kedd, október 10, 2023
KezdőlapjátékIngyenes irodai minijátékok

Ingyenes irodai minijátékok

Így üsd el az időt a nyári melegben

A számítógép használók és laptop tulajdonosok számára, nagyon leegyszerűsítve, kétféle játéktípus létezik. Az egyik a nagy teljesítményű hardvert, gamer komputert igénylő szoftver, a másik pedig a minijáték, amely minden számítógépen futtatható. Az irodában, munkaidőben ritkán játszanak az alkalmazottak Wolfenstein-t vagy WarCraft-ot, a sokkal kisebb, gyakran addiktív jellegű játékok a divatosak. Az utóbbi években a mobiltelefonok megjelenésével a laptopon használt irodai játékok háttérbe szorultak, hiszen a mobil kijelzőjét egyetlen gombnyomással elsötétíthetjük, ha jön a főnök.

Az irodai játékszabályok

Az irodai játékok legismertebbike a pasziánsz. Minden Windows operációs rendszerrel telepített gépben megvolt, ezért bármelyik irodában találkozhattunk vele, mindenki számára ismerős kép a megnyitott kártyapakli a kijelzőn.

A laptopon vagy asztali számítógépek kijelzőjén futtatott játékok hátránya, hogy már messziről ki lehet szúrni, hogy mivel foglalkozik az alkalmazott, ezért voltak olyan szoftverkészítők, akik éppen erre kerestek megoldást. A feltelepített alkalmazás a játék képernyője mellett a webkamera képét is kirakta, így „a hátunkon is lett szemünk” a játék közben. Az irodai játék alapszabálya, hogy mindig legyen megnyitva az a szoftver is, amivel dolgozol, hogy szükség esetén az Alt+Tab billentyűzet kombinációval még időben átválthass rá, ha meglátod közeledni a főnököt.

Miért épp a minijátékok?

Az irodai alkalmazottak számára azért a minijátékok a tökéletesek, mert nincs szükség komoly hardverteljesítményre a futtatásukhoz. Egy nagyobb gépigényű szoftver esetén gyakoribbak a lagok is, előfordulhat, hogy a billentyűparancs ellenére is a kijelzőn marad a játék grafikája – és kész a baj.

Az online minijátékok másik előnye, hogy a böngésző inkognitómódjából indítva őket, ha befejezted például a „pingvindobálást”, az ablak bezárásával eltűntek a nyomaid is. Persze egy jobb vállalati rendszer esetén a szerveren bárki megnézhette, hogy milyen weboldalakat böngésztél, de ez természetesen ritkaságszámba ment.

Laptop café - játék
Yetisports pingvinütés

Még mindig menő játékok

Az irodai minijátékok között még mindig menő a pasziánsz illetve a kártyajátékok. A Windows 10-es operációs rendszer már egy sokkal fejlettebb Applikációs boltot kapott, ahol az ingyenes verzió mellett rengeteg fizetős szolgáltatás is elérhető. Ezek hátránya, hogy telepíteni kell az alkalmazást.

Lassan tizenöt éve az egyik legnépszerűbb játék a Yetisports. Sajnos a weboldalon már nem mindegyik alkalmazás indul csont nélkül, a népszerűbbek azonban még mindig kellemes szórakozást nyújtanak. A Yetisportsban 10 játék közül választhatunk, a lényegük, hogy egy jeti hajigálja, üti, lökdösi vagy éppen lövöldözi a pingvineket.

A yetisports.org oldalon elérhető játékok Adobe Flash segítségével futnak, tehát ezt támogatnia kell a böngésződnek és engedélyezni is kell azt. Erre általában a játék kezdetekor rákérdez a program. A tíz minijáték:

  • Pingu Throw! – baseball ütővel kell minél messzebbre repíteni a szerencsétlen pingvint.
  • Orca Slap! – az ugráló pingvineket egy hógolyóval kell a céltáblába hajigálni.
  • Seal Bounce! – klasszikus pingvinhajigáló. A lényeg, hogy a lehető legmagasabbra dobjuk fel a kis pingvint.
  • Albatros Overload! – egy libikóka segítségével egy albatrosz karmai közé kell hajítani a pingvint, ezután a madár szárnycsapásait irányíthatjuk. Cél, hogy a lehető legmesszebbre jussunk.
  • Flamingo drive – egy golfjáték, ahol a labda szerepét a pingvinek töltik be, az ütő pedig egy flamingó.
  • Big Wave! – szörfölő jetinkkel a hullámok fölé ugratva kell leütni a pingvineket.
  • Snowboard Freeride! – snowboardozó jetinket irányíthatjuk
  • Jungle Swing! – az őserdő fáinak ágain kell ugrándozni, egyre magasabbra jutva.
  • Final Spit! – céllövölde.
  • Icicle Climb! – jetink egy gumiágyon ugrándozva jégcsapokat dobál a jégfalba. A cél az, hogy a kis pingvin minél magasabbra jusson a jégcsapokon felkapaszkodva.
TOVÁBBI CIKKEK A TÉMÁBAN

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

- Advertisment - spot_img
- Advertisment -spot_img

Izgalmas témák

Közkedvelt Cikkek

Legújabb hozzászólások