Megbízható, gyors laptop szerviz és laptop alkatrész áruház kiemelkedő garanciákkal

Laptop töltő (AC adapter)

 

Egy laptop, notebook esetében a készenléti, illetve aktív használhatósági idő meghatározó, sőt, ennek a tulajdonságnak a hiányában alapvető értelme is elveszik a készüléknek és ha nem tudjuk tölteni vagy áram alatt tartani laptopunkat, természetesen használhatatlanná válik. Általában az olyan elsőre jelentéktelen alkotóeleme, alkatrésze a notebooknak, mint a laptop töltő, nem tűnik fontosnak, egészen addig, míg meg nem hibásodik.

nagy-laptop-tolto-valasztek-szervizunkben

                                                      19V 3,42A 65W-os helyettesítő laptoptöltő

 

Az AC adapter, mint számos egyéb laptop alkatrész, minden gyártónál és azon belül modellek közt is különbözőek. A főbb jellemzői egy laptop töltőnek a kimenő feszültség (output), ezt Volt (V) és Amper (A) mértékegységek határozzák meg, illetve e kettő szorzata a leadott teljesítménye, melyet wattban (W) mérünk. A laptop tolto csatlakozás módját illetően is vannak eltérések, lehet ránézésre hasonló, de nem azonos átmérőjű, vagy akár USB csatlakozó szerű.  Ezek az adatok és jellemzők a legtöbb esetben eltérőek és semmiképpen nem szabad alkalmazni nem kompatibilis, eltérő laptophoz való töltőt, azaz AC adaptert! 

 

A leggyakoribb laptoptolo a 65 és 90 wattos (65W és 90W). A 65 wattosak általában 19 voltosak (19V) és 3,42 amperesek (3,42A) vagy 19,5 voltosak (19,5V)  és 3,34 ampersek (3,34A). A 90 wattosak általában 19 voltosak (19V) és 4,74 amperesek (4,74A) vagy 19,5 voltosak (19,5V)  és 4,62 ampersek (4,62A). Napjainkban a legújabb lapopokat 45 wattos (45W) töltővel hozzák forgalomba, mivel folyamatosan csökken a laptopok teljesítmény igénye és ezáltal energiatakarékosabbak is. A 45 wattos ultrabook vagy laptop töltők általában 19 voltosak (19V) és 2,37 amperesek (2,37A) vagy 19,5 voltosak (19,5V)  és 2,31 ampersek (2,31A).

 

Laptop töltő rendelés

 

Azt, hogy milyen töltőre van pontosan szükséged több féle módón is kiderítheted:

 

  1. A laptoptöltő teljesítménye és a laptop gyártója alapján. A teljesítménye minden esetben fel van tűntetve a töltőn és a laptop alján található matrica valamelyikén. Az adott teljesítmény minden esetben a feszültség, vagyis volt (V) és áramerősség, vagyis amper (A) formában van feltüntetve. pl.: 19V 3,42A. Ha laptopod gyártója az Asus, akkor Neked egy Asus 19V 3,42A laptop töltőre van szükséged.
  2. A webáruházunkban található 4 lépéses alkatrész kereső segítségével a teljesítmény megadása nélkül is tudsz keresni magadnak új töltőt a laptopodhoz. Elsőként válaszd ki, hogy milyen alkatrészt keresel, adott esetben azt hogy laptop töltő. Másodszor válaszd ki a laptopod gyártóját, pl.: Acer. Harmadik lépésként add meg a laptopod modelljét, pl. Aspire. Végül válaszd ki a laptopod sorozatát, pl.: 5742. Az eredmény pedig az lesz hogy a kereső kilistázza Neked a megfelelő töltőket. Adott esetben az Acer Aspire 5742 laptop töltőket.
  3. Webáruházunk az országban fellelhető legnagyobb és legszélesebb választékú raktárkészlettel rendelkezik laptop töltőkből is. A 4 lépéses keresési segéd itt is megkönnyíti a dolgodat, egyszerűen válaszd ki az adott mezőkben, hogy a keresett alkatrész a laptop töltő, add meg notebookod gyártóját, modelljét, illetve válaszd ki, milyen találatokat szeretnél megjeleníteni készletünkből, pld. hogy gyári új, helyettesítő új vagy használt laptop töltő érdekel, illetve hogy kizárólag a jelenleg raktáron megtalálható alkatrészek jelenjenek meg, vagy az éppen elfogyott, de gyorsan pótolandóak is, melyek érkezéséről kérhetsz azonnali értesítést.

Webáruházunk technikai szakemberei telefonon is állnak rendelkezésedre, hogy segítsenek a választásban, vagy kellően kimerítő felvilágosítást nyújtsanak Neked bármely felmerülő számítógépes, laptopos kérdésében.

 

Rendeld meg még ma a szükséges laptop töltőt webáruházunkban, gyors, fennakadásmentes ügyintézés és a legjobb szállítási lehetőségek és feltételek mellett, mindezt a legjobb áron!

 

Laptop szerviz Budapest