kedd, október 10, 2023
KezdőlapLaptop töltőA laptop töltő nem tölt, nem világít

A laptop töltő nem tölt, nem világít

Gond van az akkumulátor töltésével

laptop töltő meghibásodása esetén a saját kezű javítás lehetetlen és veszélyes is. Az itt leírt tanácsok a hiba okának kiderítésében, a diagnosztikában nyújtanak segítséget. Ha a laptop töltő nem tölti az akkumulátort, akkor minden bizonnyal olyan hiba lépett fel, melyet csak a laptop szervizben lehet megjavítani.

Ha a laptop töltő nem tölt, akkor általában a következő hibák állhatnak ennek hátterében:

  • nem működik a laptop töltő adapter része
  • meghibásodott a laptop töltő kábel csatlakozója
  • meghibásodott a laptop akkumulátora
  • meghibásodott a laptop alaplapja.

Ha nem világít a laptop töltő, akkor a következő hibákra gyanakodhatunk:

  • kiégett a laptop töltő (általában égett szagot is érezhetünk)
  • túlmelegedik a laptoptöltő
  • meghibásodott a laptop töltő kábele.

A laptop töltő adapterének meghibásodása esetén a laptop szervizben javítják, vagy újra cserélik az alkatrészt. A laptop töltő cseréjének és javításának ára gyakran megegyezik, ezért a szakemberek gyakran az új töltő vásárlását ajánlják. A laptophardware szervizben a legtöbb laptop típushoz kapható töltő, kábel és alkatrész.

A leggyakrabban előforduló hiba, ami miatt a laptop töltő nem tölt, a csatlakozó kábel meghibásodása a gyakori használatból eredően. A laptop szervizben megvásárolható az új laptop töltő kábel, melyet szakszerűen és gyorsan kicserélnek.

A laptop töltő kábel meghibásodása esetén rövidzárlat is keletkezhet a töltőben, ezért ha azt veszed észre, hogy nem világít vagy villog a laptop töltő, azonnal ki kell húzni a hálózatból és szervizbe kell vinni.

Előfordulhat, hogy az alaplapi csatlakozó meghibásodása miatt nem tölt a laptop töltő, ilyenkor a töltésjelző lámpa továbbra is világít, de olyan eseteket is ismerünk, amikor a lámpa nem világít. Az alaplapi csatlakozó cseréje rutinfeladat, melyet a szervizben gyorsan és szakszerűen elvégeznek. Ha mindössze arról van szó, hogy a gyakori használattól meggyengült a forrasztás a csatlakozón, akkor egyértelműen a javítás az olcsó és célravezető megoldás. Ha a csatlakozó komolyabb fizikai behatásoknak volt kitéve, esetleg rövidzárlat keletkezett, akkor előfordulhat, hogy a teljes alaplapot cserélni kell a laptopban, de ezt csak a diagnosztika után tudja megállapítani a szervizben a szakember.

Ha a laptop akkumulátora nem töltődik az akkumulátor meghibásodása miatt, akkor az akkumulátor eltávolítása után a gép beindul, ha az akkumulátor meghibásodása hatással volt az alaplapra is, azt csak szervizben, speciális eszközök segítségével deríthetjük ki.

Összefoglalva: leggyakrabban a laptop töltő meghibásodása miatt nem töltődik a laptop, ezt pedig a laptophardware szervizben könnyen és gyorsan helyrehozzák a szakemberek, helyben vásárolhatsz csere-alkatrészeket is szükség esetén.

TOVÁBBI CIKKEK A TÉMÁBAN

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

- Advertisment - spot_img
- Advertisment -spot_img

Izgalmas témák

Közkedvelt Cikkek

Legújabb hozzászólások