljesítményét vesszük figyelembe, hanem az operációs rendszerhez is minél tovább szeretnénk frissítéseket kapni, abban az esetben egy Windows 11-es oprendszert futtatni képes használt laptopot válasszunk. Ennek több feltétele is van, de kollégáink ebben is tudnak segíteni.

Azonban annak se kell aggódnia, akinek a laptopján Windows 10 teszi a dolgát. Ugyanis a Windows 10 Home, Windows 10 Enterprise, Windows 10 Pro, Windows 10 Education és iOT Enterprise verziók 2025. október 14-ig lesznek támogatottak az ígéretek szerint.

Tehát aggodalomra semmi ok, Windows 10-es használt laptop esetén is még több évig tartó operációs rendszer támogatással fogunk rendelkezni.

Láthatjátok tehát, hogy egyrészt nem is olyan egyszerű megtalálni a megfelelő használt laptopot, másrészt abszolút biztonsággal válaszhatjátok ki a megfelelőt, hisz diagnosztikán átesett, tesztelt, felújított és a mai igényeknek megfelelő komponensekkel vannak ellátva.

Az egy, illetve két év garancia pedig csak még inkább garantálja, hogy minőségi eszközzel lesztek gazdagabbak.

Sokkal inkább pénztárcabarát megoldás egy használt laptop vásárlása, mint egy teljesen új, nullkilométeresé.

Ahogy a cikk elején már említettük, a szórakoztató elektronikai piacot, azon belül a laptop szektor is jelentősen érintette a covid okozta válság, gazdasági visszaesés, orosz-ukrán háború miatt, illetve a Kínai nyomásgyakorlás kapcsán.

Azonban eddig elég sikeresen kivédte ez a termékkör a drasztikus áremelkedést. Ahogy a Laptophardware.hu operatív vezetőjével – Krajnyák Tamással – készült podcastben elmondta: 2022-ben még a felhalmozott készletek és azok kivezetése miatt, idén a mostani, jó áron lehet majd új és használt laptopot is venni. De az előjelekből az következtethető ki, hogy 2023-ra a laptopokat is utol fogja érni a napjainkban tapasztalt általános áremelkedés.

Ez az áremelkedés minimum 20%-ot jelent majd, azaz jelentős különbségek lesznek az idei és a 2023-as árak között. Amennyiben ennek az interjúnak az írásos kivonata érdekel Benneteket, sok más hasznos információt megtudva, úgy korábbi cikkünket itt tudjátok elolvasni.

Amennyiben a teljes podcastre vagytok kíváncsiak, abban az esetben pedig ide látogassatok el.

Nem csak költséghatékony, de jelenleg célszerű is még idén új, vagy használt laptopot beszerezni, hisz jövőre nagy valószínűséggel sokkal drágábban tudjuk majd ugyan azt az eszközt megvenni, mint idén. Mindemellett pedig környezetkímélő hozzáállást tanúsítotok, hisz már legyártott eszközt vesztek, nem pedig újat.

De nem csak emiatt, hanem a készletek kisöprése utáni újgenerációs gépek beszerzése miatt is fentebb fognak kúszni az árak.

A választás tehát nem lesz egyszerű, de üzleteinkben kollégáink szívesen állnak rendelkezésetekre, annak érdekében, hogy megtaláljátok a leginkább ideális használt laptopotokat.

Kérlek, add meg a regisztráció alkalmával használt e-mail címedet, melyre hamarosan kapsz egy levelet. A levél egy olyan speciális URL-t tartalmaz, amelynek segítégével új jelszót állíthatsz be fiókodhoz.