kedd, október 10, 2023
KezdőlapLaptop kiegészítőHangkártya laptophoz

Hangkártya laptophoz

Külső hangkártyát is csatlakoztathatsz a mobil számítógéphez

A laptophasználók többsége természetesnek veszi, hogy a laptop műanyag házában található hangkártya megbízható eszköz, melyet sem javítani, sem cserélni nem szükséges. Ha mégis meghibásodik, a laptop hangkártyája vagy hangszórója a laptophardware szervizben bármikor diagnosztizálják és szükség esetén javítják vagy lehetőség szerint cserélik a szakemberek.

Külső hangkártya

Bizonyos esetekben szükség lehet külső hangkártya használatára, ilyenkor a megfelelő eszközt az USB porton keresztül csatlakoztathatjuk. A jelenleg kapható külső hangkártyák egy USB flesh meghajtó méretéhez hasonlóak, és meglehetősen tiszta hangzást biztosítanak.

Hogyan csatlakoztassam a laptophoz a hangkártyát?

A külső hangkártya a laptop USB portjához csatlakoztatható, a rendszer azonnal felismeri és telepíti a szükséges meghajtó programokat. Minden külső hangkártya Plug & Play típusú.

Laptop café - Laptop kiegészítő
Hangkártya laptophoz 1

Jobb a külső hangkártya?

A Laptophoz csatlakoztatható külső hangkártyák az esetek többségében jobb minőségű hangzást biztosítanak, mint az integrált hangkártya. A gyári laptop hangkártyák feladata a laptop belső, általában alacsony teljesítményű hangszóróinak megszólaltatása, emellett a csatlakoztatott fülhallgatók kezelése. Ha komolyabb hangszórókat szeretnél minőségi hangzással megszólaltatni, ideális megoldás lehet a külső hangkártya.

A laptop hangkártyák paraméterei

A külső vagy belső hangkártyák vásárlásakor fontos, hogy az eszköz milyen paraméterekkel rendelkezik, ha a laptop szervizben szakemberre bízzuk a javítást, cserét vagy vásárlást, akkor nincs szükség ilyen ismeretekre.

  • Dolby Digital és Digital Theatre System (DTS) – fontos, hogy a laptop hangkártyája támogassa ezeket a formátumokat, különösen, ha szeretjük a mozihatást filmnézés közben.
  • ASIO támogatás – segít a gyors adattovábbításban, hogy tökéletes legyen a hangzás.
  • EAX – a játékkprogramok által generált hangeffektusok reprodukciójában nyújt segítséget.

Mit tegyek, ha elromlott a laptop hangkártyája?

Mielőtt külső hangkártyát vásárolnál, érdemes ellátogatni a budapesti laptop szervizbe, hogy a szakemberek megállapítsák, hogy valóban szükség van-e az új hangkártyára. Előfordulhat, hogy egy egyszerű javítás után újra használhatod az integrált hangkártyát. A szervizben felderíthetik a hangkártya meghibásodásának okát és megvizsgálják, hogy az alaplap más alkatrészeinek nincs-e hasonló meghibásodása. A laptophardware szervizben segítenek kiválasztani az új hangkártya típusát.

TOVÁBBI CIKKEK A TÉMÁBAN

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

- Advertisment - spot_img
- Advertisment -spot_img

Izgalmas témák

Közkedvelt Cikkek

Legújabb hozzászólások